Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 7

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 15 maja 2006, 14:39

Berik pisze:Brak Morientesa dziwi
Mnie nie dziwi...może jakby grał we Francji lub Hiszpanii (w tamtych ligach się sprawdził) może by pojechał ,ale nie z tym co w LFC pokazuje...
Niggaz pisze:Luis García (Liverpool FC), Xabi Alonso (Liverpool FC)
Niggaz pisze:Pepe Reina (Liverpool FC)
Ale jedzie trzech innych zawodników Liverpoolu. :?

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 15 maja 2006, 15:37

Moim zdaniem powołanie A.Inisiesty jak najbardziej na miejscu wystarczy przypomnieć jego mecz przeciwko AC Milan na San Siro . Ma dobry odbiór oraz dobrze zagrywa długie piłki oraz krótkie :?

Awatar użytkownika
Xiuhcoatl
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xiuhcoatl » 15 maja 2006, 21:11

Żal mi Gutiego Imperatora. Czasem zagrywa naprawdę bajeczne piłki, lecz ogólnie jest europejskim przeciętniakiem. Nie ma się co dziwić, wystarczy popatrzeć na Xabiego, Xaviego, Cesca, Albeldę... Środek pola zdominowany. Szkoda, że madrycki przystojniak nie gra w reprezentacji Polski, może byśmy z grupy wyszli.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 maja 2006, 21:33

Świetna decyzja Aragonesa z tym powołaniem Iniesty. Zapewne myślicie, że mówię tak z powodu tego, że kibicuję Barcelonie...jednak nie...

Iniesta wkomponował się w drużynę gdy Xavi mial kontuzję, nauczył się robić kółeczka :D:D (duży plus) i tak poza tym dogrywa bajeczne piłki. Nie myślę tutaj, że będzie on grał w pierwszej "11", jednak z ławki może będzie wchodził.

A co do Morientesa to chyba dobrze, że nie został powołany. Jest Raul, Villa i Torres czyli trójka świetnych napastników. Gdyby MŚ odbyły się za czasów jego gry w Monaco to zgodziłbym się, ale teraz...Bravo dla Luisa :)!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 22:23

herdek pisze:A co do Morientesa to chyba dobrze, że nie został powołany. Jest Raul, Villa i Torres czyli trójka świetnych napastników.
Pytanie w czym jest lepszy Raul od Morientesa obecnie :> Oczywiście mam na myśli tylko i wyłącznie kryteria czysto piłkarskie. Raul dawno już nie jest świetnym napastnikiem.
Xiuhcoatl
Odnośnie braku powołania dla Gutiego to polecam komentarze pod tym newsem na stronie Realu :lol: Wymiatają niektóre :lol:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 16 maja 2006, 7:24

Niggaz pisze:
herdek pisze:A co do Morientesa to chyba dobrze, że nie został powołany. Jest Raul, Villa i Torres czyli trójka świetnych napastników.
Pytanie w czym jest lepszy Raul od Morientesa obecnie :> Oczywiście mam na myśli tylko i wyłącznie kryteria czysto piłkarskie. Raul dawno już nie jest świetnym napastnikiem.
Ile "El Moro" strzelił bramek w tym sezonie a ile strzelił Raul :? Strzelili po 5 , ale jak wiadomo Raul jest duchem drużyny jest czymś takim jakim jest w Polsce Maciej Żurawski :) Nie ma co porównywać dwóch wyżej wymienionych zawodników :wink:

P.S. Nie jestem zwolennikiem Raula a tym bardziej Morientesa :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2006, 10:37

pizmak pisze:
Raul jest duchem drużyny jest czymś takim jakim jest w Polsce Maciej Żurawski :) Nie
Dlaczego tak uwazasz? Wydaje mi sie ze Zuraw i Raul to przeciwienstwa charakteru........

