Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 81

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2006, 12:19

Niggaz pisze:Kuwa musiałem przegapić ten dobry początek Bonina
na samym początku minął 2 i stracił piłkę :D ale co minął to jego :P

Saganowi się powołanie należy i zasługuje na wyjazd, w końcu strzelił Azerom 2 gole w 10 minut [jeśli dobrze pamietam :P]
Niggaz pisze:Sosin chyba raczej nie pojedzie. Rywalizacji z Rasiakiem nie wygrał a potrzebny nam tylko jeden z tej dwójki raczej.
też myślę, że nie wygrał, Rasiak jest pupilkiem Janasa i osin musiałby strzelić z 2 gole i zagrac o niebo lepiej, aby Janasa do siebie przekonać.
Za dużo mamy piłkarzy w ataku lepszych od niego. Niedzielan, Sagan, Żuraw, Franek [mimo wszystko - pojedzie za Sosina] no i Rasiak, który pojedzie na bank, choc nie powinien.
Martinho pisze:To w takim razie kto potrzebny Tylko narzekacie, Sosin strzelil 26 bramek na Cyprze i bedzie 3 raz z rzedu krolem strzelcow tej ligi, w reprezentacji strzelil w debiucie 2 bramki Arabom i wam ciagle malo...
tylko, ze obońcy z ligi cyprysjkiej na mundialu grac nie bedą
Scyzoryk pisze:CIekawy jestem dlaczego ten mecz nie był rozgrywany w Kielcach
chciałbyś płacić za oglądanie tego meczu na żywo ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 12:30

Żenada :?
To, że przegraliśmy z Litwą to jedno (choć miało być wysokie zwycięstwo, podbudowanie morali i 3 bramki Frankowskiego), ale kompletnie nie wiem po co powoływać takiego Kusia. Przecież to co on reprezentował to żenada, już Szala lepszy, a ten nie dość, że nic nie pokazał to jeszcze siedzi na ławie w QPR :roll: :? Bonin powołanie dostał chyba za mecz z Legią natomiast Franek spieprzacz bramek jest daleki od przyzwoitej formy.

cloner pisze:jedyny pozytyw - Gancarczyk

Dobry był także Dudek no i ... Mila. Mimo, że nie gra w klubie zaprezentował się i tak o niebo lepiej od Kosowskiego. No i Szymek. :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 maja 2006, 12:33

fieldy pisze:też myślę, że nie wygrał, Rasiak jest pupilkiem Janasa i osin musiałby strzelić z 2 gole i zagrac o niebo lepiej, aby Janasa do siebie przekonać.

Podobnie ocenia swoja gre Sosin ktory powiedzial :

Łukasz Sosin pisze:Nie mamy powodów do radości, bo po słabej grze przegraliśmy mecz. Można się pocieszać tylko tym, że lepiej teraz niż na mundialu. Jest jeszcze trochę czasu, będzie zgrupowanie, więc musimy zrobić wszystko, by poprawić grę. Jestem rozliczany z bramek, więc na pewno po tym spotkaniu moje szanse nie wzrosły.
Ale warto zaznaczyc ze zagral on tylko 45 minut bo na tyle pozwolil mu trener z klubu...W sobote czeka jego zespol mecz o mistrzostwo Cypru i Sosin nie mogl sie przemeczac za bardzo...Tak wiec nie nalezy traktowac wejscia Rasiaka za Sosina jako ich korespondencyjny pojedynek.

A to wypowiedzi obu trenerow po meczu :

Algimantas Liubinskas pisze:Uważam, że kibice obejrzeli dobry mecz. Nie mogliśmy niestety zagrać w najlepszym składzie. Mój zespół złożony był przede wszystkim z dublerów. Dla Polaków dobrze się stało, że przegrali. Lepiej przegrać przed mundialem niż później niemile się rozczarować.
Paweł Janas pisze:Gratuluję zwycięstwa Litwinom. Po tym spotkaniu mam wiele znaków zapytania. Też nie mieliśmy wszystkich zawodników, którzy mogliby zagrać. Przed mistrzostwami czeka nas jeszcze mnóstwo pracy. Nieźle zaprezentował się Gancarczyk. Bonin też miał dobry początek. Natomiast widać niestety, że kilku zawodników nie gra w klubach i to jest ogromny problem. Z taką formą nie mamy szans na mundialu. Chciałem, żeby Dudek przy absencji Boruca zagrał dłużej niż 45 minut. 21 maja będę miał wszystkich zawodników do dyspozycji i wtedy będzie można normalnie popracować. Nie chcę zamykać przed nikim drogi do reprezentacji. Dlatego planuję jeszcze sprawdzenie innych zawodników. Na powołanie może liczyć Marek Saganowski.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2006, 12:41

