Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 mar 2026, 22:06
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 10 mar 2026, 22:09
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 10 mar 2026, 22:16
MothToAFlame
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 10 mar 2026, 22:49
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 mar 2026, 7:45
Boromir
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 mar 2026, 9:32
No i tu jest niestety mój problem. Ostatni raz przespałam całą noc w lutym 2020 (pamiętam, bo byłam na konferencji zanim nas pozamykali). Marcin wstaje o 4:40-50 do pracy, więc przez godzinę wtedy nie śpię. Zośka się budzi w nocy i mnie woła (jakimś cudem Marcina w ogóle to nie budzi). Ja sama reaguję na każdy szmer – wystarczy, że się Mar na drugi bok przewraca, a ja już się zrywam. Masakra to jest. Chociaż ostatnio śpię pod kołdrą obciążeniową i jest lepiej – w 99 na 100 przypadków zasypiam od razu i nie wykonuję już miliona przerzuceń z boku na bok. No ale i tak wszystko jest mnie w stanie obudzić, a zatyczek nosić nie mogęMothToAFlame pisze: ↑10 mar 2026, 21:35Do 100 to w miare akceptowalne, 165 juz nie tak bardzo...Plus dla lekarki ze Ci tak trula bo z taka historia chorob w rodzienie to w pelni zrozumiale. Tez sie domyslam co powie, ale nie lam sie tym zbytnio z bb zawsze mozna powoli schodzic z tego co widzialem/czytalem nie jest to proces latwy ani przyjemny ale mozliwy. Mnie rowniez podniosly znacznie, jak sie budze to czuc roznice, no i w pracy nie mam ochoty wszystkim urwac glowy, tylko niektorym
Jedynym co moge doradzic to duzo snu przy stresie.
Klasyka pracy z ludźmi
Ja tak miałam po przebiegnięciu pierwszych stu metrów, nie nadaję się do tego
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 mar 2026, 11:02
Exactly. Na początku przede wszystkim trzeba złapać zajawkę, a później dojdą szczegóły. Ja jedyne co zawsze powtarzam, to dobre buty, odpowiednio dopasowane do użytkownika. Żeby z jednej strony nie zajechać sobie kolan, a z drugiej nie przesadzić z amortyzacją, bo przy zbyt dużej nie ma takiego odbicia i po prostu mniej przyjemnie się biega.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 11 mar 2026, 19:21
Doskonale Cie rozumiem. Bezsennosc mam zdiagnozowana od 14 roku zycia. Melatonina, koldra obciazeniowa, oraz metoda brak niebieskiego swiatla (monitory, telefon, tv) pol godzinny przed snem troche tutaj pomogly ale jesli przespie wiecej niz 4 h ciaglego snu to jest sukces.futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32]No i tu jest niestety mój problem. Ostatni raz przespałam całą noc w lutym 2020 (pamiętam, bo byłam na konferencji zanim nas pozamykali). Marcin wstaje o 4:40-50 do pracy, więc przez godzinę wtedy nie śpię. Zośka się budzi w nocy i mnie woła (jakimś cudem Marcina w ogóle to nie budzi). Ja sama reaguję na każdy szmer – wystarczy, że się Mar na drugi bok przewraca, a ja już się zrywam. Masakra to jest. Chociaż ostatnio śpię pod kołdrą obciążeniową i jest lepiej – w 99 na 100 przypadków zasypiam od razu i nie wykonuję już miliona przerzuceń z boku na bok. No ale i tak wszystko jest mnie w stanie obudzić, a zatyczek nosić nie mogę
futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32Klasyka pracy z ludźmiA tu jeszcze dodatkowo w wyjątkowo wymagających warunkach.
Oj tak![]()
Tak trzymaj!futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32Ale! Skarżyłam się Wam na przytycie odkąd biorę leki. 1 stycznia odstawiłam połowę dawki, 6 tygodni temu wróciłam do 1800 kcal, przy treningach nadal tętno nie podchodzi powyżej 125, ale i tak poszło już po parę centymetrów w obwodach i parę kg. Od razu jakoś tak bardziej się chce działać.
(Chociaż dzisiaj nadal mam zjazd i chce mi się tylko płakać).pominawszy ostatnie zdanie
MothToAFlame
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 mar 2026, 19:48
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 mar 2026, 19:57
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 11 mar 2026, 23:43
MothToAFlame pisze: ↑11 mar 2026, 19:21Doskonale Cie rozumiem. Bezsennosc mam zdiagnozowana od 14 roku zycia. Melatonina, koldra obciazeniowa, oraz metoda brak niebieskiego swiatla (monitory, telefon, tv) pol godzinny przed snem troche tutaj pomogly ale jesli przespie wiecej niz 4 h ciaglego snu to jest sukces.futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32]No i tu jest niestety mój problem. Ostatni raz przespałam całą noc w lutym 2020 (pamiętam, bo byłam na konferencji zanim nas pozamykali). Marcin wstaje o 4:40-50 do pracy, więc przez godzinę wtedy nie śpię. Zośka się budzi w nocy i mnie woła (jakimś cudem Marcina w ogóle to nie budzi). Ja sama reaguję na każdy szmer – wystarczy, że się Mar na drugi bok przewraca, a ja już się zrywam. Masakra to jest. Chociaż ostatnio śpię pod kołdrą obciążeniową i jest lepiej – w 99 na 100 przypadków zasypiam od razu i nie wykonuję już miliona przerzuceń z boku na bok. No ale i tak wszystko jest mnie w stanie obudzić, a zatyczek nosić nie mogę
Mozg potrafi wyciszac niektore dzwieki ktore rozpoznaje jako brak zagrozenia bardzo skutecznie. Mieszkam 60m od torow kolejowych i nawet nie slysze juz pociagow. Nie mam dzieci ale jednak sadze ze wolanie w mieszkaniu by mnie obudzilo, choc na 100% nie jestem w stanie tego stwierdzic. Moja byla twierdzila ze spie wyjatkowo lekko ale budze sie, lokalizuje zrodlo dzwieku i zasypiam ponownie jak moj mozg nie uzna ze to "alarm".
Odgrzebałem dla Was temat:futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32Klasyka pracy z ludźmiA tu jeszcze dodatkowo w wyjątkowo wymagających warunkach.
Oj tak![]()
Tak trzymaj!futbolowa pisze: ↑11 mar 2026, 9:32Ale! Skarżyłam się Wam na przytycie odkąd biorę leki. 1 stycznia odstawiłam połowę dawki, 6 tygodni temu wróciłam do 1800 kcal, przy treningach nadal tętno nie podchodzi powyżej 125, ale i tak poszło już po parę centymetrów w obwodach i parę kg. Od razu jakoś tak bardziej się chce działać.
(Chociaż dzisiaj nadal mam zjazd i chce mi się tylko płakać).pominawszy ostatnie zdanie
![]()
viewtopic.php?f=12&t=21535
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 mar 2026, 4:19
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 mar 2026, 6:51
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 mar 2026, 6:52
I oczka jeszcze. Takie samolotowecruel pisze: ↑12 mar 2026, 4:19Spróbujcie sobie 4 rzeczy na lepszy sen:
- medytacja 15 min zawsze przed pójściem spać
- ashwagandha codziennie
- magnez codziennie
- zatyczki do uszu (https://allegro.pl/produkt/wkladki-zaty ... 2374683818)
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio