Odszedł Kazimierz Górski - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 23 maja 2006, 14:31

przykro było mi to usłyszeć. Tragiczna wiadomość. Najlepszy w dziejach Polski trener, oj długo nie bedzie drugiego takiego. Smutny dzien dla polskiej piłki

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 maja 2006, 14:47

Thanks for everything :!:

Rest in peace [*][/b]

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 maja 2006, 17:12

Odszedł nie tylko wielki trener , ale przedewszystkim wielki człowiek .

[*][*][*]

Awatar użytkownika
rabbi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rabbi » 23 maja 2006, 17:28

Nie mam słow :cry: (*)

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 23 maja 2006, 18:20

R.I.P Kazimierz Gorski [*]

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 maja 2006, 19:16

Nic jeszcze nie napisałem bo nie wiedziałem co napisać, a stawianie ['] jest żałosne. Dzięki panu Kazimierzowi polska piłka "coś" osiągnęła na arenie międzynarodowej. Gdyby nie ten człowiek to nasza reprezentacja była by na poziomie Estoni czy Albani - czyli nic nie znaczących krajów. Miałem przyjemność spotkać pana Kazimierza i jestem z tego bardzo dumny.
Miał już swój wiek i jak każdy człowiek musiał umrzeć...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 23 maja 2006, 19:28

Myślę że żadne słowa nie opiszą zasług Pana Kazimierza dla polskiej piłki, i tak samo żadne nie opiszą smutku po tej stracie.

CZEŚĆ TWOJEJ PAMIĘCI!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 23 maja 2006, 20:15

Ja pamiętam jak czytałem pewne pismo (nie wiem czy tutaj można dać jego nazwę, ale większość wie o jakie chodzi) i był wywiad z naszym Kazimierzem. Powiedział "Na tamten świat się jeszcze nie wybieram" niestety kilkanaście dni później po przeczytaniu wywiadu, dzisiaj rano pisze w telegazecie "Kazimierz Górski nie żyje". Aż mnie zatkało. Wielki człowiek.

Na zawsze w naszych sercach!

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 23 maja 2006, 20:22

Cóż tu dużo pisać, kazdy polak napewno jest pogrążony w żałobie :roll:
żaden trener nie będzie w stanie mu dorównać .... :!:
Niedoscigniony ideał
naprawde szkoda ... chociaż moze Polska Reprezentaja zagra dla niego i tam w niebie będzie na nich patrzył i im kibicował ....

[']

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 maja 2006, 21:42

O tej informacji dowiedziałem się w szkole i to był poprostu szok. Tego się wogóle nie spodziewałem. Mimo swego wieku wciąż się trzymał bardzo dobrze. Jednak najbardziej boli chwila w jakiej to nastąpiło. A mianowicie kilkanaście dni przed mundialem. To boli dodatkowo. Cóż można powiedzieć o panie Kazimierzu? Niezwykle wielki i mądry człowiek. Zapewne każdy z nas zna jego powiedzenia które z jednej strony były banalne, ale tak naprawdę zawierały w sobie całą piłkarską mądrość. To co osiągnął, zapewne przez wiele lat nie zostanie powtórzone. Kto wie czy wogóle kiedykolwiek. Jest to człowiek jedyny w swoim rodzaju. Jest, bo tak naprawdę odeszła tylko jego ciało, a dusza i sukcesy pozostały i zapewne nigdy nie znikną. Rozpoczęła się wielka żałoba w świecie piłkarskim, głównie w Polsce. Szkoda, że istnieją takie osoby które wykorzystują śmierć Kazimierza Górksiego tylko po to, aby nabić sobie jakiegoś jednego, głupiego posta w którym zrobią jedynie świeczkę i napiszą jedno słowo :/ Wstyd... Mimo wszystko składam swój hołd dla Pana. Nigdy nie zapomnimy, bo to co Pan zrobił poprostu nie da się zapomnieć. Na zawsze...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 maja 2006, 22:54