Martinho pisze:Tak wiec nie nalezy traktowac wejscia Rasiaka za Sosina jako ich korespondencyjny pojedynek.
Wiadome jest, że pojedzie jeden albo drugi - Janas zapewne zabierze 4 napsatników.
Biorac pod uwage fakt, że Ebi pojedzie jako pomocnik, a Żurawski jest pewniekaiek - zostaja 3 miejsca. Najprawdopodobniej pojedzie Rasiak, który jest pupilkiem etc. etc. Zostały 2 miejsca, o które powalczą :
Saganowski, Niedzielan, Piechna, Jeleń, Sosin - jest na końcu tej stawki, IMO oczywiscie.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 03 maja 2006, 13:14

fieldy pisze:Zostały 2 miejsca, o które powalczą :
Saganowski, Niedzielan, Piechna, Jeleń, Sosin - jest na końcu tej stawki, IMO oczywiscie.
I Frankowski.

Szkoda że nie dochodzą do Janasa informacje o dobrych wystepach Sagana w Portugalii... Może ktoś mu powie że Marek wyjeżdżając z Polski nie zaginął. Mecz beznadziejny. W drugiej połowie z dobrej strony pokazał sie Garncarczyk, który mógłby być dobrym zmiennikiem dla Żewłakowa. Pomoc to jedynie Szymkowiak i 3 manekiny. Atak dzięki znakomitym podaniom pomocników nie miał szans na strzelenie gola, a jeśli miał to nie potrafił ich wykorzystać. Ciekawe czy strzelimy gola w nastepnym jakże trudnym meczu towarzyskim.

[edit]
Mmmm jagi dyzlegtyk se mię
[/edit]

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 maja 2006, 13:32

Polacy zagrali na takim poziomie, na jakim była transmisja TV. Nic dodać nic ująć. Nie widze miejsca dla Kusia i Bonina, natomiast Garncarczyk zagral na dostatecznym poziomie. Nie byl moze jakims galacticos, ale byl z pewnoscia lepszy od pozostalych obroncow . Co do napadu ... Sosin nie mial sytuacji, Franek łowca firanek, a szkoda, a Rasiak ... a Rasiak to tak jak Sosin .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 maja 2006, 14:08

fieldy pisze:chciałbyś płacić za oglądanie tego meczu na żywo ?
ale w mysl pewnej nazwijmy to zasady mecz wygladalby zupelnie inaczej, gdyz biorac pod uwage "opinie publiczna"
- slaby mecz rozgrywany w Kielcach jest sredni
- sredni jest dobry
- dobry jest bardzo dobry
itp :wink:
fieldy pisze:Zostały 2 miejsca, o które powalczą :
Sagan :!: i jak dla mniej Niedzielan

Ale nasz wspanialy medrzec pewnie weznie Jelenia i Sosina :rotfl2:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 14:11

czeher pisze:weznie Jelenia

Gdyby Jeleń miał jechać to jako prawy pomocnik. No, a pozatym w razie czego w ataku też może grać. Więc byłby dobrą alternatywą dla Ebiego, natomiast Kosowski będzie chyba dublerem Krzynówka

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2006, 14:45

gringo7 pisze:I Frankowski.
ocywiście - umknęło mi jego nazwisko, pewnie dlatego, ze wczoraj pokazał jaką ma formę
czeher pisze:Sagan i jak dla mniej Niedzielan
dla mnie tez - dlatego na pierwszym miejscu ich podałem
czeher pisze:Ale nasz wspanialy medrzec pewnie weznie Jelenia i Sosina
Jelenia może wziąc bo przecież lubi sobie zapolować :D
Sero pisze:natomiast Kosowski będzie chyba dublerem Krzynówka
tylko, ze Krzynówek tez specjalnie nie gra w klubie, wczoraj nie zagrał ani minuty w pogromie Herthy - źle to wszystko wyglada.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 16:40

fieldy pisze:tylko, ze Krzynówek tez specjalnie nie gra w klubie, wczoraj nie zagrał ani minuty w pogromie Herthy - źle to wszystko wyglada.
No tak, ale kto ma grać na lewej stronie jak nie Krzynówek ?
Kosa nie gra, Mila też (pozatym to nie jego pozycja)
Zieńczuk na starcie odpada :wink: Kiełbowicz stracił miejsce w Legii na rzecz Brazylijczyków, choć lepiej pasuje do defensywy. Był Kaczmarczyk z Korony, no właśnie, ale był.
Ewentualnie Smolarek no, ale wszędzie grać nie może, bo wtedy prawa strona wyglądałaby jeszcze gorzej niż lewa.
Jednak masz racje. Źle to wszystko wygląda

