Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 79

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3331

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2006, 0:28

Za sezon 05/06 nie znajda dowodow bo wtedy juz rozmowy Moggiego nie byly podsluchiwane wiec jak maja to zrobic (chyba ze ktos sypnie)?
Inna sprawa to czy Moggi by zabil system ktory dal mu tak duzo.Kazdemu do wlasnej oceny to pozostawiam.

Zakladajac optymistycznie ze obecne mistrzostwo bylo wywalczone czysto to jakie to ma znaczenie w obliczu tego ze poprzednie zostalo zdobyte poprzez ustawki?I tak klub zdegraduja a mistrzostwa odbiora (z tego i z poprzedniego sezonu a jezeli jakis swiadek powie ze i wczesniejsze byly ustawione to i do nich sie moga dobrac - nie wiem czy obowiazuje jakies przedawnienie jakby co).I tak nie skorzystacie z wywalczonej przepustki do Ligi Mistrzow.
Pyrrusowe zwyciestwo.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2852

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 maja 2006, 17:13

a jaby tak nas zdegradowali to co byście powiedzieli na Zbysia Bońka jako preesa ds. marketingu?? :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 maja 2006, 17:20

sci pisze:Zbysia Bońka jako preesa ds. marketingu?? Razz

Az mi cisnienie podskoczylo. Nie strasz.

Abstrahujac do dyskusji, ktora jest prowadzona w temacie 'Wlochy - transfery' to w sumie zaczynam sie przekonywac co do kandydatury Baldiniego.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 maja 2006, 12:17

http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay22c.html

Wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że Gigi opuści Juve... Zapowiada się panowanie Milanu przez kilka najbliższych lat :roll: Chciałbym, żeby to była plota, ale coraz więcej się o tym mówi niestety :? Ale czy Milan będzie stać na Gigiego :> Zwłaszcza jak odejdzie Sheva, to Łysy będzie musiał szukać drogiego następcy, więc to też ważna kwestia ;) Jeśli Juve spadnie, to Abbiati w rozliczeniu też raczej nie przyjdzie, więc tylko kasa... duża kasa...

W newsie jest napisane, że ponoć Gigi chce zmienić otoczenie bez względu na aferę... ale nienajlepsze relacje z Capello itd... skąd ja to znam :roll:

Takie newsy będą się teraz pojawiały coraz częściej, zobaczymy jak się to wszystko potoczy, ale to będzie cholernie dziwne mercato...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2006, 12:21

maestro pisze:Takie newsy będą się teraz pojawiały coraz częściej, zobaczymy jak się to wszystko potoczy, ale to będzie cholernie dziwne mercato...
Ja myślę, ż ebędzie jeszcze dziwniejsze niż się wszystkim zdaje, bo jaki zawodnik, chcacy grac o najwyższe cele, bedzie teraz wybierał kierunek na włochy ? Skoro tam afera goni aferę, beda chcieli uciec od tego wszystkiego, a nuż za pare lat odbiora im jakiś puchar. Kto bedzie ryzykował ? Nie tylko, że z ligi się będa wynosic - mało kto będzie chciał przyjść.

Taki czarny trochę scenariusz, niczego nie mozna wykluczyć :wink:

maestro pisze:Wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że Gigi opuści Juve...
szkoda, ze ma już swoje lata, może na Emirates znalazłoby się dla niego miejsce :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2006, 12:30

Tak, Buffon jest blisko Milanu ale sam nie wiem czy to dobra wiadomość. Napewno bramkarz ze ścisłej światowej czołówki z ogromnymi zdolnościami, nie raz ratował tyłek Juve. Zastanawia mnie tylko fakt co z Didą, czy już teraz wróci do Brazylii.
Maestro pisze:Ale czy Milan będzie stać na Gigiego
A czemu by nie :lol: :?:

Osobiście wole żeby Milan bardziej starał się o Zambrotte niż Buffona.

