Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 72

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 26 maja 2026, 17:15

ale kino dzisiaj na twitterze w wykonaniu Alexa...

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1045

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 26 maja 2026, 17:43

karollo89 pisze:
26 maja 2026, 17:15
ale kino dzisiaj na twitterze w wykonaniu Alexa...
Na szczęście jakiś czas temu sam go zablokowałem.
Cały świat pogoń.tt przestałem obserwować więc nie dociera do mnie ten ściek. I nie żałuję ani trochę.
Przez niego to aż się odechciewa oglądać tą drużynę i w ogóle interesować sie tym co się dzieje. Trzeba cierpliwie czekać aż zostawi po sobie zgliszcza i może wtedy przyjdzie ktoś normalny zaczynać od 4 ligi, bo w inny scenariusz nie wierzę.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 26 maja 2026, 18:20

Podobno ceny biletów i karnetów (już w poprzednim sezonie jedne z najdroższych w Polsce) mają pójść do góry i jedna propozycja cennika została już odrzucona (jak rozumiem, przez stowarzyszenie)

Alex i tak zrobi jak będzie chciał, czyli może być konflikt już przed rozpoczęciem sezonu...

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 28 maja 2026, 15:36

skoro sezon jest juz zakonczony to mozna pokusic sie o oceny i prognozy na przyszlsoc

Cojocaru - gdyby Rumun wykorzenil puste przeloty przy SFG czy podawanie do przeciwnika przy rozpoczynaniu gry moglby byc najlepszym bramkarzem tej ligi, mysle ze na chwile obecna nie ma sensu szukac nowego pierwszego golkipera
Kaminski - to emeryt ktoremu wydaje sie nie przeszkadzac rola rezerwowego, kiedy podrywal sie z lawki mial wystepy naprawde dobre ale bywaly i elektryczne, wiadomo ze wariant z dwoma ,,rownorzednymi'' bramkarzami rotowanymi do pierwszego bledu sie nie sprawdzil a wariant z weteranem przy ktorym mial sie uczyc obiecujacy talent wypadl jeszcze gorzej, dlatego myslalem nawet o prolongacie jego kontraktu ale obecnie jestem zdania ze powinien odejsc
Holewinski - jesli ktos wykopuje topor wojenny przeciwko wlasnemu klubowi to jego kariera w tym miejscu jest skonczona, nawet w przypadku polubownego zakonczenia sporu pozostana kwasy ktore utrudnia jakikolwiek comeback, gdyby jeszcze Holewinski byl jakims wartosciowym plejerem a nie tylko nastoletnim pionkiem to mozna by jeszcze pokusic sie o resocjalizacje ale w tym przypadku trzeba po prostu odżałowac srodki wlozone w edukacje i usunac z pierwszego zespolu

