Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 16:02

Marq ale w co mam wierzyć :?: Juve ustawiło 18 meczy a Milan drugie tyle :?: Widziałeś nazwisko zamieszane w tą afere :?: Zapewne nie wiesz nawet kto to.

Pół Serie A zdegradują na czele z Milanem. Naprawde cieszcie się drugim albo i trzecim podejrzeniem rzuconym na Milan.

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 12 maja 2006, 16:06

Łukasz[ACM] pisze:Jutro napiszą że Inter z Romą też są zamieszani

O Inter i Romę raczej bym sie nie martwił bo gdyby Inter był w to zamieszany to bynajmniej raz w ciągu ostatnich 10 lat sięgnoł by po scudetto... a Roma nie była by tak krzywdzona przez sędziów 3 sezony temu gdy to znalazła się na 8 miejscu dzięki pomyłkom na jej niekorzyść

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 16:12

NY to już nie chodzi o trofea. Na tym można zarobić. Dobrze wiem że Inter czy Roma ( aczkolwiek już mnie nic nie zdziwi ) są czyste ale zobaczysz że prędzej czy później ktoś ich wymieni w grupie podejrzanych. Teraz czas na najgroźniejszego rywala Juve, mowa o Milanie. Bedą chcili im udowodnić tyle samo co Juve.

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 12 maja 2006, 16:23

Wiadomo tonący brzytwy się chyta tak jak to robi Juve ja sie tam nie ździwie jak władze Juve wymieni pół zespołów z Serie A I B jako zamieszane w ta aferę...
A to że Milan jest żekomo zamieszany w ta aferę to tylko zageywka Juve które za wszelką cene chce odwrócić uwagę od siebie .... A Milan jest czysty, bynajmniej narazie bo nic na niego nie mają i mam nadzieję ze nieznajdą a Juve Powędruje nie do Serir B ale do serie C bo najpierw to z koksem a teraz ustawki koks im sie upiekł więc teraz powinni dostać karę podwójną

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 13 maja 2006, 8:23

Kod: Zaznacz cały

Włoskie media opublikowały kolejne przechwycone rozmowy telefoniczne związane ze skandalem wokół Serie A. Wśród nich są rozmowy dotyczące podejrzanych spotkań Milanu. W dwóch przypadkach mecze miały być ustawione pod Milan, a w trzecim przypadku (Siena - Milan) przeciwko Milanowi. Oto szczegóły dotyczące wspomnianych spotkań.

1. Milan - Brescia 1:1 (09.05.2005)
O udział w oszustwie sportowym oskarżeni są: działacz Milanu Leonardo Meani, wicekomisarz CAN Gennaro Mazzei i sędzia liniowy Gabriele Contini. Śledczy mówią o "podstępnym wyznaczeniu" Continiego, który miał doprowadzić do "osiągnięcia rezultatu korzystnego dla mediolańskiej drużyny." W rozmowie z 1.04.2004 Contini, już wyznaczony na to spotkanie, dzwoni do Meaniego, aby "potwierdzić spotkanie na kolacji po meczu", a ten, chlubiąc się tym, że wyznaczenie sędziów było jego zasługą, mówi: "Nawet jeśli to nie była sprawka wujka? Nadal aktualne?". Contini odpowiada śmiechem.

2. Siena - Milan 2:1 (17.04.2005)
W tym meczu Milan jest według śledczych poszkodowany, a korzyść odnosi Juventus. Indagowani są byli odpowiedzialni za wyznaczanie sędziów Paolo Bergamo i Pier Luigi Pairetto, wiceprezydent FIGC Innocento Mazzini, dyrektor wykonawczy Juventusu Antonio Giraudo i sędzia liniowy Duccio Baglioni. W tym meczu zostaje anulowany prawidłowy gol Andriya Shevchenki. 22.04.2004 Mazzini rozmawia przez telefon z Giraudo i zachwala pracę liniowego: "ale muszę przyznać, że w Sienie nasz przyjaciel był nadzwyczajny."

