FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 maja 2006, 13:55

Janio pisze:
Wczoraj Mirek Trzeciak powiedział (a w końcu siedzi w tej Hiszpanii, więc może coś w tym jest), że Henry ma podpisaną umowę wstępną z Barcą i że w razie podpisania przez niego kontraktu z innym niż Barca zespołem musiałby zapłacić Dumie Kataloni spore odszkodowanie.
Pisalem juz to wczesniej iz ta informacje jakis czas temu podala Marca i AS. Wydaje mi sie ze jest w tym duzo prawdy tym bardziej ze Henry niczego nie dementuje.
*_Zaza_* pisze:
Henry odejdzie z "stajni" Nike już nie bawem - w jakich koszulkach gra Barca ? Nike ! Kanonierzy ? Nike ! Sponsorem tego transferu może być nowy sponsor Henry'ego ale zobaczymy jak będzie. :wink:

.
Prawdopodobnie podpisze umowe z Rbk ktory jest chyba wlasnoscia adidasa.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2006, 13:59

Henry juz jest "w Reeboku" ktory nalezy do Adidasa notabene sponsora Milanu.

Gratulacje dla Barcelony.

Bardziej jednak zaimponowal mi Arsenal.

Sedzia pomogl?Nie wiem.Zwyciezcow sie nie sadzi :)

Forza Milan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 14:04

Jeszcze jedno, mówicie, ze Titi oskarża sedziego etc. Pamietacie kartkę dla Henry'ego ? dostał żółtą za faul na van Bommelu, za faul, którego nie było, byliśmy blisko wygranej, graliśmy w 10, mecz nie ułożył się tak jakbyśmy tego chcieli, w końcu przegraliśmy, chyba miał Titi prawo powiedziec co sądzi o sędziowaniu ? tym bardziej, ze dostał kartke z księżyca.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2006, 14:05

*_Zaza_* pisze:Ale jeśli zdecyduje sie odejść, to sam wybierze nie tylko oferte dobra dla siebie ale i Kanonierów - a taka na dzien dzisiejszy mogą złozyć 3 ? 4 kluby i nie ma wśród nich Barcelony.
O czym Ty mówisz :> Nie rozumiem.

Henry jeżeli odejdzie z Arsenalu to tylko do Barcy raczej.
Sero pisze:a przedewszystkim nie było emocji w spotkaniu. Dlatego jak dla mnie styl finału szybko pójdzie w zapomnienie.
:zgon:

Terje Hauge jednak nie podołał. Powinien wyrzucić z boiska Lehmanna i uznać gola. Bramka Arsenalu też nieco z dupy bo faulu na Eboue nie było.

Cobyście się na mnie nie rzucili zaraz to dopiszę tylko, że identyczne opinie krążą na wielu serwisach w tym na stronach Arsenalu też.

Wenger :? Co on odwala? Zafrustruje się na śmierć. Razem z Titim. Nawet o spalonym przy golu Eto'o coś mówią. Czekam na lepsze powtórki, ale z tych co mam to spalonego nie było a zresztą Eto'o wbiegał na szybkości i chyba tylko maszyna mogłaby tam wychwycić czy był spalony dokładnie w momencie podania czy też nie. Sędziemu dużo trudniej a zgodnie z duchem futbolu sędziowie powinni podejmować decyzje na korzyść drużyny atakującej. To też nie jest mój wymysł.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 maja 2006, 14:07

*_Zaza_* pisze:w tym sezonie premiership dwa razy zrobił coś czego nie zapomne do końca życie ... i nie były to bramki... [

1 sytuacja to z pewnoscia ta z meczu z Tottenhamu, sam tez jej nigdy nie zapomne, ale podziel sie Zaza, o jaka druga chodzi :> ?

Co do wypowiedzi Henry'ego to jestem troche zaskoczony, ale i tak nie stracil w moich oczach. Ronnie wypadl przy nim slabo w tym meczu. Co do arbitra to przesadzil, bo choc ten mylil sie i to bardzo, to jednak w obie strony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 14:17

Niggaz pisze:Szkoda tego strzału w słupek,
strzał był celny, Almunia sparowął piłkę

gdyby Hauge uznał gola Barcy w 18 minucie, Lehmann dostałby tylko zółta kartkę, pewnie taka opcja byłaby dla nas paradoksalnie lepsza

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 18 maja 2006, 14:17

Niggaz pisze:Powinien wyrzucić z boiska Lehmanna i uznać gola
Dokładnie.. Już przed finałem wyrzucili jednego bocznego arbitra za to że zrobił sobie zdjęcie w koszulce Barcy...A Hauge raczej był po stronie Arsenalu [jeśli można tak powiedzieć].. Ale przezwyciężyliśmy to i mamy puchar :D
Według mnie spaleonego nie było bo Eto'o wyskakiwał zza pleców... Acz kolwiek przy obydwu bramkach było widać troszkę że Almunia nie grał w lidze żadnego meczu.. Przy pierwszym golu dałby jeden krok w przód i mogłoby to być dla Arsenalu i jego fanów zbawienne..A przy strzale Belletiego też troszkę miał pecha :wink:

Co do samego meczu to w pierwszych minutach dobrze radzili sobie Kanonierzy i Henry miał super okazję :shock: W takim meczu taki błąd obrony..Chociaż zrobić takie coś z naszą obroną umiałby tylko Titi :lol: Ale naszczęście VV się zmobilizował jak na większość ważnych meczy... Dobrze zakończył swoą karierę z wielkim futbolem cichy bohater Larsson :wink: Wszedł i przez 25 minut doskonale sie zaprezentował :twisted: Chciaż jeszcze lepiej jakby zdobył w takim meczu bramke :P
Chloaczek pisze:Henry juz jest "w Reeboku" ktory nalezy do Adidasa notabene sponsora Milanu
No i co z tego :?:
Będzie miał swojego indywidualnego sponsora i on będzie ich słupem reklamowym :roll: Z tego co gadacie to teraz najwększe sznase na pozyskanie Titiego mają zespoły sponsorowane przez Reebok'a :roll: L'pool, Bolton ( :lol: ) itd...
Ale chłopak mądry jest i zostanie w Kanonierach :wink:

EDIT
Sorry fieldy moja wina :P już nie będe "pieprzył" :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006, 14:24 przez Dombroś, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 14:22

Dombroś pisze:A Hauge raczej był po stronie Arsenalu [jeśli można tak powiedzieć].. Ale przezwyciężyliśmy to i mamy puchar
co ty pieprzysz ? sedzia nie był po nicyzjej stronie - był słaby po prostu, nie zauważył że Eboue nie był faulowany, dał titiemu kartkę za faul którego nie było - mylił się po równo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2006, 14:23

fieldy pisze:strzał był celny, Almunia sparowął piłkę
No fakt. W takim razie Eto'o mógł uderzyć lepiej :P :wink:
fieldy pisze:gdyby Hauge uznał gola Barcy w 18 minucie, Lehmann dostałby tylko zółta kartkę, pewnie taka opcja byłaby dla nas paradoksalnie lepsza
Bzdura. Prawdłową decyzją byłoby uznanie bramki i czerwo dla bramkarza. Prawidłową z punktu widzenia przepisów. Taka prawda fieldy.

Co do bramki Eto'o to mogę zapodać link z powtórką. Jest tam ujęcie z góry. Można sobie wcisnąć pauzę kiedy Henka oddaje piłke i wtedy widać, że spalonego nie ma.
Dombroś pisze:Będzie miał swojego indywidualnego sponsora i on będzie ich słupem reklamowym Rolling Eyes Z tego co gadacie to teraz najwększe sznase na pozyskanie Titiego mają zespoły sponsorowane przez Reebok'a Rolling Eyes L'pool, Bolton ( Laughing ) itd...
Aha :roll:

Eto'o był wczoraj skuteczniejszy od Henry'ego :twisted: :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 14:27

Niggaz pisze:Bzdura. Prawdłową decyzją byłoby uznanie bramki i czerwo dla bramkarza. Prawidłową z punktu widzenia przepisów. Taka prawda fieldy.
ja nie mówię, co byłoby zgodne z przepisami, tylko co by nastąpiło :lol: sam Norweg Terje Hauge przyznał, ze powinien uznać gola i dać zółtą Jensowi, taka prawda :P
Niggaz pisze:Eto'o był wczoraj skuteczniejszy od Henry'ego
zgadza się, był skuteczniejszy, choć lepszy mecz zagrał Titi, IMO
Niggaz pisze:Co do bramki Eto'o to mogę zapodać link z powtórką. Jest tam ujęcie z góry. Można sobie wcisnąć pauzę kiedy Henka oddaje piłke i wtedy widać, że spalonego nie ma.
gdybyś mógł :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 14:32

Bagg pierwszy moment to ten z Tottenhamem. Sam wiesz jak to wyglądało. Nie potrzeba słow ... A drugi - to ostatni mecz na Highbury w histori Kanonierów - strzela pierwsza bramke cieszy sie normalnie - drugą, też cieszy sie normalnie - strzela trzecia z karnego - i całuje murawe Highbury. Nie zrobił tego po pierwszej czy drugiej bramce :) jak by wiedział że strzeli hat-tricka. Sam wiesz to tak jak by Del Piero w meczu z Reggina [ostatnim na Delle Apli tak zrobił ...]

Jak do tego dodamy bramki i mecze w tym sezonie to - Mistrz i nie ma gadania :] Bagg chyba sie ze mną zgodzisz ?

Mówie o środkach finansowych. Innej filozofi niz pana Gasparta :wink:Niggaz może zakładzik ? :] pożyjemy - zobaczymy 1% ale i tak zależy jeszcze wszystko od inne decyzji :]

P.S. Panowie Mirek Trzeciak to pianotłuk jakich mało :!: Polecam magazyny Primer Division :lol: Przeciesz ten gość sam sobie zaprzecza :lol: Mówi sie że tylko krowa nie zmienia zdania :) Tu lepiej pasuje nie tylko Mirek tłucze piane :lol: Przeciesz ten gośc czasem mówi takie rzeczy na wizji że hola hola jak mówi poseł Cymanski ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2006, 14:39

http://www.megaupload.com/?d=HC976P6B

Bramka Samuela Eto'o na 1:1. Polecam moją metodę czyli kursor na pauzie i wciskamy kiedy piłka dociera do Henki :wink: Jakość nie jest najwyższa, ale widać, że spalonego nie było.
fieldy pisze:zgadza się, był skuteczniejszy, choć lepszy mecz zagrał Titi, IMO
Ja wiem tylko napisałem specjalnie o tej skuteczności bo jakiś czas temu ktoś pisał, że te sytuacje, które Eto'o marnuje to Henry by strzelił a tymczasem Titi nie jest idealny :wink:

Zaza przecież sam wiesz, że tutaj nie chodzi o pieniądze. Wynagrodzenie nie jest problemem. Podobnie kwota samego transferu. Zasady są jakie są i Titi jest do wyciągnięcia za relatywnie małe pieniądze. A Barcelona pieniądze ma zresztą nie tylko małe. Zawsze kiedy trzeba transferów to pieniądze są.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 18 maja 2006, 14:43

Spalonego nie było widziałem to. Wogóle sedzia był słaby (a jednak:lol:)
Mógł Lehmanowi wogóle kartki nie dawać a GOLA uznać :lol: Chociaz powinien być gol i czerwień :roll:
Niggaz pisze:Można sobie wcisnąć pauzę kiedy Henka oddaje piłke i wtedy widać, że spalonego nie ma.
Dokładnie chociaz trudno to wyłapac bo larsson tą piłkę musną wlaściwie.

A nawet jak był minimalny spalony (20cm najwyżej :wink:bo ETO'O ma duże stopy :lol: ) to i tak bramka dla Arsenalu padła również po błędzie sędziego.

RYJ troche słabo zrobil bo BOMBLA od poczatku wystawił. Iniesta wymiata. Dinho nic chyba 2 piłki dobre zagrał. I pod koniec meczu mógł spokojnie co najmniej 2 razy podać do Giulyego na wolne pole ale wolal sam zakończyć akcje strzalem. Zawodnik meczu to chyba Larsson a w Arsenalu Ljungberg .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 14:50

Niggaz pisze:Zaza przecież sam wiesz, że tutaj nie chodzi o pieniądze. Wynagrodzenie nie jest problemem. Podobnie kwota samego transferu. Zasady są jakie są i Titi jest do wyciągnięcia za relatywnie małe pieniądze. A Barcelona pieniądze ma zresztą nie tylko małe. Zawsze kiedy trzeba transferów to pieniądze są.

Niggaz masz racje - o.k ale ustalmy jedno - Henry jest do wiciągnięcie za stosunkowe małe pieniadze jak na jego klase i umiejętnośc ale w momencie gdy jeden klub będzie o niego walczył [no dwa bo trzeba liczyć nowa propozycje Kanonierów] A jest inaczej i dobrze o tym wiesz. Ja sądze że teraz przepis Fifa może wsadzić między bajki. To już nie jest tego typu interes... Nie mam racji ?

Awatar użytkownika
Xiuhcoatl
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xiuhcoatl » 18 maja 2006, 14:50

Ronaldinho już się wypala.

8)

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”