Bazar w Turynie - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto opuści Starą Dame w najbliższym czasie ...

Emerson
7
9%
Trezeguet
3
4%
Ibrahimović
18
23%
Buffon
16
21%
Camoranesi
1
1%
Zambrotta
8
10%
Vieira
8
10%
Nikt !
5
6%
Nikt z tej listy
1
1%
Capello
10
13%
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 23 maja 2006, 19:20

Zaza na początku gratuluję tytułu, przyznaję się że... :roftl3: :roftl3: :roftl3: :rotfl2: , wiem że to jest strasznie przykre dla Turyńczyków i przepraszam za ten śmiech.
Mam nadzieję że Ibra nie przyjdzie, naprawdę Sheva nie odchodź, teraz są już DWA ważne powody byś został :wink: :pray:.
Zambro (mam nadzieję :wink: ) i Gigi wystarczą ewentualnie Balzaletti.
Tylko mam nadzieję, że te gadki pół żartem, pół serio nie są przedwczesne, nie dlatego żebym źle życzyła Juve, tylko boję się że sprawa "rozejdzie się po kościach", jakieś tam kary finansowe i smród zostaje

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 maja 2006, 19:33

AgaM pisze:Zambro (mam nadzieję Wink ) i Gigi wystarczą ewentualnie Balzaletti.

Swoja droga jestem pelen podziwu dla Federico. Przychodzil jako baaardzo gleboka rezerwa, nikt nie wiedzial praktycznie kim jest i skad jest, a teraz jest naprawde pewnym punktem obrony i zycze mu, aby przewidywania Fabio sie spelnily i zostal graczem reprezentacji. Tak trzymac.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 maja 2006, 20:05

ostry66 pisze: Mysle ze chodzi tu bardziej o jego charakter,sklonnosc do brzydkich fauli itd.
Moze i tak jest mimo wszystko uwazalbym go za wzmocnienie :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 maja 2006, 20:20

Snipp_ pisze:Z tego co mi wiadomo, żaden się tam nie wybiera. To raczej dwa mediolańskie kluby wyraziły wstępne zainteresowanie naszymi graczami.

Z tego co mi wiadomo to sie mylisz. I tak o wszystkim zadecyduje kasa. Tylko mi nie mów że przywiązanie. Bo np. Emerson jest tak przywiązany do Juve jak ja do L&M. :wink: zreszta nie tylko On - A wyrok wcale nie musić być w tem momencie najważniejszy. Bardzie ta nie pewnośc.

Oczywiście może być tak że żadne z tych piłkarzy nie odejdzie. Ani Milan, ani Inter nie pozyska gracza Juve - czy tez inne kluby - ale powiedz mi kiedy w mercato nie było plotek ? Przeciesz to dla Włochów cześc sezonu :] I jak napisałe to już nie są plotki typu Juve chce tego, czy tamtego :P czy np. Gerrard na Delle Alpi. :wink: Są to plotki tego typu jak tytuł tematu. Czyli coś musi byc na rzaczy ...

Myhalek_acm nikt nie twierdzi że Ibra nie ma talentu itd. Faule czy konflikty to jedno ale takim graczem Milan nie zastąpi Shevy [jak coś]

Chlopaczek pisze:Kraza plotki ze w przypadku sprzedazy Shevchenki Romek uruchomi swoje koneksje i pomoze nam pozyskac Teveza oraz Mascherano. Jezeli Milan dokona zakupu Mascherano to Emerson jest nam zbedny.
A wiesz jakie to jest ryzyko ? :roll: Nie każdy jak Kaka' przychodzi odrazu na taki poziom gry w europie i mnie zapomina nawyków - patrz np. Riqualme :roll:

Sam nie wiem co o tym myśleć. Wszystko zależy od Andriya w tej kwesti. Ale nie wierze w to że gdy Sheva zostanie nie znajdą się środki na wzmocnienie innej formacji. Tym bardzie jak np. Rui odejdzie i nie tylko on.

