Pogrywam w FMae nowego. Znowu Bostonem Utd. Tym razem z 5 ligi bo awansowali w czasie rzeczywistym. 5 i 4 liga poszła gładko. W Coca-Cola League 1 zaczęły się schody. Pierwszy sezon do zapomnienia. W drugim sezonie miałem 15 pkt przewagi nad barażami i przegrali 5 meczów pod rząd. Nie awansowałem. W następnym już awansowałem, a do awansu przyczynił się Dackers znany z FMa 24. W Championship zacząłem fatalnie i ściągnąłem Meerdinka na atak. Holender który niespodziewanie w debiutanckim sezonie walnie przyczynił się do awansu w FM 24 tutaj zrobił to samo. Jestem w Premier League. Nie chcę kłamać ale dużo meczów wygrałem dzięki opcji natychmiastowy wynik.
Sama gra jest MID i to taki konkretny. Nie wiem nad czym oni pracowali 2 lata. Dalej mało przejrzysta. W bazie danych nie mogę zobaczyć wszystkich zawodników dostępny bo suwak jest skorygowany fatalnie. Znowu napastnik ma problemy ze strzelaniem goli. Twarzy regenow jeszcze gorsze niż były(choć ja tamte lubiłem). Nie ma drużyny juniorów w reprezentacjach więc ciężko szukać talentów na własną rękę. Piłkarze drodzy i jeszcze więcej zarabiają(te ceny są absurdalne). Gameplay imo jest gorszy niż ten z FM 24. Niezliczona ilość absurdalnych zachowań piłkarzy podczas skrótów. Mnóstwo podań idzie w aut. Masę głupich start. Ogólne wrażenie niezbyt fajne. Grafika meczu lepsza, ale co z tego.
Jest DUŻO do poprawy. Jak już pisałem ta seria straciła wiele fanów tą edycją. Tyle.