Szalai - bylbym za tym aby Wegier zostal w Szczecinie bo uwazam ze da sie wokol niego zbudowac solidna defensywe, ale jesli finansowe progi okaza sie zbyt wysokie to trudno
Keramitsis - ten zawodnik juz zdazyl udowodnic seria wystepow ze warto w niego inwestowac, zdarzaly sie tez oczywiscie slabsze mecze jednak jestem zdania ze ma duzy potencjal sprzedazowy, zwlaszcza w kontekscie powolan do mlodziezowej reprezentacji Grecji, kiedy ostatni raz mielismy dobrego stopera w takim wieku?
Loncar - nie ma sensu przedluzac umowy, Chorwat cos tam potrafi ale nigdy nie pokazal jakiegos blysku, to zwykly przecietniak a w dodatku szklanka, czasem przegrywal miejsce z lepszymi od siebie a czasem z kontuzjami, w dodatku nie jest juz najmlodszy, porownuje go do Malca i wypada troche lepiej jakosciowo tylko dlatego ze ten ostatni bywal bardziej elektryczny
Borges - w ostatnim okresie troche spuscil z tonu, gdyby Koutris byl teraz w lepszej formie to pewnie Brazylijczyk gralby tyle co kot naplakal, z drugiej strony bywaly w przeszlosci momenty po ktorych wierzylem ze jakkolwiek Borges nie zostanie powolany do reprezentacji Brazylii to jednak ma on pewien talent, nalezaloby go tylko ponownie aktywowac, relatywnie mlody zawodnik, dobrze sie aklimatyzuje
Koutris - Grekowi konczy sie kontrakt i jest to chyba pilkarz co do ktorego przyszlosci mam najwieksze wahania, Koutris juz pokazywal wczesniej calkiem dobra jakosc jak na warunki Ekstraklasy a z perspektywy klub dobrze byloby miec dwoch nienajgorszych zawodnikow na ta pozycje, wiadomo jednak ze na tym pilkarzu juz nie zarobimy, istnieja tez przeslanki ze apogeum zostalo juz osiagniete obecnie mozemy juz liczyc jedynie na przyzwoite wystepy, powstaje pytanie czy bierzemy to 5-6/10 czy szukamy czegos wiecej, bo jesli szukamy to nie zmiennika tylko podstawy wiec przewidujemy ławke takze dla Borgesa
Mendy - jesli wlascicielowi nie przeszkadzaja takie wydatki to jestem za tym zeby Francuz pozostal w Szczecinie ale zaakceptuje kazda decyzje klubu
Wahlqvist - Szwed praktycznie nie schodzi ponizej pewnego poziomu, ta pozycja nie potrzebuje wzmocnien
Ali - nieoczekiwanie zdobyl 2 gole w koncowce sezonie ujawniajac tym samym cos czego wczesniej nie widzialem, zimna krew i umiejetnosc wykorzystania sytuacji podbramkowej, tego nie widzialem nawet u Linusa, szkoda ze nie jest tak zimnokrwisty przy interwencjach defensywnych bo w prymitywnym faulowaniu i glupich zoltych kartkach nie ma sobie rownych, w obronie Irakijczyk na pewno jest slabszy a przeciez to wlasnie te zadania sa kluczowe dla bocznego obroncy, biorac jednak pod uwage niewielki staz w druzynie, wiek i fakt bycia rezerwowym mysle ze moglbym mu wystawic stopien dopuszczajacy, mialby wiecej szans na gre gdyby byl bardziej uniwersalny jesli chodzi o pozycje ale byc moze uda sie poprawic w przyszlym sezonie