Sagan
Janas już zapowiedział, że da mu szansę. Sęk w tym żeby ją wykorzystał, bo teraz już nawet jeden słaby mecz może decydować o wykreśleniu z notatnika selekcjonera. Ostatnio zagrał chyba z Estonią i niestety zagrał na tyle słabo, że Janas skrytykował Sagana, a później już go nie powoływal.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 maja 2006, 1:30

GW pisze: Wróćmy do kadry. Nie jest Pan zaniepokojny formą kolegów?

- Niepokój jest, ale myślę pozytywnie. Mecz z Wyspami Owczymi nie będzie żadnym wykładnikiem. Nawet jak wysoko wygramy, nie będzie powodów do wielkiego optymizmu. Teraz, przez te kilka dni we Wronkach i potem podczas zgrupowania za granicą trzeba od nowa poukładać te klocki. Tak jak były ułożone w 2004 i 2005 roku. W meczach z Kolumbią [30 maja w Chorzowie - rb] i Chorwacją [2 czerwca w Wolfsburgu - rb] musimy odzyskać pewność siebie. Mnie tego też brakuje. Jako napastnik nigdy nie brałem się do rozgrywania piłki. Raczej wykorzystywałem okazje stwarzane przez drużynę i wszyscy na tym korzystali. Teraz napastnicy gola nie zdobyli i - mentalnie - zespół wyglądał źle.

Sporo Pan biegał poza polem karnym...

- Bo nie było okazji w polu karnym. Do tego przyzwyczaiłem się w Anglii. Jak zobaczyłem swoje statystyki w polu karnym, to wyglądało to mizernie. Ale tam gra toczy się najczęściej od linii środkowej do pola karnego. I może coś w głowie z tego mi zostało.

A może powinien porozmawiać Pan z Maciejem Żurawskim? On też kiedyś nie mógł trafić do bramki.... Też się zablokował na długie godziny.

- Nie można nas porównywać. Ja gram w reprezentacji zupełnie inaczej niż w Anglii. W kadrze były i będą wykorzystywane moje zalety. A na Wyspach, jak powiedział Maciek Skorża [asystent Pawła Janasa - rb], biegam nie tam, gdzie chcę, tylko tam, gdzie muszę. O formę w reprezentacji się nie martwię. Ten automatyzm, tak potrzebny do strzelania goli, wróci. Kiedyś z Szymkowiakiem, Żurawskim, Kosowskim, Sobolewskim codziennie doskonaliliśmy współpracę. Teraz w kadrze spotykaliśmy się rzadko. Przed meczami z Kolumbią i Chorwacją będziemy ze sobą bardzo długo. I jeśli w tych spotkaniach znowu będzie dominował chaos, pojawi się powód do niepokoju. Wierzę jednak, że znowu będzie kolorowo. Jak w eliminacjach.

Wyobraża Pan sobie, że nie pojedzie na mundial?

- Na podstawie wydarzeń z ostatnich trzech miesięcy trener mógłby mnie nie wziąć. Wydaje mi się jednak, że będzie mu ciężko podjąć taką decyzję. Dobrze współpracuję z grupą, w eliminacjach zapracowałem chyba na wotum zaufania.

A nie przeraża Pana to, że kilku reprezentantów - tych niegrających w klubach - może nie być w formie fizycznej?

- Dwa zgrupowania muszą wystarczyć wszystkim. To głównie dla nich jest te kilka dni we Wronkach. Ja jadę tam odpocząć oraz odzyskać formę strzelecką. Jeden, dwa gole z Wyspami Owczymi spowodują, że kibice znowu zobaczą "Franka" rozluźnionego. Takiego, któremu żaden rywal nie będzie straszny.

Nawet Ekwador, Niemcy i Kostaryka?

- Nawet. Psychicznie będę rozluźniony, obym tylko strzelił te gole. A wierzę, że tak się stanie.

Zrobi Pan wszystko, żeby Hoddle nie zdenerwował się i nie stracił tych postawionych na gola w meczu z Ekwadorem funtów?

- Zadzwonię i poproszę, by nie szczędził grosza.
To jest myślenie magiczne. "Jak strzelę z Owcami, to znowu będę świetny". To chyba tak nie działa? Poza tym, co będzie jak nie strzelisz, Franku?

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 05 maja 2006, 10:23

Witam.

