Dodam tylko, że rozbiór UA to automatycznie na tapecie zaczynają być nasze ziemie zachodnie czyli niemieckie wschodnie. Rewizjonizm w sprawie granic jest bardzo niebezpieczny. Sam mam wielki sentyment dla Lwowa, to jest nadal polskie miasto. To że po II Wojnie dostał ten region ZSRR to skandal pokazujący jak bardzo nas wydymali po II Wojnie, ale w obecnych czasach nie ma możliwości żeby Polska te ziemie odzyskała. Nie jest to w naszym interesie. I trzeba to na każdym kroku podkreślać. Żeby przypadkiem nikt nie legitymizował niemieckich dążeń do odzyskania naszej zachodniej Polski.
Zabawne jak łatwo przychodzi co poniektórym zrównywanie osób które z wielką niechęcią podchodzą do pogłębiania integracji europejskiej (a niczym innym jak właśnie dążeniem do superpaństwa europejskiego jest właśnie safe) z kimś kto jest zwolennikiem Rosji, Putina etc. Nie po to moi przodkowie walczyli o niepodległość Polski, żeby teraz ją stracić na rzecz superpaństwa europejskiego funkcjonującego pod dyktando Niemiec. Ktoś pisał wcześniej, że Rosja to odwieczny wróg Polski - zgoda, ale drugim odwiecznym wrogiem są Niemicy. Nasze interesy nigdy nie będą zbieżne. NIGDY.
Safe jest dla Polski skrajnie niekorzystny. Już ostatnio było głośno o przykładzie Rumunii której niemiecki koncern podniósł cenę po ratyfikowaniu SAFE. Jestem pewien, że tak właśnie będzie też w kontekście Polski. Mamy też prawo w Polsce i wdrażanie Safe w tym trybie co widzimy obecnie jest najzwyczajniej w świecie niezgodne z prawem. Mam nadzieje, że ktoś za to odpowie.