Mukairu zaczął pokazywać, że potrafi grać w piłkę na dobrym poziomie. Szalai skała. Pozo też z czasem się rozkręcił, a za tę cenę wspaniały transfer. Hussein Ali, podstawowy gracz swojej reprezentacji, jedzie na mundial. Agger na papierze wyglądał super, ale na boisku na razie nie, choć to zdecydowanie zbyt wcześnie na ocenę. Acosta podobnie. Jednoznacznie negatywnie można ocenić Greenwooda, chyba nikt się nie spodziewał, gdy ogłaszano transfer, że będzie taka mizeria. Sprzedać, jeśli ktoś będzie chciał dać część zainwestowanej w niego kasy. Ndiaye kolejny paralityk. Nie wiem co powiedzieć o Biegańskim, jak gra, to zazwyczaj solidnie. Molnar, Angielski, Cuic łącznie strzelili trzy gole. Juwara debil. Mendy głównie super atmosfera, ale gdy pojawiał się na boisku, widać było jakość.
Generalnie największy problem to obszerność tej listy. Wymieniłem trzynastu zawodników, a był jeszcze niewypał w postacji Huja i pewnie o kimś zapomniałem. Mimo wszystko nie używałbym stwierdzenia, że nic dobrego nie wyszło. Skład został totalnie zmodyfikowany, więc musiały pojawić się błędy. Wydaje się, że zimą nadeszły refleksje i wzmocnienia były lepsze.