P.S Fieldy masz troche racji.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 maja 2006, 12:32

fieldy pisze:szkoda, ze ma już swoje lata, może na Emirates znalazłoby się dla niego miejsce Razz
28 latek jak na bramkarza... :roll: Wszystko przed nim :P Ale rzeczywiście Emirates to nie jego miejsce :P marzyć zawsze można ;) :P

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 22 maja 2006, 12:36

maestro pisze:Ale czy Milan będzie stać na Gigiego

Czy stać!? No baa... !! Milan jest co prawda w miarę oszczędnym klubem, ale jeśli ma na oku jakąś gwiazdę to Berlusconi nie żałuje grosza... Trzeba przypomnieć choćby transfery Nesty, Szewy, czy Gilardino, którzy napewno tani nie byli... Gigi jest też wart ogromnych pieniędzy, więc nie widzę przeszkód przed jego transferem...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2006, 12:37

maestro pisze:28 latek jak na bramkarza...
oj maestro, nie mó, ze nie znasz polityki transferowej W ... j racji ?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 maja 2006, 12:41

stan_mic pisze:Czy stać!? No baa... !! Milan jest co prawda w miarę oszczędnym klubem, ale jeśli ma na oku jakąś gwiazdę to Berlusconi nie żałuje grosza... Trzeba przypomnieć choćby transfery Nesty, Szewy, czy Gilardino, którzy napewno tani nie byli... Gigi jest też wart ogromnych pieniędzy, więc nie widzę przeszkód przed jego transferem...
Tak ale zauważ, że Milan będzie najprawdopodobniej musiał szukać następcy Shevy... jak już wspomniałem- drogiego następcy. A jeszcze mają chrapkę na Zambrotte i paru innych ciekawych graczy... :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 12:43

Mowa Stan_mic 8) Nic dodać. Tym bardzie że Gigi obiekt zainteresowaniem już jakiś czas. A o Dide pyta nadal Corinthians :)

Ale Chłopaki jak byście mieli taki powód odejście jak On to byscie się nie wachali ani chwili :] Temat Mercato Rossonerich :twisted:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 22 maja 2006, 12:45

maestro pisze:Milan będzie najprawdopodobniej musiał szukać następcy Shevy... jak już wspomniałem- drogiego następcy.

Czy będzie szukać to się jeszcze okaże... Henry został w Arsenalu, więc dlaczego Andy niemiałby zostać w Milanie... A nawet w razie odejścia swojej gwiazdy to chyba jakieś pieniądze za niego dostaną...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 12:54

Własnie w tym rzecz że sie mylisz Maestro - bo jeśli Milan sprzeda Sheve - odpukać - to za takie pieniądze że kupi następce i zostanie jeszcze ... A jeszcze opcja taka że "nastepce przyjdzie w rozliczeniu" Druga sprawa to wcale nie musi odejśc Sheva by sprowadzili Buffon. Popszedni sezon też zakończyli na drugim miejscu w tabeli a była kasa [25 milionów] na Gilardino. Teraz jak znów maja na kogoś wydac to bedzie to bramkarz - tym bardzie jak Sheva nie odejdzie a za grosze zawita Gallas i Oddo - Kaladze tak gra na środku że mucha nie siada. Nie będzie potrzeba jakis wiekszych wydatków.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 24 maja 2006, 8:03

Troche mnie czasu nie było (z powodów technicznych :roll: ) więc nie miałem kiedy coś napisać :)
Narazie mamy 29 Scudetto, i zobaczymy jak się ta cała afera skończy :wink:

Z aktualności:
JP pisze:Alessio Secco, dotychczasowy kierownik drużyny, został nowym dyrektorem sportowym Juventusu. Wraz z Fabio Capello będą wykonywać obowiązki wcześniej należące do Luciano Moggiego.
Oto jak skomentował ten fakt Carlo Sant'Albano:
"Od tej chwili Alessio Secco będzie pracował z Fabio Capello nad przygotowaniami do sezonu 2006/07.
To rozwiązanie organizacyjne zostało zainspirowane innowacyjną wizją, którą - jestem pewien - oboje będą interpretować jak najlepiej, dzięki swojemu profesjonalizmowi, entuzjazmowi i pasji dla służby Juventusowi, w zgodzie z tradycją klubu, jak najlepiej spełniając oczekiwania naszych wyjątkowych kibiców."
Pozycja dyrektora sportowego nie istnieje w Juve od 1995 roku, kiedy Moggi awansował na menedżera generalnego, a później dyrektora generalnego.
Wszystko wskazuje na to, że w ten sposób większą władzę będzie miał Capello, który będzie menedżerem na wzór brytyjski, z ostatecznym słowem w sprawie transferów.
Jest do dość niezwykłe jak na włoski futbol, gdzie trenerzy jedynie sugerują dyrektorom zawodników, ale nie mają głosu decydującego.
Secco ma 36 lat, pracuje w Turynie od sezonu 1998/99, gdy został rzecznikiem prasowym.
Zobaczymy jak młody sobie poradzi :)

Obrazek

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2006, 20:00

fieldy pisze:oj maestro, nie m[url]ó, ze nie znasz polityki transferowej Wengera ? obojętnie jaka pozycja, 28 lat to juz wiek zaawansowany, Titi to wyjątek Razz
Wenger rozgląda się za młodziutkim bramkarzem, który przez rok mógłby jeszcze podpatrywać Jensa, nastepnie na kilka[nascie] sezonów stałby w bramce na Emirates

Pewnie, każdy zna jego polityke ;) Ale nie mów, że nie chciałbyś go zobaczyć w bramce Arsenalu (z resztą już powiedziałeś, że byś chciał :P ) Nikt by się na Wengera nie złościł ;) a i nawet jemu ciężko byłoby znaleść godnego konkurenta do bramki. Grałby lepszy, czyli Gigi :P ;) Aha i gratuluję zakupu Rosicky'ego. Ja też o nim marzyłem... od 2 lat :twisted: ;)
*_Zaza_* pisze:Własnie w tym rzecz że sie mylisz Maestro - bo jeśli Milan sprzeda Sheve - odpukać - to za takie pieniądze że kupi następce i zostanie jeszcze ... A jeszcze opcja taka że "nastepce przyjdzie w rozliczeniu" Druga sprawa to wcale nie musi odejśc Sheva by sprowadzili Buffon. Popszedni sezon też zakończyli na drugim miejscu w tabeli a była kasa [25 milionów] na Gilardino. Teraz jak znów maja na kogoś wydac to bedzie to bramkarz - tym bardzie jak Sheva nie odejdzie a za grosze zawita Gallas i Oddo - Kaladze tak gra na środku że mucha nie siada. Nie będzie potrzeba jakis wiekszych wydatków.

Może masz troche racji, ale zakup w jednym oknie Buffona, Zambrotty i ewentualnego następcy Shevy (nie licząc już innych zawodników) byłby kosztowny i bardzo trudny do zrealizowania :> Pytałeś gdzieś ile Juventus by chciał za Buffona... Myśle, że zaśpiewaliby ok 50mln. ale poszedłby najmniej za 35-40mln. tak myśle :] A jeszcze jak słyszymy o Emersonie... :P na razie to tylko gadanie, osobiście nie wierzę w taki pakiecik, ale kto wie... może się mylę :]

Oto fragment wypowiedźi Fabio Cannavaro:

“I was proud to be a Juventino and I still am. Serie B? I would have no problem playing in it. I have two years left on my contract and I want to respect it.”

Byłem dumny z gry w Juventusie i wciaż jestem. Serie B? Gra w Serie B nie byłaby dla mnie problemem. Mój kontrakt jest ważny jeszcze przez 2 lata i chcę go wypełnić.

channel4.com

Piękne by to było... :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”