Niggaz pisze:Cytat:
Pomyślał: powołam Dudka, zapisał w notesie "Dudka" i tak mamy w kadrze kogoś kto będzie rywalizował z Rasiakiem o tytuł odkrycia MŚ
A więc pora na mnie. Otóż przychodzę do domu, patrzę Janas już podał nazwiska i nagle szok. Brakuje Dudka, Franka i Kłosa. Sobie myślę tak... To, że nie ma Franka było do przewidzenia, bo już od eliminacji za nim nie przepada. Dodatkowo ma świetny argument, nie strzela. Zresztą nie jest on w znakomitej formie więc nie oszukujmy się, zbyt wiele raczej by nie zdziałał, a w niecały miesiąc formy nie odbudujesz. Później Kłos to wielkiego zaskoczenia nie było. Ale przyszła kolej na Dudka. Przecież to jest jeden z ulubieńców Janasa. Z tego co pamiętam w jednym z wywiadów powiedział chyba, że będzie nr. 1. A tu proszę Dudek=out. Ogólnie rzecz biorąc, to ci piłkarze i tak na mundialu byliby tylko rezerwowymi, więc jakiejś ogromnej straty nie ma. Szkoda mi jednak kogoś innego. Chodzi o Sosina, bo nie sądzę, że jest on słabszy od Rasiaka. Warunki fizyczne podobne, bramki strzela nawet jeśli jest to liga cypryjska to przecież obrońcy przed nim nie uciekają. Ale teraz ktoś się spyta dlaczego Rasiak? Janas odpowie: Przecież strzelił Wyspą Owczym 2 bramki. I co tu zrobić? Owszem bramki były ładne, ale ogólnie w całym meczu zbyt dużo nie zdziałał. Najgorsze jest to, że mamy słabą ławkę rezerwowych i to może być problem. Ale widać, że Janas myśli już o kwalifikacjach do euro 2008. I stara się powoli młodych wprowadzać drużynę. Oceniać wszystkie decyzje będzie można dopiero po mundialu, już na spokojnie. Wtedy się okaże kto był dobrym, a kto złym wyborem.