Acosta - wydaje mi sie ze Amerykanin jest zblizony charakterystyka do Gamboi z jego ostatnich wystepow w Pogoni ale w przeciwienstwie do Portugalczyka nie potrzebowal czasu zeby wskoczyc na ten poziom, powinien jednak dawac jeszcze wiecej jesli chce sie tu utrzymac, ma kontrakt do 06.27 i tylez czasu aby sprogresowac i zasluzyc na prolongate
Ndiaye - w hierarchii defensywnych pomocnikow jest na szarym koncu i raczej nie jest to przypadek, Ndiaye nie jest jakos wybitnie slaby ale nie wydaje mi sie aby mogl byc wartoscia dodana dla ekipy realnie ubiegajacej sie o europejska kwalifickacje, gdyby udalo sie wytransferowac Senegalczyka jeszcze w tym okienku na pewno nikt by nie płakal, takie zageszczenie DP w zespole to troche ewenement, bezwzglednie jeden a najlepiej dwoch musi opuscic druzyne
Bieganski - nie byl to rewelacyjny sezon Bieganskiego, z drugiej strony ma on pewne umiejetnosci ktore byc moze wymagaja jedynie podszlifowania, sposrod Polakow z aktualnego skladu to wlasnie on obok Grosickiego ma najwiecej rozegranych minut, mysle ze potrzebujemy wiecej rodakow w Pogoni ale tylko takich ktorzy daja realna jakosc lub naprawde perspektywicznych, Bieganski jest raczej solidny i czesciowo perspektywiczny, mamy jeden z najwyzszych lub chyba nawet najwyzszy odsetek obcokrajowcow w zespole, jak widac sportowo i medialnie to nie wychodzi zbyt dobrze
Ulvestad - norweski dziadek wciaz lepszy niz konkurencja, trudno powiedziec czy swiadczy to o slabosci Pogoni czy klasie Ulvestada, musze jednak przyznac ze gdy inni miewali slabsze momenty to on trzymal poziom, mam nadzieje ze ta cechca sprawi ze jego prawdopodobnie 2 ostatnie lata w Szczecinie tez uplyna pod znakiem stablinosci?
Greenwood - w zasadzie nie widzialem ani jednego meczu po ktorym moglbym powiedziec ze Anglik ma jakis skill tylko jeszcze sie nie zaklimatyzowal, nie wdrozyl, nie zgral z kolegami... ale jeszcze odpali tylko trzeba znalezc odpowiedni katalizator, to po prostu jest zwykly przecietniak ktorego ocena zostala zawyzona ze wzgledu na kierunek przybycia, poniewaz nie dostrzegam w Greenwoodzie potencjalu koniecznego do walki do trofeum w tak wymagajacej lidze jak Ekstraklasa byloby lepiej gdyby wrocil tam skad przyszedl
Pozo - Hiszpan obok Grosickiego i Mukairu jest najbardziej ofensywnie usposobionym pilkarzem drugiej lini, niestety kompatybilnosc w kreowaniu takich akcji jest ponizej oczekiwan w przekroju calego sezonu, wystepowaly jednak symptomy ktore sugerowaly ze moze zrobic progres w tym zakresie
Smolinski - imponujace ze przetrwał on tak dlugo w Szczecinie ze swoimi umiejetnosciami, aura wychowanka zrobila tutaj swoje aczkolwiek kolejni trenerzy nie mogli sie tym sugerowac juz przy ustalaniu skladu i dlatego Smolinski nigdy nie gral zbyt wiele, takie jest zycie, nie rozwijasz sie wiec musisz odejsc
Grosicki - ostatnio obnizyl loty ale mam cicha nadzieje ze bedzie w stanie wrocic do lepszej formy, uwazam ze lepiej zainwestowac w odbudowe Grosickiego i miec szanse na odebranie nagrody w postaci czolowego skrzydlowego tej ligi, niechby nawet na 80-90% starego Grosickiego, niz ryzykowac nowy transfer ktory musialby byc ponadto złotym strzalem zeby przynajmniej wyrownac to co mielismy na boisku jeszcze nie tak dawno
Mukairu - Nigeryjczyk wbrew poczatkowym obawom okazal sie calkiem udanym nabytkiem, oprocz dobrej skutecznosci zaprezentowal on rowniez wysoka aktywnosc, w mojej opini chyba najaktywniejszy gracz w przekroju calego sezonu, moze troche chaotyczny i ma problemy ze zgraniem, gdyby udalo sie nauczyc Mukairu odpowiedniego wspoldzialania to moglby byc nawet jedna z gwiazdek tej ligi, wydaje mi sie ze daloby sie go pozniej sprzedac nawet za 2 mln euro
Agger - Dunczyk poczatkowo gral piach bedac praktycznie niewidocznym przez cale spotkanie, pozniej troche sie poprawil jednak w dalszym ciagu to nie jest to czego oczekiwalem, mam wrazenie ze Agger nalezy do zawodnikow ktorzy potrzebuja wiecej czasu na aklimatyzacje w zespole, niewykluczone ze moze byc jednym skrzydlowych tej ligi ale tylko jesli inne tryby wokolo beda sie zazebiac, na chwile obecna on nawet nie ma konkurencji w zespole na swojej pozycji ktora by go motywowala
Juwara - wydaje mi sie ze jedyna zaleta Gambijczyka jest aktywnosc a takich plejerow mozna wszedzie znalezc na peczki, nie widze innej przydatnosci Juwary niz wchodzenie z ławki w celu rozruszania niemrawej gry, narobienia wiatru, drugi problem polega na tym ze to takze troche jezdziec bez glowy i co nam po jego aktywnosci jesli bedzie notorycznie oddawal pilki rywalom przez nietrafione decyzje, trzecim mankamentem sa jakies niesprecyzowane do konca problemy pozasportowe, biorac to wszystko do kupy uwazam ze Juwara powinien odejsc bo naprawde trudno mi zalozyc ze w nowym sezonie bedzie gral inaczej

