Premier League 2026/2027

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2043
Kibicuję: Manchester United

Premier League 2026/2027

Post autor: Mr.Chris » 03 lip 2026, 13:56

Matrixxx pisze:
03 lip 2026, 11:34
Panowie od angielskiej piłeczki - Chalobah być może do Interu. Napiszecie mi coś o nim ? Ogólnie jaki to profil obrońcy, czy może grac jako centralny w trójce obrońców i czy generalnie nadaje się na solidne/dobre granie. Wiek taki, że dużo jeszcze przed nim, gra w tej Chelsea mimo wszystko sporo, nie wiem czy z konieczności, ale jednak gra. Byłbym wdzięczny za kilka zdań o tym delikwencie.
Niezły, względnie młody obrońca, który imo spokojnie odnajdzie się w Serie A, jeżeli oczywiście nie będzie problemów z aklimatyzacją albo manager nie rzuci go do zadań, których nie ogarnia. I tu miałbym największy dylemat, bo w prawdzie zdarza mu się grywać na boku obrony i zaliczył trochę meczów w trójce, to jednak w Chelsea grał przede wszystkim na dwóch CB. Co do dyspozycji, to w Chelsea przez cały sezon był podstawowym, więc nawet bez kontuzji pewnie i tak by miał bardzo dużo minut.

Nie wiem ile za niego sobie liczą, ale imo 30-40mln, to będzie bardzo uczciwa cena. Za 50+ już bym się zastanawiał nad kimś lepszym, ale od biedy też może być patrząc na obecny rynek.

Wróć do „Anglia”