1/4 FINAŁU: Argentyna - Szwajcaria (12.07.2026 3:00)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 304

1/4 FINAŁU: Argentyna - Szwajcaria (12.07.2026 3:00)

Post autor: Leszek » 12 lip 2026, 18:43

Bernabeu2 pisze:
12 lip 2026, 16:57
Ten turniej to generalnie fajnie przykład, że nawet najlepszy system VAR nie rozwiąże przeświadczenia kibiców o krzywdzie i niesprawiedliwości. Poziom zbiorowej histerii części ludzi wokół Argentyny jest tak duży, że w sumie każda decyzja to już skandal. Mamy VAR, który potrafi wyłapać symulkę Eboli czy faul Egipcjanina - i tak źle, bo coś tam. Potem ludzie na X tydzień płaczą o braku karnego na Salahu, gdy w pierwszej reakcji sam Salah nie myślał, że był faulowany.
Wiem że ostatnio Ci trochę wchodzę w tyłek ale znów muszę pochwalić że zwyczajnie nie da się tego podsumować lepiej :)

@Samuraj serio nie wiesz kim jest Kamil Gala? To przynajmniej już wiemy że nie korzystasz z X czyli dawnego twittera bo jak ktoś korzysta i pisze w tematach piłkarskich to nie da się nie znać tej wyjątkowo zaburzonej osoby.

Nie przepadam za niektórymi piłkarzami obecnej kadry Argentyny. Otamendi jest np takim ciołkiem że nigdy bym mu ręki nie podał. Za ich bramkarzem oraz nie grającym na szczęście na tym Mundialu Garnacho też delikatnie mówiąc nie przepadam.

Jednak Argentyna zawsze będzie mi bliższa ideowo niż Brazylia np. Od wielu lat jest też moim często trzecim wyborem na Mundialach po Holandii i Hiszpanii. A Messi tylko umacniał przez lata takie moje podejście. Nie wiem do końca jakie będę miał do nich podejście jak Messi zakończy karierę reprezentacyjną. Przekonam się pewnie wkrótce.

Na dziś jednak cały czas życzę im w miarę ciepło. Przy czym aż tak mi już nie zależy po Katarze by wygrali Mundial bo już go Messi ma. No ale jak wygrają to będę potrafił raz jeszcze przyjąć to ponownie z ukontentowaniem i cieszyć się kolejnym szczęściem Messiego.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”