Niestety odeszła od nas legenda polskiej piłki. Rano przecierałem oczy ze zdumienia jak odpaliłem neta... Nie chciało mi się wierzyć, ale od dawna było wiadomo, że Pan Kazimierz zdrowia najlepszego już nie miał... Niestety ten dzień nadszedł, nie ma już go wśród nas. Dla mnie na zawsze pozostanie wesołym człowiekiem siedzącym przy kominku w swoim salonie i analizującym skład wyjściowy i taktykę przeciwników Biało-Czerwonych. Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie... [*]

Awatar użytkownika
Bonh@rt
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonh@rt » 24 maja 2006, 20:31

mimo ze pilka nozna nie jest moim ulubionym sportem jak moglbym nie znac Kazimieza Górskiego... wielka postac nie tylko jesli chodzi o pilke nozna. szkoda tylko ze choroba nie dala mu jeszcze kilkunastu dni.... :( :( :(

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 maja 2006, 21:42

Uroczystości pogrzebowe na Legii

Wiadomość o śmierci legendarnego trenera Kazimierza Górskiego poruszyła i pogrążyła w smutku całą piłkarską Polskę. Powstał komitet do spraw obchodów uroczystości pogrzebowych trenera tysiąclecia. Głównym ich miejcem będzie stadion Legii, gdzie zostanie odprawiona msza żałobna w towarzystwie miejmy nadzieję kompletu na trybunach. Uroczystość odbędzie się 2 czerwca, po wizycie papieża Benedykta XVI w Polsce. Po mszy uroczystości przeniosą się na cmentarz powązkowski.

Pogrzeb Kazimierza Górskiego odbędzie się 2 czerwca w Warszawie. Najwybitniejszy trener w historii polskiej piłki nożnej pochowany zostanie w Alei Zasłużonych na Cmentarzu Powązkowskim. Mszę na stadionie Legii celebrować ma Prymas Polski Józef Glemp.
Uroczystości rozpoczną się rano na stołecznym Torwarze, gdzie znajdować się będzie trumna Kazimierza Górskiego. Wszyscy, którzy będą chcieli oddać hołd trenerowi będą mogli się wpisać do księgi kondolencyjnej. Godzina rozpoczęcia uroczystości nie jest jeszcze znana.

- Na stadionie Legii odbędą się uroczystości pogrzebowe. Msza święta przy ołtarzu ustawionym pod zegarem. Tam też znajdował się będzie specjalny sektor dla rodziny i dla vipów. Pozostali uczestnicy ceremonii będą na trybunach" - powiedział członek zarządu Legii Jarosław Ostrowski.

- Mszę celebrować ma Prymas Polski. Potem kondukt żałobny autokarami uda się w kierunku Powązek. Wcześniej zatrzyma się na stadionie Polonii przy ulicy Konwiktorskiej - dodał Ostrowski.

Na uroczystości pogrzebowe zaproszonych zostanie wiele osób ze świata polityki i sportu, w tym przedstawiciele FIFA i UEFA. Lista gości będzie ustalona do poniedziałku. Organizowaniem ceremonii pogrzebowej zajmuje się pełnomocnik rodziny Kazimierza Górskiego wraz z ministerstwem sportu, Polskim Związkiem Piłki Nożnej, Legią Warszawa.

Przewidziano ustawienie telebimów, na których będzie można obserwować przebieg uroczystości. Kierownictwo Legii przed kilkoma miesiącami przyjęło trenera Górskiego do Galerii Sław drużyny. W klubowym muzeum poświęcono mu odrębną gablotę.

Awatar użytkownika
wiselkakrakow
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 25 maja 2006, 13:15

Nie żyłem jesczez w tamtych czasach, kidy NASZ trener Kazimierz Górski prowadził nasza reprezentację, ale zostanie on w sercach także nowego pokolenia kibiców piłkarskich!Na Zawsze!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”