Seriale

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Seriale

Post autor: Zygmunt-1 » 31 sty 2026, 21:46

Skończyłem piąty odcinek sezonu 2. Jest nieźle, ale zgadzam się, że przy pierwszej serii wypada gorzej. To też może obniżać ocenę, bo po bardzo dobrym pierwszym sezonie oczekiwania pewnie były wielkie. Też lekko zawiodłem się, że to zupełnie inna historia, ale z upływem czasu zaczął tworzyć się jakiś wątek i nie jest źle. Jest zachowany klimat, bardzo dobre zdjęcia, policjanci i klawisze jako funkcjonariusze, którzy mają swoje za uszami. No i jest bardzo podobnie stworzony bohater:

Policjant, mąż zaginionej -> młodszy z braci klawiszy, też wątek dziecka i trudnych relacji z matką, również wydaje się niestabilny psychicznie, też zrobił coś co nie daje mu spokoju i siedzi w jego głowie + ma brata zamieszanego w więzienne machloje. No i muszę przyznać, że zarówno jeden jak i drugi średnio mi przypadli, ciężko się ogląda tego policjanta od zaginionej żony :(
Spoiler:
Jeśli chodzi o Helę na promie w pierwszym odcinku to był bardzo podobny moment z zapytaniem o papierosa - nawet zastanawiałem się czy to nie ten sam ziomek był, ale w sumie nie sprawdzałem tego, bo wyparłem to z pamięci.
Spoiler:
PS. Michał Filipiak zawsze będzie kojarzył mi się z rolą w Bulionerach. Gość dobija do pięćdziesiątki, a jakiś taki stary maleńki się wydaje. Na dodatek pedał w Klangorze :pijemy:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”