Matura - Strona 15

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 10 maja 2006, 9:17

dzieciol31 pisze:ustne tak...ale...pisemne...o nich juz tak nie powiesz..w koncu sa przepustka na studia
Nie wiem jak jest w tym roku,ale w tamtym nie za bardzo mi się matura przydała.Czesc uczelni brala bardziej pod uwage swiadectwo niz mature:-/.Pewnie wy w tym roku macie inaczej,lepiej.Jak zwykle na kims doswiadczenie trzeba bylo przeprowadzic i oczywiscie wypadlo na rocznik 86 ;]...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 maja 2006, 9:36

Anika pisze:oczywiscie wypadlo na rocznik 86
Nie pierwszy raz;)

U mnie swiadectwa na szczescie nikt nie bierze pod uwage..mowia tylko ze moge je sobie zostawic na pamiatke dla wnukow:)

Licza sie tylko i wylacznie % z matury...na Polibude.. chyba ze gdzies moze byc inaczej...?!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2006, 11:20

Konkursu świadectw już nie ma co mi bardzo odpowiada zresztą :wink: Teraz liczą się tylko wyniki z matur i to tych pisemnych raczej bo ustne to też wystarczy, aby zaliczyć. Egzaminy wewnętrzne pozostały już tylko na niektórych uczelniach chyba.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 10 maja 2006, 14:56

Niggaz pisze:Egzaminy wewnętrzne pozostały już tylko na niektórych uczelniach chyba.
jezeli np. na jakis kierunek potrzebujesz matury z WOSU, a jej nie pisales to bardzo czesto uczelnie organizuja takie egzaminy wewnetrzne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2006, 16:11

To prawda, ale po to mamy przedmioty do wyboru, aby kierować się właśnie wymaganiami na studia chyba :wink: Ja zdawałem te przedmioty, która są wymagane na kierunkach na które będę startował. To chyba normalne.

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 10 maja 2006, 16:16

Niggaz pisze:To prawda, ale po to mamy przedmioty do wyboru
No nie wiem.Moja kolezanka chciala isc na Europeistyke gdzie rok temu potrzebna byla geografia i wlasnie geografie zdawala na maturze,po czym ostatnio sie dowiedziala,ze uczelnia na ktora chciala isc i gdzie wczesniej potrzebna byla geografia teraz gegry nie bierze pod uwage tylko inne przedmioty ;]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2006, 16:18

Tak... ale istnieje jeszcze inna możliwość. Na AE w Krakowie podstawowym przedmiotem jest matematyka i nawet jeśli zdawałeś majcę na maturze a ten wynik Cię nie satysfakcjonuje możesz zdawać egzamin wewnętrzny i wtedy zamiast punktów z matury będą ci liczyć punkty z egzaminu... niestety z tego co sie dowiadywałem taki egzaminek jest trudniejszy od matury...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2006, 16:22

Anika

Dlatego trzeba na bierząco sprawdzać jakie przedmioty są wymagane na uczelniach. Tyle.

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 10 maja 2006, 16:23

brylancik pisze:egzaminek jest trudniejszy od matury...
Wiesz to wszystko zalezy od Uczelni,wiadomo,ze im lepsza uczelnia tym wyzszy poziom.Ale jesli chodzi np o mnie,to ja taki egzamin zdawalam i powiem Ci,ze byl latwiejszy niz matura.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2006, 16:38

Anika
Zobaczymy jak będzie. Jak narazie mam "jeszcze" rok i nie bardzo się tym stresuję... Trzeba się pouczyć do matury a co będzie to się okaże ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 maja 2006, 19:21

Ja po maturze z bioli juz jestem... Myslalem ze bedzie latwiejsza po tym co zobaczylem na probnej... Podstawa byla trudna jak nie wiem co trzebabylo duzo miec wiedzy... Przede wszystkim genetyka... No nie poszla mi za dobrze ta maturka... tak gdzies chcialem z 75% z niej miec ale wyjdzie mi na 50 pare... A rozszerzona to juz calkowity sajgon... Pytania trudne jak nie wiem... i znowu pelno genetyki...

Jutro polak ustny czrno go widze ... Mam nadzieje ze na te 6pkt wyciagne...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 10 maja 2006, 21:19

Jutro matematyka...modlcie sie za mnie...a szczegolnie na poziomie rozszerzonym...amen

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 maja 2006, 21:34

Martinho pisze:Ja po maturze z bioli juz jestem... Myslalem ze bedzie latwiejsza po tym co zobaczylem na probnej... Podstawa byla trudna jak nie wiem co trzebabylo duzo miec wiedzy... Przede wszystkim genetyka... No nie poszla mi za dobrze ta maturka... tak gdzies chcialem z 75% z niej miec ale wyjdzie mi na 50 pare... A rozszerzona to juz calkowity sajgon... Pytania trudne jak nie wiem... i znowu pelno genetyki...
Kurde ja właśnie mam zamiar zdawać za rok na maturze Biologię, ale po tym co zobaczyłem zacząłem się jeszcze bardziej bać :( Według mnie jest to jeden z trudniejszych przedmiotów maturalnych. No, ale czego się nie zrobi, aby dostać się na ten AWF 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 maja 2006, 9:40

A ja już skończyłem większość egzaminów, został mi tylko angielski ustny 23 Maja. Wczoraj miałem polski ustny i ku mojemu zaskoczeniu uzyskałem 19/20 :) Najgorsza była pierwsza minuta bo nie wiedziałem jak zacząć i co mam wogóle powiedzieć. Straszna pustka.
Pozdrawiam i powodzenia.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 maja 2006, 14:17

Ja juz jestem po ustnym polskim :) Chcialem miec tylko 6 pkt zeby zdac a tu 11 :) Prezentacja poszla jak burza, raz sie zacialem tylko ;) Na pytania staralem sie odpowiadac i jestem zadowolony z tego wyniku ;)

Jeszcze tylko zostala mi chemia w poniedzialek i rusek 22 maja ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”