Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 147

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 17:39

stan_mic pisze:
Niggaz pisze:Napisz mi co musi robić Raul
Przedewszystkim pracuje na to, by drużyna nie wypadła z rozgrywek LM jak miało to miejsce jeszcze niedawno z Barceloną, która wypadła z pierwszej czwórki La Liga...
Niggaz pisze:i z jakim skutkiem to robi
Jak dla mnie zadowalającym... Właściwie nie pamiętam sezonu LM, bez Real'u (ostatnio miało to miejsce chyba po odejściu Ivan'a Zamorano w czasie montowania nowej ekipy... dawno dawno temu)
... [']

Ogólnie nieźle :lol: A jaka dokładnie jest jego rola na boisku :> Bo o dobre wyniki Realu walczy cała drużyna a nie sam Raul. Poważnie. Już opadam z sił. Nie wiem co Ty próbujesz wmówić. A Twoje stwierdzenie jakoby Raul wywiązywał się z zadania (podobno lepiej niż Ronaldo :lol: ) bo Real gra w LM w każdym sezonie no to już po prostu :lol2:
stan_mic pisze:
fieldy pisze:Bo piszesz, ze podaje, choć będziesz penwnie się upierał, ze Ronaldo się nie stara i dlatego Raul ma mniej asyst ?
Asysty nie są do końca wykładnikiem przydatności w drużynie...
Wykładnikiem przydatności Raula w drużynie jest jego obecność na boisku :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 maja 2006, 17:53

Nie no bez przesady. Nie można napisać, że Raul jest zupełnie bezwartościowym zawodnikiem. Fakt, że po kontuzji zupełnie zagubił formę ale to chyba nie jest pretekst aby go od razu mieszać z błotem. stan_mic oczywiście przesadza z jego przydatnością. Pamiętajmy że do połowy sezonu był zaraz po Ronaldo najlepszym strzelcem w Realu. Jednak fakty są takie że aktualnie jego forma jest bardzo bardzo niska. Oglądałem ostatnie 2 mecze Realu w C+ i muszę powiedzieć, że ma on straszliwego pecha że nie strzelił jeszcze bramki po kontuzji. Nie zapominajmy że po jego strzale do pustej bramki (bezczelnie :P ) dołożył nogę Soldado i bramka została zaliczona dla młodego Hiszpana. Raul w dalszym ciągu jest ikoną tego klubu, kapitanem i dajmy mu spokój. Może wszystkich zadziwi i powróci w pięknym stylu na MŚ ;) :P

Zmieniając temat <ten chyba zmierza do niczego> dzisiaj pojawiły się plotki jakoby Valencia postawiła sobie za piorytet ściągnąć Soldado. Jak wiadomo młody Hiszpan pochodzi z Valencii i posiada tam rodzinę więc większych problemów by nie robił w stosunku do odejścia. Ja się niestety boję że powtórzy się sytuacja z Eto'o i sprzedamy piłkarza który jest nadzieją na lepszą przeszłość Realu i jakby nie było zasługuje na miejsce w pierwszej 11-stce zdecydowanie bardziej niż Cassano i Raul. Jest to typ napastnika który odpowiedzialny jest przede wszystkim za strzelanie bramek więc mógłby zmotywować także naszego Ronaldo do przestrzegania diety ;)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 maja 2006, 18:06

Niggaz pisze:Nie wiem co Ty próbujesz wmówić
Gdzież bym śmiał... Nie o to chodzi!! :naughty: Uważam po prostu, że gdy taki zawodnik jak Raul jest atakowany to warto stanąć w jego obronie..., w końcu kto jak kto, ale on sobie na to zasłużył.
Nikt tu przecież nie zmieni zdania ta temat zawodnika czytając posty innych userów..., ale czasem warto opisać sytuację z drugiej strony, bo dyskusja, w której wszyscy mają podobne zdanie jest bezcelowa. Reprezentowanie innego punktu widzenia nie oznacza reprezentowania złego punktu widzenia...
brylancik pisze:dzisiaj pojawiły się plotki jakoby Valencia postawiła sobie za piorytet ściągnąć Soldado

