Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 16 maja 2006, 0:14

Pewnie jak połowa z Was na pierwszy rzut oka tak skwitowała te powołania = :lol:

Ale po głębszej analize trzeba przyznać że Janas ma "jaja" i trzeba mu zaufać. Zgadzam sie z Morrow że Rasiek to w to momencie jedno rozwiązanie wiecej dla Janasa. Nie mamy takich wirtuozów w składzie by grać np. 5 w pomocy i Ci pomocnicy będa stwarzali tyle sytuacji że sami mecz wygrają. Ja też nie jestem zwolennikiem Grzegorza ale panowie przeciesz Tottenham nie kupił go dla zabawy. Ciul że się nie sprawdził. Jak był by Angliekiem grał by do dziś mimo słabszej formy [daje głowe] Przychodząt tam mnie osobiście zszokował. Widziałe każdy mecz w którym grał na White Hart Lane i jeśli Matrin Jol walcza z Kogutami o LM wzmocnił druzyne Rasiekiem to wiedział co może on wnieśc do gry. Nie mamy takich graczy jak Gerrard, Ballack, Totti czy Kaka wiec nasza gra będzie polagał na "rozgrywaniu przez bramkarza wykopami" A to że Grzegorz strąci piłki na linie pomocy że Macka grającego z przodu jest pewne. Zreszta pomocnycy tez będa mieli go kogo zagrać na głowe.

Brak Dudka i Frankowkiego ? z jednej strony może powiedzieć samobój ... ale teraz pomyslmy na zdrowy rozum. Dudek wybrał moc funta - ławka i funty czy gra w marnym Wolfsburgu i "marne" euro - i nie mówicie mi że mu Benithez nie pozwolił odejśc prosze Was - Jurek jest sam sobie wyinień. Podobnie jak Franek - którego bardzo cenie - ale też wybrał moc funta.

Kolejna sprawa to to czy Janas ma zamiar "jutro odejśc ze stanowiska ?" Przeciesz ile może grac tymi samymi zawodnikami ? to jak teraz taki młody piłkarz ma sie rozwijać ? Jak od lat ta kadra opiera sie na tych samych gracza. Co przyjdzie EURO i znów Frankowski Żurawski ? przeciesz oni nie dadza rady Mamy gracz którzy mogą sie pokazać. Kto wie czy po mundialu po Brożka nie zapuka jakie Lens a po Jelenia Rennes ?

Jedyna rzecz która mnie matrwi to brak Tomka Kłosa w kadrze. Bo mają możliwośc śledzenie każdego meczu Wisły uważam że powinień dostac szanse. Bo tu akurat doświetcznie ma przewage. Nie wiem czym sie Janas kierował powołuja na Bąka który dla mnie rozmienił sie na drobne w lidze o której nie słychać poza Katarem. Dobrze że jest Dudka bo ostatnio przesuniety na środek obrony [pod nie obecność w Wisle Głowackiego] gra naprawde przyzwoicie.

Może zarzucić Janasowi że powołał takiego Radomskiego a nie Łukasza Surme który jest chyba obok Radka Soboleskiego najlepszym pomocnikiem w lidze. Z kraju oczywiście. Zreszta na siłe znalazł by wiecej takich przykładow ale nie my podwazać umiejetność selekcji Pawła Janasa. Uważam także że mimo że pokazał "jaja" to zagrakło mu konsekfencji bo gdy mówi nie takim gracza jak Kłos, Franek czy Dudek to i Kosowskiego powinień skreślić [zreszta już dawno - nie wiem po co go powoływał na mecze towarzyskie - tak mu zrobił nadzieje] A czemu nie Kuba Błaszczykowski ?

Nie ma co wieszać psów na Janasie bo każdy z nas mądry. A Ci co mają możliwość oglądania klasyków Odra - Wisła Płock wiedza że Janas tak naprawde miał mały wybór. Podją ryzyko ale i tak za małe. Bo jeszcze mógł pójśc na całość. Czas pokaże czy miał nosa. Zresztą stracic wiele nie stracimy a jeśli zyskamy to może nawet na przyszłośc...

Prosze nie cytujacie mojej wypowiedzi - jeśli sie zgadzacie to ok jak nie to nie :wink:

Pozdrawiam :)
Forza Nasi :!: :wink:

Wróć do „Polska”