Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 261

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 9:38

Ale że Sopić poleci szybciej z Osijeka niż Jovicevic z Widzewa to bym się nie spodziewał.

Swoją drogą czy można gdzieś postawić że za 2 lata Widzew będzie grał w łódzkiej czwartej lidze? Słuchając Dobrzyckiego właśnie w tym programie utwierdzam się w przekonaniu że to jest bardzo prawdopodobny scenariusz. Chłop nie ma pojęcia o futbolu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lut 2026, 9:43

Jeszcze nie widziałem ( a oglądam europejską piłkę 30 lat) żeby duże pieniądze względem innych w danej lidze się nie obroniły. To proces, to kupa błędów ale jak on dalej będzie wykupywał najlepszych piłkarzy ligi i reprezentantów Polski to kwestia czasu jest nie 4 liga tylko mistrzostwo Polski. I tylko czas będzie wyznacznikiem tego jak wiele błędów będzie popełnianych.

I nie deprecjonujcie transferu kapuadiego. Przyszedł Widzew wziął drugiego najlepiej wycenianego piłkarze Legii dał mu dwa razy więcej a szczerbaci kibice z żyrardowa muszą zadowolić się napastnikiem z grodziska mazowieckiego.
Panowie skala, to zaraz może być tak że widzew pojedzie do Poznania da zaporowy kontrakt Ishakowi albo weźmie sobie któregoś skrzydłowego, rzuci 4-5 milionów euro a poznaniacy w zębach przywiozą im tego piłkarza.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2026, 9:47 przez gilardino11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lut 2026, 9:46

Precel pisze:
24 lut 2026, 9:38
Chłop nie ma pojęcia o futbolu
Oczywiście że nie ma. Kwiecień też nie ma, ale kasę mają, więc jeśli nie dziś to uda się jutro. Przepłacać będą x10, zabawa trwa, ale wynik przyjdzie, Widzew zagra w pucharach, za 2-3 lata.

Awatar użytkownika
RedMan10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 467
Kibicuję: Widzew Real Liverpool

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RedMan10 » 24 lut 2026, 9:50

19B10 pisze:
24 lut 2026, 7:41
RedMan10 pisze:
23 lut 2026, 9:18
Dziś w magazynie GOL na Tvp Sport gościem będzie Robert Dobrzycki8.
Początek 21:35.
Oglądałeś? Jak wrażenia? Ja niestety zapomniałem.
Tak naprawdę żadnych rewelacji. Boss był razem w studio z Jakubem Wawrzyniakiem, który bardzo ciepło i miło wspominał swój czas spędzony w Widzewie.
https://www.widzewtomy.net/r-dobrzycki- ... ych-zmian/

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1882
Kibicuję: WRE

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 24 lut 2026, 10:21

Precel pisze:
24 lut 2026, 9:38
Ale że Sopić poleci szybciej z Osijeka niż Jovicevic z Widzewa to bym się nie spodziewał.
Czy ja wiem? Jakby tam byli bardziej niecierpliwi, to już zimą by go wywalili, zwłaszcza wysłuchując narzekań na słabą kadrę. Ciekawe jak nasi wypożyczeni poradzą sobie pod nową władzą.
cloner pisze:
24 lut 2026, 9:46
Oczywiście że nie ma. Kwiecień też nie ma, ale kasę mają, więc jeśli nie dziś to uda się jutro.
Tylko człowiek miał nadzieję, że tu budowa drużyny będzie rozsądniejsza niż w Wieczystej. Ale widać się nie da.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 lut 2026, 10:27

U Nas jest Patryk trenerem, ciezko mi go krytykowc na razie bo bylem jego duzym oredownikiem, cale szczescie zostal on a nie Dziolka, ale na razie pilkarsko to jest dramat.
Straszny regres wzgledem Tomczyka. Gramy bardzo defensywnie, bronimy sie momentami w 16, Siedlce u nas potrafily nas zdominowac. Z kolei, w ataku niewiele sie dzieje, nie mamy za specjalnie duzo okazji. Ponadto, w sparingach tracilismy duzo bramek, teraz w lidze jest niewiele lepiej.
To tylko mala probka, ale wyglada to bardzo slabo.

U Was tez chwile potrenowal, zastanawiam sie czy mial podobne nastawienie.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 10:36

gilardino11 pisze:
24 lut 2026, 9:43
Jeszcze nie widziałem ( a oglądam europejską piłkę 30 lat) żeby duże pieniądze względem innych w danej lidze się nie obroniły. To proces, to kupa błędów ale jak on dalej będzie wykupywał najlepszych piłkarzy ligi i reprezentantów Polski to kwestia czasu jest nie 4 liga tylko mistrzostwo Polski. I tylko czas będzie wyznacznikiem tego jak wiele błędów będzie popełnianych.
Widzew po 22 kolejkach jest na przedostatnim miejscu w lidze, a na pytanie o spadek Dobrzycki odpowiada, że w ogóle o tym nie myśli bo cała liga walczy o utrzymanie i o puchary?! Pierwszy bym wykręcił Dobrzyckiemu telefony do Poznania, Lubina czy do Białegostoku żeby ich uświadomił, że walczą o utrzymanie. To już nawet Legia ma jakąś strategię w razie spadku. Dwa transfery gość nie wie w ogóle kogo kupuje, agenci go robią w siura, to samo zdaje się dyrektorzy sportowi.

Obstawiam że w tym sezonie ledwo się Widzew utrzyma, wyda kolejne kilkadziesiąt milionów przez lato na szrot wszelkiej maści, przepalanie hajsu będzie się miało coraz wspanialej, brawoszefy będą zachwyceni no bo przecież to jest proces, trzeba dać czas, więc w przyszłym sezonie w Sercu Łodzi znowu walka o utrzymanie po której Robert spakuje walizki i zostawi klub w takiej dupie, że 4 liga to będzie naturalna kolej rzeczy.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 24 lut 2026, 10:43

Precel pisze:
24 lut 2026, 10:36
To już nawet Legia ma jakąś strategię w razie spadku
O, to ciekawe- jaką?

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 10:54

Samo sprowadzenie Adamskiego pokazuje że ktoś tam już myśli o tym, że spadek jest realny. Coś czego Widzewowi brakuje i coś, czego Wiśle brakowało. To nie jest temat o Legii więc niechętnie napisze, ale padło pytanie więc odpowiadam.

Myślę że jak Legia spadnie to 3/4 drużyny pójdzie do wymiany i klub jakoś mocno na tym nie ucierpi a jak dla mnie to zyska, w Legii jest młodzież z potencjałem a jeśli im kogoś braknie to wezmą jakiegoś solidnego ligowca z Pruszkowa, albo o nawet z Grodziska Mazowieckiego gdzie chłopaki podejrzewam tylko czekają na telefon z Warszawy.

Sprzedaż Nsame, Kapustki, Kacpra Urbańskiego czy Piątkowskiego to byłby pewniak który dość mocno ich podratuje i podejrzewam ze tam już to zakładają. Ograniczenia kosztów, restrukturyzacja kadry, sprzedaż kluczowych graczy, gdzieś nawet widziałem artykuł chyba na sportowychfaktach, że taki jest plan. No i przede wszystkim Papszun zostaje w Warszawie choćby skały srały, powiecie to samo o Czapeczkowiciu? Powiecie w ogóle cokolwiek o jakimś planie w razie spadku? Nie powiecie, bo go nie macie. Napiszecie że nie macie bo nie spadniecie. A ja w tej chwili skończę ten temat ;)

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 24 lut 2026, 10:58

Nie wiedziałem, że wypowiada się tu działacz Legii, który wszystko wie i ma bogate plany, brawo ty!

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 11:00

Odpowiedziałem na Twoje pytanie, poza merytoryczną odpowiedzią pozostała Ci szydera - zero zaskoczenia, trochę szkoda.

Ty moje pytania zostawiasz bez odpowiedzi, ciekawe dlaczego.

Do Legii mi daleko ale chciałbym żeby Wisła parę lat temu myślała podobnie i życzę podobnego rozsądku Widzewowi.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2026, 11:03 przez Precel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 24 lut 2026, 11:03

Precel pisze:
24 lut 2026, 10:54
Powiecie w ogóle cokolwiek o jakimś planie w razie spadku?
Sprzedamy Bergiera, Shehu, Frana i kilku innych. Weźmiemy jakichś solidnych ligowców czekających na telefon z Łodzi oraz sensownego trenera za mniejsze pieniądze. Zmniejszymy koszty. Napiszemy na sportowychfaktach.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 11:37

Jedni i drudzy strefa spadkowa, nie bez przyczyny. Utrzymać się utrzymają, tylko co dalej? W sumie w zejściu z pensji Kapuadiego to im pomagacie.
19B10 pisze:
24 lut 2026, 11:03
Precel pisze:
24 lut 2026, 10:54
Powiecie w ogóle cokolwiek o jakimś planie w razie spadku?
Sprzedamy Bergiera, Shehu, Frana i kilku innych. Weźmiemy jakichś solidnych ligowców czekających na telefon z Łodzi oraz sensownego trenera za mniejsze pieniądze. Zmniejszymy koszty. Napiszemy na sportowychfaktach.
Nie wiedziałem, że wypowiada się tu działacz Widzewa, który wszystko wie i ma bogate plany, brawo ty!

:beer:

Awatar użytkownika
RedMan10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 467
Kibicuję: Widzew Real Liverpool

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RedMan10 » 24 lut 2026, 14:29

Lukas Lerager w jedenastce PKO BP Ekstraklasa w 22 kolejce.

Piłkarze Widzewa w „11” kolejki:
3 – Fran Alvarez, Peter Therkildsen
1 – Angel Baena, Sebastian Bergier, Mariusz Fornalczyk, Emil Kornvig, Lukas Lerager, Juljan Shehu

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 lut 2026, 18:53

Stało się nieuniknione. Kapuadi do 2030 roku Here we go! Zarobi prawie 5 mln €.

Dobrzycki:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”