Tymczasem zaraz po meczu Meani rozmawia z Continim, który zrzuca winę na Baglioniego: "To przyjaciel Pairetto. Jeśli chcesz wiedzieć, to on załatwia mu bilety, do którego domu Pairetto chodzi jeść. Nie do restauracji, tylko do jego własnego domu." Meani dzwoni potem do wicekomisarza CAN Mazzeiego, by pożalić się z powodu błędu Baglioniego: "K***a, k***a, ja właśnie tego nie chcę. Nie chcę, nigdy o niego nie prosiłem, ani go nie chciałem. Poza tym mówią mi, żeby bardzo uważał, bo Galliani jest wściekły. Powiedz mu, żeby uważał od teraz... do końca sezonu. W każdym razie, Gennaro, on jest wściekły. Od tej chwili już nie może być błędów, bo jest wściekły, więc na środe postarajcie się przysłać dwóch inteligentnych."

3. Milan - Chievo 1-0 (20.04.2004)
Indagowani są Meani, były odpowiedzialny za wyznaczanie sędziów Bergamo i liniowy Claudio Puglisi. Bergamo rozmawia z Pairetto:
- "A.. a.. e.. jedno to to, już od dwóch miesięcy, że musieliśmy go wybrać. I była pewna presja, więc... Puglisi dostanie Milan - Chievo... Ehm, wczoraj był błąd, więc powiedzieli: dlaczego nas krzywdzicie?
- "Ale do mnie nie dzwonili... he?"
- "Mówię ci prawdę, dzwonili do Gennaro."
acmilan.pl

hmm...Ciekawe rozmowy wychodzą na jaw :lol: . Podobno Milan czysty i święty.
Czyli to raczej prawda że i Milan jest w to mocno zamieszany, nie tak mocno jak Juve ale też jesteście "brudni".
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 8:25 przez Marq, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 8:23

Jak podały Wloskie media 38. Kolejka Serie A a zarazem ostatnia dojdzie do skutku. Lega Calcio podała nazwiska sędziów na spotkania których ja wogule nie znam....

Reggina-Juventus: Luca Banti, który w swojej dotuchczasowej karierze jedynie raz poprowadził mecz z udziałem Bianconerich,
Chievo-Fiorentina: Mauro Bergonzi,
Cagliari-Inter: Paolo Silvio Mazzoleni,
Empoli-Ascoli: Roland Herberg,
Lazio-Parma: Antonio Giannoccaro,
Palermo-Messina: Oberdan Pantana,
Sampdoria-Lecce: Francesco Squillace,
Siena-Livorno: Oscar Girardi
Treviso-Udinese: Maurizio Ciampi.

Ten Banti to chyba z C1 ze tylko raz mecz SD prowadził.

Także obejrzymy tą kolejke... Dzięki Bogu :lol:

PS:
Załączniki
Anno 2006 Dificile Per la Jude.jpg
Anno 2006 Dificile Per la Jude.jpg (56.97 KiB) Przejrzano 276 razy

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 8:42

BartekTS pisze:Reggina-Juventus: Luca Banti, który w swojej dotuchczasowej karierze jedynie raz poprowadził mecz z udziałem Bianconerich,

Panowie...a co powiedzie jak juve przegra ten mecz...?!ale bym sie smial...inyy sedzia i wszystko bierze w lep... z reszta..przy tej napietej atmosferze...moze byc roznie..:)

PS...widze ze MIO ROMA czysta... :)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 8:47

No Roma czysta bo za co miała kupowac mecz?? :lol: Chyba za wszy... bo tam rok temu z Euro nie było tak fantastycznie jak moze bedzie wkrótce....

I bardzo bym chciał zeby Juventus dostał w dupsko na Regginie a mam pytanie Ci gracze ktorzy zostali podejrzani o Czarnego Tottka z Juve zagrają czy nie??

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 9:07

BartekTS pisze:No Roma czysta bo za co miała kupowac mecz??
Eno eno...a Lazio..tez bylo w tej grupie ..i co Oni to Ojro mieli?! watpie...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 maja 2006, 9:48

Wczoraj padl cien podejrzen na Milan ale dzisiaj juz sprawa jest powazna.