A więc powodzenia... W Madrycie zbyt dużej kariery już chyba nie zrobi, więc warto, żeby spróbował...
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 18:15 przez stan_mic, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2006, 18:13

Stan Mic pisze:Uważam po prostu, że gdy taki zawodnik jak Raul jest atakowany to warto stanąć w jego obronie..., w końcu kto jak kto, ale on sobie na to zasłużył.
Zgoda, ale tylko za nazwisko i to co prezentował kiedyś bo obecnie jest marnym cieniem tamtego piłkarza. Powiedzmy sobie szczerze że na boisku robi bardzo mało poza bieganiem.
Stan Mic pisze: czasem warto opisać sytuację z drugiej strony, bo dyskusja, w której wszyscy mają podobne zdanie jest bezcelowa
Zgoda, ale pokaż mi tą drugą strone bo ja nie wiem co Ty mi chcesz przekazać odnoścnie Raula.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 18:14

stan_mic pisze:ale czasem warto opisać sytuację z drugiej strony, bo dyskusja, w której wszyscy mają podobne zdanie jest bezcelowa
Ta druga strona wcale tak bardzo mu nie pomaga. Raul był genialnym piłkarzem, liderem, ikoną. Kims więcej niż zwykłym piłkarzem, teraz jest piłkarzem bez formy, z wilka przeszłością. Pisanie, ze zasługuje na pierwszy skład Realu Madryt jest naduzyciem, bo piłkarz bez formy nie zasługuje na miejsce w żadnym klubie, a tym bardziej w Realu.
stan_mic pisze:jak Raul jest atakowany to warto stanąć w jego obronie...
jak się ma mocne argumenty to jak najbardziej. Ale 24 gole strzelone 6 lat temu to juz nie jest mocny argument. Teraz strzela 5 goli na sezon i nie wiem jak jeszcze musiałby zacząc zawodzić, abyś ty to dostrzegł

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 maja 2006, 18:19

fieldy pisze:Pisanie, ze zasługuje na pierwszy skład Realu Madryt jest naduzyciem
Nadużyciem!? To wyjaśnij mi dlaczego on nadal gra w tej "11", baa... dlaczego jedzie na MŚ? W końcu powinien zgnić na ławce rezerwowych :shock: Dla mnie nadużyciem jest pisanie tego co jest "modne", a nie do końca pokrywa się z rzeczywistością...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 18:24

stan_mic pisze:Nadużyciem!?
jest nadużyciem, bo Raul na dzień dzisiejszy nie zasługuje na grę ani w pierwszej '11' Realu, ani tym bardziej na miejsce w kadrze na mistrzostwa.
Patrząc na jego formę.
stan_mic pisze:To wyjaśnij mi dlaczego on nadal gra w tej "11", baa... dlaczego jedzie na MŚ?
a co to ma wspólnego z tym czy zasługuje ? przecież trenerzy, którzy go wystawiają, czy powołują nie koniecznie patrzą na formę zawodnika.
Ja o formie sportowej mówie cały czas. Asysty, brrami, etc etc

stan_mic pisze:Dla mnie nadużyciem jest pisanie tego co jest "modne"
ale uwazasz jednoczesnie, że Raul zasługuje na wyjazd bo go trener powołuje ? mówisz tak bo go trener powołuje ? nie patrzysz na jego grę ? formę ? czyli posługujesz się opinią kogos innego, czyli piszesz to co jest modne, czyli to jest w twoim mniemaniu nadużyciem.
taka jest dyskusja z tobą