Masz racje Bagg nie wielu sądziło że podoła zadaniu. Jak grał nie zawodził. Ale rezerw ? chyba Torino :twisted:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 maja 2006, 21:39

*_Zaza_* pisze:nikt nie twierdzi że Ibra nie ma talentu itd. Faule czy konflikty to jedno ale takim graczem Milan nie zastąpi Shevy [jak coś]
Dokladnie. To zupelnie inny typ napastnika. Sheva jest o wiele bardziej bramkostrzelny. W jego przypadku 20 bramek w sezonie mozna zalozyc w ciemno. Co prawda, Milan ma jeszcze Gila i Pippo, ale mimo wszystko, gdyby Ukrainiec odszedl, potrzebowalby bramkostrzelnego napastnika.Zlatanovi brakuje regularnosci i samodyscypliny, bo talentu mu odmowic nie mozna, ale nie bylby godnym nastepca Shevy IMO.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 maja 2006, 22:08

Chlopaczek pisze:W jaki sposob degradacja moze oczyscic Stara Dame z oskarzen?
Chodzilo mi raczej o to, że po degradacji wszystko sie niajako oczyści. Zniknie ten smród Moggiego.
*_Zaza_* pisze: jak ja do L&M.
Albo ja :).

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 maja 2006, 23:32

Snipp_ pisze:po degradacji wszystko sie niajako oczyści. Zniknie ten smród Moggiego.

Co ma piernik do Moggiego :roll: Degradacje można traktowac jako odpokutowanie winy, ale napewno nie jako oczyszczenie - przypominam, ze "Ludzi Moggiego" nie ma już w Juventusie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 maja 2006, 13:04

Makis teraz już nie tylko Zlatan i Emerson łączony z Real :wink: czas na Patricka Vieire. :roll: Choć w tej spekulacji dużo zależy od wyborów na stołem prezydenta klubu i wyroku. No i od trenera a jak za pewne wiesz ostatnio coraz głośniej o osobie Michaela Laudrupa.

www.sports.virgilio.it :wink:

Co ciekawe Francuz miał ostatnio wjazd na chate :roll: i wcale nie robota carabinerów :wink: bo to było w Cannes. Jeszcze sie okaże że coś mu podrzucili. A Mercedesem wyjachali dla zmyły.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 maja 2006, 13:56

Snipp_ sądzisz że po degradacji smród minie :?:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 24 maja 2006, 14:09

*_Zaza_* pisze:Makis teraz już nie tylko Zlatan i Emerson łączony z Real :wink: czas na Patricka Vieire. :roll: Choć w tej spekulacji dużo zależy od wyborów na stołem prezydenta klubu i wyroku. No i od trenera a jak za pewne wiesz ostatnio coraz głośniej o osobie Michaela Laudrupa.
Vieira :?: Nie slyszalem ostatnio o tej kandydaturze. Franuz byl juz blisko Realu 2 lata temu, ale ostatecznie wybral Juve. Benito Floro powiedzial ostatnio, ze klub nie bedzie sie staral o pilkarzy, ktorzy wczesniej odmowili Realowi, wiec ta kandydatura moze nie byc brana pod uwage. Chociaz, idac takim tokiem myslenia, Emerson tez odpada :? Zobaczymy co sie wydarzy po 2 lipca, czyli po wyborach. IMO klub bedzie raczej szukal kogos mlodszego na pozycje Vieiry. Cos mi sie zdaje, ze latem moze do nas trafic Zlatan. Jesli nie trzebaby bylo placic za niego grubej kasy to jestem na tak. Rzeczywiscie Laudrup jest bardzo czesto wymieniany przez media jako jeden z kandydatow na trenera. W czerwcu konczy mu sie kontrakt z Broendby i bedzie do wziecia. Podobno negocjuje juz z ktoryms, z kandydatow na prezesa i ma byc karta przetargowa w wyborach. Ciekawa kandydatura IMO :)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 maja 2006, 21:28

Ibrahimović pisze: Degradacje można traktowac jako odpokutowanie winy, ale napewno nie jako oczyszczenie - przypominam, ze "Ludzi Moggiego" nie ma już w Juventusie.
Można i jako oczyszczenie, głównie z zarzutów jakoby Juventus był bezkarny.
Snipp_ sądzisz że po degradacji smród minie
Sądzisz, że nie? Owacje.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 maja 2006, 22:11

Dziękuje za owacje. Jeżeli Smród po degradacji minie to zwracam honor ale wątpie aby tak było. Zależy również co rozumiesz poprzez słowo smród.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 11:14

A wracając do temat ...