Ciagle nie wiem kto to jest ten Meani jednak widze ze nie ma to zadnego znaczenia.Byl tylko pionkiem co mozna wywnioskowac po zdaniu ze Galliani strasznie sie wkurzyl i chce inteligentnych ludzi nastepnym razem.

Milan klub profesjonalny tam wszyscy wiedza co sie dzieje nie tak jak w niektorych innych druzynach :?

Zartowalem nieraz z kolegami jak to jest ze mamy tak wysoko postawionych ludzi w Lega Calcio a oni nic nie kreca i jestesmy oszukiwani.Ale jednak "nie zwiedli mnie" brawo.

Z fragmentow dotyczacych pierwszego i trzeciego meczu malo wynika.Drugi za to nadrabia i pograza jeszcze bardziej Giraudo.
Tylko ze tu nie chodzi kto bardziej a kto mniej winny.Dla mnie w takiej sytuacji nie ma to wiekszego znaczenia.Kara powinna byc surowa nie tylko dla Starej Damy.Wloskie sady musza w koncu pokazac ze cos robia.

Jestem zniesmaczony bo moze sie okazac iz dzialacze Milanu nie wyciagneli zadnej nauki z Tottonero. Co z tego ze ich wtedy nie bylo w klubie przyszli pare lat pozniej? Prawdziwie madry czlowiek uczy sie na cudzych bledach a nie popelnia je kolejny raz sam i dopiero sie wtedy uczy (albo i nie).

Trzeba dzialac i to szybko.Oczyscic Calcio.Nie wyobrazam sobie degradacji Starej Damy razem z Milanem.Jeszcze do tego moze Viola i Lazio bo o nich tez mowa? Az tak surowych krokow nie bedzie ale do diaska kogos musza za to usadzic.Przegrywaja organizacje Euro a honor ligi i szacunek u kibicow juz przegrali.

Jestem kibicem mam prawo wydawac wyroki.Bo ja moge sie pomylic.Wazne zeby sady sie nie pomylily.

Nic tylko siasc i plakac.

Szewa zostan :!:

Forza Milan.

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 13 maja 2006, 10:01

Mam pytanko czy jeżeli ( tylko pytanie) Juve i np : ktoś tam jeszcze zostanie zdegradowane chocby nawet fiora to druzyny z niższych miejsc pojdą na wyższe miejsca ???

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 maja 2006, 10:17

Mi się wydaje że więcej drużyn awansuje do Serie A

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 13 maja 2006, 10:17

Z informacji ujawnionych wynika, że ten Meani (działacz Milanu odpowiedzialny za kontakty z arbitrami) próbował wybrać wybrać sędziego pod Milan.... z tekstu także dowiadujemy się że to wszystko było robione za plecami Barlusconiego.....

No drugi fragment to wściekłość Meaniego na wybór sędziego, no skoro jest odpowiedzialny za kontakt z arbitrami to ma prawo się wściekać za nieudolność sędziego... tutaj nie wiem do czego można się doczepić, a wściekłość Gallianiego w pełni zrozumiała....

Z trzeciego fragmentu wiele się nie dowiedzieliśmy, wybrali sędziego który będzie sędziował mecz Milanu.... nie było wzmianiki, Milan dostanie, a:
Puglisi dostanie Milan - Chievo...
O ile się nie mule, rozmawiali ludzie odpowiedzialni za wyznaczanie sędziów, więc takie to raczej takie podejrzane nie jest, aczkolwiek może nam wzystkiego nie wyjawnili...
[/quote]

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 13 maja 2006, 10:31

UltraInter pisze:Mi się wydaje że więcej drużyn awansuje do Serie A

ale np jeżeli Roma miała by 5 miejsce a Fiora i Juve przykładowo by zdegradowano to Roma plasowała by się za Milanem i Interem tak ???

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 maja 2006, 10:35

NY pisze:ale np jeżeli Roma miała by 5 miejsce a Fiora i Juve przykładowo by zdegradowano to Roma plasowała by się za Milanem i Interem tak ???

Dokładnie. Wówczas cała tabela uległa by zmianie i wszystkie czyste zespoły poszły by w górę natomiast zdegradowanych nie uwzględniono by nawet na 20 miejscu

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”