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 21 maja 2006, 18:27

Dziwię się niektórym, że w ogóle jeszcze dyskutują ze Stanem... Przecież na pierwszy rzut oka widać, że żadne argumenty zdolne przekonać każdego niemal rozsądnego usera jego nie przekonują i co gorsza przekonywać nie będą :roll: Szkoda czasu i klawiatury 8)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 maja 2006, 18:35

fieldy pisze:ale uwazasz jednoczesnie, że Raul zasługuje na wyjazd bo go trener powołuje ? mówisz tak bo go trener powołuje ? nie patrzysz na jego grę ? formę ?
Jeszcze raz piszę... nie mam nic do formy Raul'a. Oczywiście wiele razy był w lepszej formie, ale każdy ma wzloty i upadki, a brak wielkiej ilości bramek na jego koncie nie sprawia, że jest złym zawodnikiem. Dostał powołanie, bo na nie zasłużył!! W końcu to w interesie selekcjonera jest powołanie najlepszych zawodników

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2006, 18:53

Stan_mic Raul pojechał na MS za nazwisko i taka jest prawda. Napewno nie pojechał za forme którą prezentował w obecnym sezonie bo była ona zerowa. Gdyby Janas trenował Hiszpanie zrobiłby tak samo jak z Frankiem ;)

Awatar użytkownika
Xiuhcoatl
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xiuhcoatl » 21 maja 2006, 19:06

Franek nie ma takiego wpływu na drużynę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 19:19

stan_mic pisze:Dostał powołanie, bo na nie zasłużył!! W końcu to w interesie selekcjonera jest powołanie najlepszych zawodników
Zrozum, że Raul dostał powołanie za zasługi, ale nie z obecnego ani poprzedniego sezonu. Raul to wielka postać reprezentacji Hiszpanii przez wzgląd na bądź co bądź niedawne czasy. Obecnie nie należy do czołówki absolutnie najlepszych zawodników swojej reprezentacji i nie prawdopodobnie (oby) nie będzie tam grał w pierwszym składzie.

To, że Aragones go powołał wcale nie dziwi, ale o niczym wielkim też nie świadczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 20:30

Janio pisze:Dziwię się niektórym, że w ogóle jeszcze dyskutują ze Stanem...
to nie dyskusja, to momentami polepszenie sobie humoru :lol: czasem pomaga :wink:
stan_mic pisze:eszcze raz piszę... nie mam nic do formy Raul'a.
to źle o tobie świadczy, bo ślepy by zauważył, ze Raul jest bez formy [słuchając relacji w radiu np :lol: ]
stan_mic pisze:Oczywiście wiele razy był w lepszej formie, ale każdy ma wzloty i upadki
nie uważasz, ze te upadki już długo się ciagną ?
stan_mic pisze:a brak wielkiej ilości bramek na jego koncie nie sprawia, że jest złym zawodnikiem
on nie jest złym zawodnikiem, jest piłkarzem ponad przeciętnym, tyle tylko, że w chwili obecnej zupełnie bez formy
stan_mic pisze:Dostał powołanie, bo na nie zasłużył!!
czym ? nazwiskiem ? wprowadzał dobrego ducha do drużyny ?
stan_mic pisze:Dostał powołanie, bo na nie zasłużył!! W końcu to w interesie selekcjonera jest powołanie najlepszych zawodników
... a nie zaśłużonych.
Niggaz pisze:To, że Aragones go powołał wcale nie dziwi, ale o niczym wielkim też nie świadczy.

Zresztą o Aragonesie można by długo dyskutować, o jego decyzjach personalnych, może Raul jedzie bo czarny nie jest ?

Awatar użytkownika
Xiuhcoatl
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xiuhcoatl » 21 maja 2006, 20:35

może Raul jedzie bo czarny nie jest ?
... jak pozostała 22 zawodników. Błysk, błysk, czy to twój umysł?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 20:40

tak sie składa, ze wiem, że reszta tez jest biała, w tym zdaniu akurat chodziło mi o Aragonesa, jak niejetseś w temacie to nie pisz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”