Mercato Nerrazzurich! - Strona 25

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 maja 2006, 15:55

Prasa spekuluje na temat wymiany na lini Inter - Manchester United.
Do Interu mialby pojsc RvN, natomiast do MU Cambiasso.
Interowi egzekutor by sie przydał, ale czy Cambiasso rozwiązał by problemy United?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 maja 2006, 16:47

John Travolta pisze:Prasa spekuluje na temat wymiany na lini Inter - Manchester United.
Interowi egzekutor by sie przydał, ale czy Cambiasso rozwiązał by problemy United?

Cambiasso nie jest na sprzedaż :D to wyklucza wszelką możliwość tego transferu. Pozatym są lepsi od Holedra.
Natomiast jestem pewien, że jeśli dostosowałby się do angielskiego stylu to spokojnie poradziłby sobie w MU :wink:

FORZA CUCHU

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 maja 2006, 17:37

John Travolta pisze:Prasa spekuluje na temat wymiany na lini Inter - Manchester United.
Sero pisze:Cambiasso nie jest na sprzedaż Very Happy to wyklucza wszelką możliwość tego transferu. Pozatym są lepsi od Holedra.
Natomiast jestem pewien, że jeśli dostosowałby się do angielskiego stylu to spokojnie poradziłby sobie w MU Wink

Dokładnie ;) ChuChu ma za sobą całkiem dobry sezon i nie wyobrażam sobie drugiej linii bez Argentyńczyka. van Nisterlooy ma najlepsze lata już za sobą, aczkolwiek stanowi on gwarancję kilkunastu goli rocznie (ale ile tych lat jeszcze będzie strzelał?). ChuChu nie na sprzedaż - van Nisterlooy nie jest nam aż tak bardzo potrzebny.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 maja 2006, 10:42

Sero no tak ale zawuaż że piszesz przedewszytkim o tym że Spelletti chce miec Pizarro czy też że zna go na wylot. I w to nie wątpie bo wiemy ile lat go trenował. Ale nie uważasz że jeśli Inter zarządał by Manciniego to Luciano powie "NIE" i sprowadzi np. Simplicio czy kogoś innego ? Kto ma podobne zdolność np. grania na tyłach i rozgrywania. Bo ja jestem zdanie że i Mancini i De Rossi to tak kluczowi gracze jak ja Interu Cambiasso czy Stanković - I jeśli przed sezon gra opierała się na nich to teraz głupotą było by ich oddawać - chyba łatwiej jest znaleść podobnego gracza niz Pizarro.

Sero pisze:Tyle, że Inter odda go rywalowi w walce o Scudetto, natomiast sytuacja transferu z Udine do Interu była inna.

Ale to co uważasz że jego cena wzrosła ? :roll:

Ja Ci sie nie dziwie że jesteś zwolenikiem takiej wymiany bo sam wiesz jak jest - ale sądze że jest ona naprawde mało prawdopodobna. Mancini podpisał nowa umowe. [podpisze ?] A De Rossi to po Francesco "okręt flagowy" Rzymian. Jak dojdzie do takiej wymiany to mnie osobiście zaskoczą :) ale juz się nauczyłem nie "mówić" w czasie mercato "na 100%" Masz racje co to tych skrzydłowych jak to inaczej policzyłem :wink: Ty zrobiłes już czystki.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 maja 2006, 11:05

*_Zaza_* pisze:nie uważasz że jeśli Inter zarządał by Manciniego to Luciano powie "NIE" i sprowadzi np. Simplicio czy kogoś innego
Zgadza sie Zaza ... juz widac ze bede problemy ze sciagnieciem do Trigorii Pizzarro wiec ponoc rozwazany jest powrot Mateo Brighiego z wypozyczenia ( wspolwlasnosci ?? ) z Verony ...
Wymiana jaka glosili na forum fani Interu naprawde nie wchodzi w gre :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 maja 2006, 12:15

goofii pisze:Wymiana jaka glosili na forum fani Interu naprawde nie wchodzi w gre
no dokladnie... nie ma mowy..z reszta juz mowilem..ze sa czescia projekty..nie sa na sprzedaz...kropa:)

co do Pizzaro...na gwal nam potrzeby nie jest..w koncu mamy swoich..priorytetem, obecnie jest sciagniecie do Romy Mirko... w koncu Inter ponoc odpuscil... (?) wiec jestesmy coraz blizej:)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 14:24

*_Zaza_* pisze:Sero no tak ale zawuaż że piszesz przedewszytkim o tym że Spelletti chce miec Pizarro czy też że zna go na wylot. I w to nie wątpie bo wiemy ile lat go trenował. Ale nie uważasz że jeśli Inter zarządał by Manciniego to Luciano powie "NIE" i sprowadzi np. Simplicio czy kogoś innego ? Kto ma podobne zdolność np. grania na tyłach i rozgrywania. Bo ja jestem zdanie że i Mancini i De Rossi to tak kluczowi gracze jak ja Interu Cambiasso czy Stanković - I jeśli przed sezon gra opierała się na nich to teraz głupotą było by ich oddawać - chyba łatwiej jest znaleść podobnego gracza niz Pizarro.