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 23 maja 2006, 19:23

mi się wydaje że obaj nie zasłużyli na powołania w ich miejscu widziałbym juz
J.Navasa (Sevilla)a może nawet D.Tristana(Depor)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 maja 2006, 19:43

W kadrze Hiszpanii brakuje mi tylko Navasa z Sevilli, mial naprawde bardzo dobry sezon, ale szanse pokazanie sie dostana Lopez(pewnie 1 sklad) i nie wiedziec czemu Del Horno z przecietnym sezonem.... Raul to raczej jako ikona i moze czynnik motywujacy bo jesli kierujac sie dyspozycja to raczej nie zagra ani 1 minuty, szkoda ze nie pojechali zawodnicy, napastnicy ktorzy byli od niego w duzo lepszej dyspozycji min. Tamudo, Tristan, Lusi Garcia(Espanyol) no ale coz....
Inna sprawa Reina, Puyol, Iniesta, Xavi, Cesc, Garcia wszystkich laczy Barcelona fajnie ze Katalonia rozdziela karty, jej wychowankowie rulezzzz
A co do skaldu to pewnie Casillas, Salgado, Marchena, Puyol, Lopez, Joaguin, Xavi, Xabi, Reyes, Villa, Torres

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 maja 2006, 20:09

A co wy tak do tego Navasa?zagral zajebisty final pucharu Uefa i juz trzeba powolywac a jak :!: a niby za kogo mialby wejsc do skladu?za Joaquina lub Luisa Garcie? :roll:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 10:23

Hiszpania zagrała dość słaby mecz z Rosją, potwierdzeniem tego jest sam wynik - 0:0

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 10:39

:zgon:
Wybrałem akurat ten temat, ale równie dobrze mogłem Ci to napisać w innym bo nabijasz gdzie się da. Przestań pisać krótkie, mało wnoszące do tematu posty w każdym temacie na jaki się natkniesz bo dostaniesz rangę 'żenujący nabijacz' a z rangi już bardzo blisko do bana. Pisz tylko w tych tematach w których masz coś więcej do powiedzenia i staraj się pisać bardziej treściwe posty.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 28 maja 2006, 11:24

el_nino chyba bardzo chce dostać jakąś ciekawą rangę :twisted:

No i mamy remis Hiszpanii która ma walczyć o Mistrzostwo Świata. Ale czy takiej drużynie wypada remisować z Rosją? Sądzę, że tak, bo wiadomo nie od dziś, że Rosja ma mocną reprezentację. Poniżej podaję składy:

Hiszpania: Casillas - Sergio Ramos, Puyol, Ibáñez, López (72' Joaquín) - Senna (46'Iniesta), Albelda (46' Raúl), Fábregas (46' Xavi), García (46' Alonso) - Torres, Villa (62' Reyes).

Rosja: Akinfiejew - Bieriezuckij (67' Zyrianow), Bieriezuckij, Aniukow - Łośkow (73' Siemak), Ignaszewicz, Ałdonin, Smiertin, Arszawin (46' Syczow) - Bilaletdinow (90' Kiriczenko), Kierżakow (46' Titow).

Ciekaw jestem czy w takim składzie wystąpią na MŚ. Ale zapewne dojdzie do kilku zmian. Widać, że selekcjoner próbuje różnych rozwiązań. Obrona zagrała na zero i to jest największy plus, jednak siła ofensywna w tym spotkaniu zawiodła.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 11:31

Ja z perspektywy kibica Barcelony a nie reprezentacji Hiszpania mogę tylko napisać, że bardzo cieszy mnie debiut Iniesty. Oczywiście to tylko mecz towarzyski, ale od czegoś trzeba zacząć. Andres ma realne szanse na to, aby zagrać chociaż kilkanaście minut na Mundialu. Więcej nie wymagam bo Aragones jednak będzie stawiał na swoich, sprawdzonych zawodników. Nie sądzę, aby wyszło mu to na dobre, ale to tak btw :wink:

Ciekawe czy będzie wystawiał Xaviego od początku :roll: Creus już w ostatnich spotkaniach Barcelony pokazał, że jest bliski bardzo wysokiej formy i nie widżę przeszkód, aby stanowił o sile środka pola.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 11:37

Hiszpania zagrala nowym, probowanym na Mundial przez Aragonesa ustawieniem 1-4-3-3, w napadzie z Villa, Torresem, Luisem Garcia, wszyscy trzej mieli bardzo dobre okazje do pokonania mlodego bramkarza Rosjii, podobnie jak ich zmiennicy Raul i Reyes. Mnie cieszy fakt debiutu Iniesty, ktory zaprezentowal sie w dobrze na tle zawodnikow walczacych z nim o pozycje na srodku pomocy Hiszpanii. Brakowalo mi troche Alonso w 11 meczowej co bylo widac, to raczej on wraz z Xavim beda tworzyc srodek pomocy na Mistrzostwach Świata.
A ustawienie Luisa raczej nie wejdzie w zycie poniewaz nie ma w nim miejsca dla Reyesa i Joaquina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”