Closterkeller słuchałem gdzieś do początku lat 2000, stąd moja wiedza kończy się na albumie Nero... ale jeżeli miałbym wybrać moje ulubione kawałki do tego czasu to:yedraz pisze: ↑23 sty 2026, 17:08Teraz na sąsiednim forum Mycharts.pl mamy Top zespołu Closterkeller. W związku z tym od ponad miesiąca słuchałem prawie całej ich dyskografii, żeby wybrać najlepsze kawałki. Ponieważ to ja byłem inicjatorem tegoż topu (są tam dosyć skomplikowane zasady stanowiące o tym, kto następny będzie wybierał podmiot wykonawczy), więc miałem czas na przygotowanie się do niego.
Po tygodniowych zgłoszeniach (każdy forumowicz wybrał dwie piosenki, ja jako zgłaszający trzy) wybraliśmy 44 utwory i tu macie playlistę tychże na YT (niektóre są marnej jakości, ale to też wina tego portalu):
Jakby ktoś chciał dołączyć, to może się tam zarejestrować (po dniu będzie już aktywnym użytkownikiem) i jeszcze wziąć udział w plebiscycie, ma na to dziewięć dni, więc spokojnie da się to zrobić. Aha wybieramy tam najlepszą dziesiątkę.![]()
Jeżeli coś jest jeszcze nie jasne, można się dopytać o szczegóły.
1. Władza (Cyan 1996)
2. Czas Komety (Graphite 1999)
3. Fortepian (Graphite 1999)
4. W moim kraju (Violet 1993)
5. Miraż (Nero 2003)