Molnar - gral dosc krotko wiec trudno mi ocenic jednoznacznie jego przyszla wartosc dla druzyny, Wegier wydaje mi sie byc typem walczaka ktory nie skupia sie wylacznie na sępieniu w polu karnym, z drugiej strony wolalbym jednak aby mial wyzsza skutecznosc, jestem przekonany ze nie stac go na wyrownanie osiagniec Koulourisa ale jednoczesnie uwazam ze moze nam pomoc w walce o najwyzsze cele
Angielski - dawno nie widzialem tak slabego napastnika w szeregach Pogoni, praktycznie niewidoczny przez cale spotkania, kreci sie tylko po polu karnym przeciwnika wyczekujac na litosc w postaci pilki ktora spadnie mu na noge lub glowe, nie potrafi przetrzymac futbolowki, ba, wielokrotnie nie potrafil jej po prostu dobrze przyjac, w dodatku ma 30 lat, jak najszybciej wytransferowac
Cuic - przez dluzszy czas nie bylem w stanie wyrobic sobie zdania o Bosniaku ale koncowka sezonu bezsprzecznie nalezala do niego, ustawilbym go nawet w TOP 3 najlepiej grajacych pilkarzy Pogoni w maju, teraz jak juz sie zdradzil z umiejetnosciami nie beda mial tolerancji dla slabszej gry w nowym sezonie, spodziewam sie ze Cuic moglby nawet dostarczyc nam conajmniej kilkanascie goli w rozgrywkach 26/27

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2026, 15:41

ciernisty pisze:
28 maja 2026, 15:36
Holewinski - jesli ktos wykopuje topor wojenny przeciwko wlasnemu klubowi to jego kariera w tym miejscu jest skonczona
Ciekawe kiedy zrozumiesz, że to wasz własciciel zaczął wojnę, ściągnął go zimą do Szczecina po świetnej rundzie w Bytomiu, tylko po to żeby dać mu podpisu kontrakt na gorszych warunkach niż miał w Polonii, a gdy ten się nie zgodził na tak fatalne warunki to został zesłany karnie do 3 ligi bez możliwości grania. Gdy piłkarz po takim chamskim zachowaniu właściciela zaczął konsultować się z prawnikiem i managerem to wtedy faja właścicielowi zmiękła i Axel dostał mozliwość zagrać w pierwszej kolejce wiosny, później jeszcze wystąpił jedynie w dwóch meczach (przed drugą rozprawą), żeby pokazać światu, że Axel ma możliwość gry :rotfl:

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 maja 2026, 15:57

"Legendy" na Netflixie.

Całkiem całkiem. Można obejrzeć, choć nic zaskakującego tutaj nie ma.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 28 maja 2026, 16:04

Żeś się @ciernisty rozpisał! :brawo:

Mendy? Nie wiem. Potrzebujemy atmosfericia i typa do wyjazdów do szkół i przedszkoli żeby dzieciaki miały fun? Bo na boisku, które, teoretycznie jest najważniejsze, mało. Mało jak na oczekiwania jak tutaj przychodził. Ale ok- jak właściciel chce mieć znane nazwisko, płaci za to -spoko. Nie mój cyrk, nie moje zabawki.