Zaza powiem szczerze, że jak nie chcą to nie. Dla mnie Pizarro może zostać (przynajmniej nie trzeba będzie szukać srodkowego pomocnika). Świetnie się nadaje zarówno do gry ofensywnej jak i defensywnej i w
razie kontuzji Cuchu Pizarro mógł by grać.
*_Zaza_* pisze:Ale to co uważasz że jego cena wzrosła ?
Powiem tak. Jeśli chodzi o sprzedaż do klubu typu Roma czy Milan (czyli rywale w walce o Scudetto) to nie powinna być niższa niż 10 mln. euro tym bardziej, że to Spal chce go w składzie. Jeśli natomiast chodziło by o sprzedaż do np. Palermo to nie ma sprawy, można zgodzić się na jakieś 7-8 mln i niech idzie. Ale uważam że działacze przed jego sprzedażą powinni rozpatrzeć to jak będzie grał w nowym klubie. Czyli u Spala np. ma ogromne szanse rozwinąć skrzydła, a to zadziała na szkode Interu

Ale niesetety jak piszecie wszyscy. Taka wymiana jest mało prawdopodobna

makis pisze:Jesli Adriano zdecyduje sie odejsc, to kierunek moze byc tylko jeden Najprawdopodobniej bylaby to jednak transakcja wiazana z udzialem Ronaldo. Jak dla mnie, jeszcze troche na to za wczesnie. El Fenomeno jeszcze nie jest w Madrycie skonczony Adriano zapraszamy za jakies 2 latka Sorry ze tak troche nie na temat

Makis przenosze Twój post tu z Milanu :wink: licze że zajrzysz

Moratti wolałby zamiast Ronaldo wymiane z Cassano. Tyle, że ja nie jestem przekonany do takiego rozwiązania. Przecież Włoch to zupełnie inny gracz niż Imperatore i Inter musiałby jeszcze szukać podobnego napastnika do Adriano, tak jak to było z Ronaldo. Wtedy przyszedł właśnie Adri. Tylko kto miałby być partnerem Adriano w Madrycie jak Cassano lub Ronaldo opuszczą Real ? Raul ? może Robinho
Jest jeszcze inna możliwość - pieniądze Romana :twisted: :P
Nie zdziwie się jednak jeśli jutro zaprzeczy temu wywiadowi. Przecież nie raz i nie dwa tak było że brazylijskie media coś przekręciły i to całkowicie zmieniło sens wypowiedzi

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 maja 2006, 14:42

Sero pisze:Moratti wolałby zamiast Ronaldo wymiane z Cassano. Tyle, że ja nie jestem przekonany do takiego rozwiązania. Przecież Włoch to zupełnie inny gracz niż Imperatore i Inter musiałby jeszcze szukać podobnego napastnika do Adriano, tak jak to było z Ronaldo. Wtedy przyszedł właśnie Adri. Tylko kto miałby być partnerem Adriano w Madrycie jak Cassano lub Ronaldo opuszczą Real ? Raul ? może Robinho
To fakt, Tony nie jest tak bramkostrzelny jak Brazylijczycy i ma nieco inne zadania na boisku. Sam Wloch podkresla na kazdym kroku, ze z Realu nigdzie sie nie rusza, ze ma cos jeszcze do udowodnienia. Jak dla mnie moze zostac, wszyscy znamy jego mozliwosci. Trzeba tylko wziac sie za jego forme i dac mu prawdziwa szanse. Co do ewentualnego partnera dla Adriano... Real tak naprawde gra jednym wysunietym napastnikiem, ktorym wlasnie jest R9. Wiec nie byloby wiekszego problemu. Oczywiscie, mozna zalozyc, ze jak przyjdzie nowy trener, to zmieni ustawienie zespolu. Mimo wszystko jednak mamy jeszcze El Capitano. No i nie zapominajmy o Zlatanie. Cos mi mowi, ze moze sie latem pojawic w Madrycie.
Sero pisze: Jest jeszcze inna możliwość - pieniądze Romana :twisted: :P
Roman bedzie raczej walczyl o Sheve, moze o RVN. Poza tym, wiele zalezy od woli samego zawodnika. IMO Adriano, na pewno wolalby dolaczyc do swoich rodakow w Realu :D Ale jak pisalem wczesniej, poczekajmy jeszcze jakies 2 latka :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 14:47

makis pisze:To fakt, Tony nie jest tak bramkostrzelny jak Brazylijczycy i ma nieco inne zadania na boisku. Sam Wloch podkresla na kazdym kroku, ze z Realu nigdzie sie nie rusza, ze ma cos jeszcze do udowodnienia. Jak dla mnie moze zostac, wszyscy znamy jego mozliwosci. Trzeba tylko wziac sie za jego forme i dac mu prawdziwa szanse. Co do ewentualnego partnera dla Adriano... Real tak naprawde gra jednym wysunietym napastnikiem, ktorym wlasnie jest R9. Wiec nie byloby wiekszego problemu. Oczywiscie, mozna zalozyc, ze jak przyjdzie nowy trener, to zmieni ustawienie zespolu. Mimo wszystko jednak mamy jeszcze El Capitano. No i nie zapominajmy o Zlatanie. Cos mi mowi, ze moze sie latem pojawic w Madrycie.

Czyli co nowy "magiczny" atak w Realu ?
Przecież Zlatan i Adriano byli typowani na główne gwiazdy Calcio, a są głównymi rozczarowaniami. Z tym, że Zlatan napewno opóści Juve natomiast Adriano coś mi się zdaje, że jednak zostanie. Natomiast Real teraz musi konkurować z Barca nie tylko o pkt. ale i o styl i ci zawodnicy mogli by w tym pomóc. Adriano jeszcze 2 lata w Interze ? jak nie dłużej :twisted:
Lipa bo zostaje także Recoba, ale nie przekreślajmy go. Może warto dać mu jeszcze jedną szansę ? tylko żeby przynajmniej w połowie meczów był zdrowy to już by było ok. :)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 maja 2006, 14:55

No wlasnie, IMO przyjdzie tylko jeden z nich (jesli w ogole). Zlatan rzeczywiscie ostatnio glownie zawodzi. Real jednak moze skorzystac z zamieszania wokol Juve i wyjac go za przystepna cene, zamiast placic (o zgrozo) 50 mln, ktore dawal za niego Perez. To jest tak, jak z Buffonem - warto skorzystac z okazji. A sprawa Adriano, mysle ze upadnie. Ronaldo zostanie u nas, Adriano u Was i wszyscy beda zadowoleni :D Co do Recoby, to IMO to, co wnosi do druzyny, jest nieadekwatne do tego, ile pieniedzy za to dostaje. Jesli sie nie myle, ma jeden z najwyzszych kontraktow w klubie. Jesli chce zostac, to na nieco innych warunkach IMO. Jak dla mnie, moglby odejsc.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 15:01

makis pisze:Co do Recoby, to IMO to, co wnosi do druzyny, jest nieadekwatne do tego, ile pieniedzy za to dostaje. Jesli sie nie myle, ma jeden z najwyzszych kontraktow w klubie. Jesli chce zostac, to na nieco innych warunkach IMO. Jak dla mnie, moglby odejsc.

Zgadza się ma jeden z wyższych kontraktów. Tyle, że Massimo zawsze traktował go jak własnego syna :] Urodziny czy inne party Recoby nie mogło zabraknąć :wink: Tylko ciekawe jak teraz z nowymi nabytkami ? Tavano czy Toni byli szykowani w miejsce Chino, a tu takie zaskoczenie. Czyżby kto inny miał opóścić klub? bo w zasadzie wszyscy napastnicy Nerazzurrich byli już gdzie indziej przymierzani poczynając od Cruza (ostatnia plotka głosi o wymianie na graczy Palermo Grosso i Barone) przechodząc przez Recobe i Obe, a kończąc na Adriano.

makis pisze:No wlasnie, IMO przyjdzie tylko jeden z nich (jesli w ogole). Zlatan rzeczywiscie ostatnio glownie zawodzi. Real jednak moze skorzystac z zamieszania wokol Juve i wyjac go za przystepna cene, zamiast placic (o zgrozo) 50 mln, ktore dawal za niego Perez. To jest tak, jak z Buffonem - warto skorzystac z okazji

50 mln to by był strzał w jedynke Pereza :P tym bardziej że teraz jest okazja jak nigdy wyrwać gwiazdy z Turynu. Real jest dla mnie faworytem w walce o Zlatana