Dzisiejsza Corriere dello Sport pisze że Milanowi tak bardzo zależy na Gianluigim [a jemu na kobiecie] że nawet jak do zawieszą [co wciąż jest prawdopodobne] to Milan go kupi.

Cena wtedy prawdopodobnie spadnie ale nie to ma być najważniejsze. Dida prawdopodobnie nie podpisze nowego kontraktu i odejdzie [bo wątpie by rok był na ławce] Juventus chce Abbiatiego i dopłate ... Wtedy rezerwowym bramkarzem Milanu będzie bądz Kalac - bądz kupiony z Ascoli Ferdinando Copolla. Przypomne że Kalac też jest zamieszany w tą afere z bukami co Gigi.

Jeszcze sie okaże że to kobiety będą rządzić w to mercato :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 13:56

*_Zaza_* pisze:Dzisiejsza Corriere dello Sport pisze że Milanowi tak bardzo zależy na Gianluigim [a jemu na kobiecie] że nawet jak do zawieszą [co wciąż jest prawdopodobne] to Milan go kupi.

Cena wtedy prawdopodobnie spadnie ale nie to ma być najważniejsze. Dida prawdopodobnie nie podpisze nowego kontraktu i odejdzie [bo wątpie by rok był na ławce] Juventus chce Abbiatiego i dopłate ... Wtedy rezerwowym bramkarzem Milanu będzie bądz Kalac - bądz kupiony z Ascoli Ferdinando Copolla. Przypomne że Kalac też jest zamieszany w tą afere z bukami co Gigi.

Najsurowszy wymiar wynosi w tym przypadku 18 miesięcy i chyba nie sądzisz Zaza że Milan zaraz po wydaniu wyroku go kupi ? Toż to 18 miesięcy :wink: nie trzeba mówić jak to może na niego wpłynąć. Niby swego fachu się nie zapomina, ale pewność i ogranie owszem. Cena napewno nie była by jak na Buffona wysoka tylko ciekawe ile jeszcze kazał by sobie płacić :roll:
Jeśli natomiast będzie to tylko 3 miesiące kary (albo nic) to myśle że i Inter włączy się do walki o niego :P :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 maja 2006, 14:08

Sero pisze: Najsurowszy wymiar wynosi w tym przypadku 18 miesięcy i chyba nie sądzisz Zaza że Milan zaraz po wydaniu wyroku go kupi ? Toż to 18 miesięcy :wink: nie trzeba mówić jak to może na niego wpłynąć. Niby swego fachu się nie zapomina, ale pewność i ogranie owszem. Cena napewno nie była by jak na Buffona wysoka tylko ciekawe ile jeszcze kazał by sobie płacić :roll:
Jeśli natomiast będzie to tylko 3 miesiące kary (albo nic) to myśle że i Inter włączy się do walki o niego :P :wink:
Nie zapominaj jednak, ze Dida ma jeszcze rok kontraktu z Milanem. Nawet, jesli Gigi bedzie zawieszony na taki okres czasu, to Rossonerri zrobia dobry zakup na przyszlosc. Poza tym bedzie mogl regularnie trenowac, wiec nie zapomni jak sie gra w pilke. Teraz jest najlepsza szansa, zeby go wyrwac za niewielka kase. Dlatago bez wzgledu na okres ewentualnej dyskwalifikacji, warto sie o niego starac. Chcialbym, zeby Inter tez wlaczyl sie do walki o niego.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”