Dziczek na nowy sezon więc któryś z defensywnych out. Pewnie Ndiaye.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 maja 2026, 19:14

Mendy jak piłkę ma przy nodze to widać że to pan piłkarz. Niestety jest to fizyczny wrak, ciągłe urazy do tego brak możliwości odgruzowania go. Nie rozumiem po co taką maskotkę trzymać.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 maja 2026, 14:31

Przema pisze:
29 maja 2026, 19:14
Mendy jak piłkę ma przy nodze to widać że to pan piłkarz. Niestety jest to fizyczny wrak, ciągłe urazy do tego brak możliwości odgruzowania go. Nie rozumiem po co takąa maskotkę trzymać.
No chyba właśnie o to chodzi. Żeby mieć maskotkę i wysłać komunikat "stać mnie na taki kaprys".

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 30 maja 2026, 14:56

Ostatnio w Radio Szczecin był wywiad z Alexem i dostał pytanie o Francuza. Ma niską pensje. Młodzi są w niego zapatrzeni, on lubi im pomagać, podpowiadać, ma z nimi super kontakt. Dodatkowo Alex powiedział że posty z nim to ileś tam milionów wyświetleń w mediach społecznościowych i to też wartość dla klubu. Chcą go zatrzymać, a sam Francuz dobrze czuje się w Szczecinie. Kwestia czy się dogadają finansowo.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 maja 2026, 18:48

Nie no spoko. Obecność Mendy w Szczecinie to nie jest najważniejsza sprawa.

Szukamy bramkarza? Mamy alternatywę dla 100-letniego Grosickiego?
Wzmocnimy środek obrony?

Mendy to tylko ciekawostka.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 maja 2026, 21:58

1234 pisze:
30 maja 2026, 14:56
kontakt. Dodatkowo Alex powiedział że posty z nim to ileś tam milionów wyświetleń w mediach społecznościowych i to też wartość dla klubu. Chcą go zatrzymać, a sam Francuz dobrze czuje się w Szczecinie
Slow tego człowieka nie ma co brać na poważnie. Nie wiem w jaki sposób Pogoń może na dużą skalę monetyzowac obecność Mendiego w social mediach, przynajmniej tak żeby zwróciły się jego pobory. No ale mniejsza z tym, przypomnę tylko że Francuz do którego nic nie mam i po prostu jest wrakiem to miał być odważny statement który ściągnie tu wartościowych piłkarzy. Jak na razie to chyba bardzo średnio się sprawdza. Albo właściciel ma za dużo pieniędzy albo chce mieć znane nazwisko żeby popieścić swoje ego że jest tak zajebisty i ściągnął mistrza świata. Nie z nami te numery Brunner - mieliśmy tu już króla strzelców Mundialu, mieliśmy kapitana brazylijskiej młodzieżówki. To wszystko ma jeden wspólny mianownik - nigdy nie powinie tu trafić bo inna jest rola piłkarza niż świecić nazwiskiem które kiedyś coś znaczyło. Umiejętności mu nie odmawiam, ale nawet ekstraklasa ma swoje wymogi których ten gość nie spełnia całościowo.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 maja 2026, 23:03

Obejrzałem/wysłuchałem tą rozmowę Majdana z Drumlakiem. Kurde, nie wiedziałem, że gość miał aż tak pod górkę.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 01 cze 2026, 7:59

PietroBosman pisze:
30 maja 2026, 23:03
Obejrzałem/wysłuchałem tą rozmowę Majdana z Drumlakiem. Kurde, nie wiedziałem, że gość miał aż tak pod górkę.
Pod tym wzgledem troche malo wiarygodny, ze wszedzie gdzie nie poszedl to nagle stawal sie ofiara. Natomiast sytuacje wygonienia go ze Szczecina pamietam doskonale wiec tu akurat racje ma po swojej stronie.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 01 cze 2026, 11:30

Hussein Ali znalazł się w ostatecznej kadrze reprezentacji Iraku na nadchodzące mistrzostwa świata 🇮🇶
To trzeci w historii, aktualny piłkarz Pogoni, który będzie miał szansę zagrać na mundialu 🌍
Wielkie gratulacje, Hussein!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”