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 maja 2006, 15:13

Sero pisze: 50 mln to by był strzał w jedynke Pereza :P tym bardziej że teraz jest okazja jak nigdy wyrwać gwiazdy z Turynu. Real jest dla mnie faworytem w walce o Zlatana
Cieszmy sie, ze jednak do tego nie doszlo :) Ten transfer bylby wtedy porownywalny z zakupem Woodgate'a :lol: Jesli przyjdzie za jakas rozsadna sumke, to nie bede specjalnie oponowal. Na razie musimy poczekac na wynik wyborow i na nazwisko nowego trenera. Real jednak (jesli wierzyc slowom Benito Floro) szuka silnego, wysokiego napastnika, a Zlatan spelnia te kryteria. Dlatego jego przyjscie jest IMO prawdopodobne, szczegolnie ze on sam wyraza chec gry w druzynie Krolewskich. Pozostaje czekac na to, co sie wydarzy po 2 lipca, czyli po wyborach. Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 maja 2006, 19:29

No i mamy drugi potwierdzony transfer tegorocznego mercato. Jak na razie z Interu odszedł Favalli i C. Zanetti, który będzie miał szansę pokopać trochę szmaciankę na drugoligowych (?) boiskach. Nikt raczej za nim w Mediolanie płakać nie będzie (podobnie jak po „boskim” Poppe). W jego miejsce najprawdopodobniej przyjdzie Dacourt czyli podobny format zawodnika. Więc należy zadać sobie pytanie po co ta cała „wymiana” ? Dacourt ma być w przyszłam sezonie zmiennikiem Cambiasso, o którego podobno stara się ManU ( :lol: ). Grosso jest już prawie zawodnikiem Interu (ale jeszcze nie jak to niektórzy sugerowali).

Odnośnie Pizarro i jakiś wielkich wymian z Romą trudno coś powiedzieć bo rozważanych opcji jest wiele ale tak naprawdę żądna z nich nie wydaje się być realna. Ja bym Chilijczyka nigdzie nie puszczał, a już na pewno nie za gotówkę. Po co go sprzedawać i szukać piłkarza na jego miejsce ? A lepszego od niego raczej nie znajdziemy. Według mniej Pizarro powinien być w przyszłym sezonie nr. 1 jeśli chodzi o reżyserię a Veron ? … niech już sobie wraca do Argentyny. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 19:50

Zico_FCI pisze:No i mamy drugi potwierdzony transfer tegorocznego mercato. Jak na razie z Interu odszedł Favalli i C. Zanetti, który będzie miał szansę pokopać trochę szmaciankę na drugoligowych (?) boiskach

Krzyż na droge :) Tylko ten Dacourt niepokoi :roll: po co on wogóle potrzebny :?
Zico_FCI pisze:Grosso jest już prawie zawodnikiem Interu (ale jeszcze nie jak to niektórzy sugerowali).

Dość tajemniczo dzisiaj Branca się o nim wypowiedział. Czy jesteście bliżej podpisania kontraktu z Grosso niż byliście wczoraj?
Byliśmy bardzo blisko, ale nie osiągnęliśmy porozumienia
Co to ma znaczyć ? chyba nie to, że nie ma na niego szans ? niech jeszcze przed MŚ go zakupią bo później może być ciężko.

Zico_FCI pisze:Odnośnie Pizarro i jakiś wielkich wymian z Romą trudno coś powiedzieć bo rozważanych opcji jest wiele ale tak naprawdę żądna z nich nie wydaje się być realna. Ja bym Chilijczyka nigdzie nie puszczał, a już na pewno nie za gotówkę. Po co go sprzedawać i szukać piłkarza na jego miejsce ? A lepszego od niego raczej nie znajdziemy. Według mniej Pizarro powinien być w przyszłym sezonie nr. 1 jeśli chodzi o reżyserię a Veron ? … niech już sobie wraca do Argentyny
Hmm jak dla mnie Pizarro jest idealny ... na dublera rozgrywającego. Nie na tego pierwszego bo w tym sezonie nie raz zawiódł w ważniejszym meczu. Nie wiem w czym tkwi wina, ale nie pokazał że potrafi wziąć ciężaru na własne plecy często przechodząc obok meczu. Seba końcówke -jeszcze przed kontuzją - miał słabą co też jest niepokojące. I ciężko powiedzieć kto miałby być reżyserem Interu w przyszłym sezonie :roll: Wydawało mi się, że Riquelme jest takim zawodnikiem, ale chyba nie ma na niego szans. Naprawde nie jest dobrze

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 maja 2006, 10:50

Sero wczoraj jednak z Włoskich telewiza podała że Inter proponuje Violi Julio Ricardo Cruza i 15 milionów euro za Luce Toniego. Cruza dla tego, że bedzie pasował do systemu Violi :wink: I wpasłuje się w miejsce Toniego. A ponoć sam Luca uzdodnił warunki kontraktu z Interem i będzie zarabiał około 4 miliony euro za sezon :) Co Ty na to ? nie sądzisz że ciekawa opcja ? Co prawda prezydencie Violi mogą nadal protestować itd. Ale w cale nie jest powiedziane że to coś im da.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”