Jesli dobrze sie orientuje to Janas nie powola na mecz z Wyspami Owczymi Frankowskiego.Nie wiem czy to jest takie wstepne postanowienie czy juz pewne.Wyczytałem w necie ze Janosik chce dac szanse Saganowskiemu i Niedzielanowi.Czy myslicie ze Franek zalapie sie na ten mecz??

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 maja 2006, 17:11

gregoreg18 pisze:Witam.

Dobry

gregoreg18 pisze:Jesli dobrze sie orientuje to Janas nie powola na mecz z Wyspami Owczymi Frankowskiego.Nie wiem czy to jest takie wstepne postanowienie czy juz pewne.Wyczytałem w necie ze Janosik chce dac szanse Saganowskiemu i Niedzielanowi.Czy myslicie ze Franek zalapie sie na ten mecz??

Na ten mecz powola conajmniej 3 napastnikow...Wiec Franek moze sie zalapac. Poza tym bedzie to mecz w ktorym Tomek moze przelamac swoja niemoc strzelecka...Bo Wyspy Owcze sa zespolem slabszym od Litwy a drugi raz tak slabo to zagrac juz nie mozemy. Mysle ze na ten mecz na powolanie moze liczyc Jelen, ktory wg mnie powinien jechac na mundial.

PS: Fragment wypowiedzi Jacoba Burnsa : "(...) trener kadry postawil warunek, ze tylko ci Australijczycy pojada na mistrzostwa świata, ktorzy beda wystepowac w pierwszych ligach ". Tak odpowiedzial na pytanie dlaczego przeszedl do Wisly...

Niestety u nas taka zasada nie obowiazuje...Jakby Rasiak gral w 5 lidze wietnamskiej to i tak by mial spore sznse na wyjazd... :lol:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 10 maja 2006, 9:24

Już w poniedziałek Janas poda skład na Mistrzostwa Świata!
Moim zdaniem powinien wstrząsnąć trochę kadrą - szczególnie atakiem reprezentacji... Żurawski jest pewniakiem i nikt pozatym! Janas, wzorem Ericssona, powinien powołać jakiegoś młodego, zdolnego napadziora z młodzieżowej reprezentacji - myśle o Janczyku! Frankowskiemu należy się wyjazd, ale nie dlatego Janas powinien go brać pod uwage przy ustalaniu składu! Poprostu Franek gdy sie przełami (co mam nadzieje nastapi z meczu z Wyspami Owczymi) to rozstrzela sie na dobre....ale nich zrzuci ten kilogram co mu się przytyło! Czwartym napastnikiem powinien być Saganowski lub Sosin...którzy strzelają sporo goli dla swoich zagranicznych klubów! Skreślam Rasiaka który od 10 miesięcy nie strzelił gola w reprze...i aż dziw bierze ze chą go w lidze Angielskiej!

Bramkarze to dla mnie spraa prosta: 1.Dudek, 12.Boruc, 22.Kowalewski

W obronie też bez rewelacji: 2.Kłos, 3.Rząsa, 4.Baszczyński, 6.Bąk, 14.Zewłakow, 18.Jop, 20.Gancarczyk

Pomoc... 5.Kosowski, 7.Sobolewski, 8.Krzynówek, 10.Szymkowiak, 11.Smolarek, 13.Mila, 16.Radomski, 23.Błaszczykowski

Napad to tak jak już mówiłem...9.Żurawski, 15.Janczyk, 17.Saganowski, 21.Frankowski

Zostało jedno miejsce (nr.19) - w sumie dla obrońcy środkowego - ale problem w tym ze zadnego dobrego środkowego obrońcy nie widze! Ani Bosacki, ani Bieniuk, ani Hajto....nie graja zbyt dobrze ostatnio!
Ja bym zrobił taki eksperyment i miast 4 napastników - powołałbym pięciu! Ja bym wziął też Sosina....albo wszędobylskiego, szybkiego Niedzielana!

Gancarczyk, Błaszczykowski, Janczyk, Saganowski - to tak żeby wstrząsnąć kadrą :)

I jeszcze rezerwiści: Fabiański, Niedzielan, Brożek, Dudka, Wasilewski, Burkhardt, Bonin
Ostatnio zmieniony 10 maja 2006, 10:03 przez Alkoholiko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sz3lo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sz3lo » 10 maja 2006, 9:36

dla janasa najważniejsze zeby zawodnik grał w swoim klubie a nie siedzial na ławie/trybunach. nieważne gdzie gra wazne jak gra, zawodnicy wystepujacy zagranica w drugiej lidze czesto prezentuja wyzszy poziom od naszych pierwszoligowych grajków. dlatego mnie to nie dziwi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”