O to chodzi. Messi jako gwiazda foodballu ma rozpropagować "soccer" wśród Amerykanów. FIFA już w zasadzie osiągnęła swój plan - jeśli Argentyna skończy nawet na 4 miejscu to tak grać będzie do końca, Messi będzie do końca - oglądalność będzie do końca meczu razem ze wszystkimi blokami reklamowymi.Conrado pisze: ↑12 lip 2026, 20:17Strasznie to wszystko śmierdzi clearasilemLeszek pisze: ↑12 lip 2026, 19:41Wtedy zresztą po raz pierwszy zetknąłem się z Kamilem Galą i o ile mnie pamięć nie myli to mu napisałem że teraz będziemy my się wyżywać i prześladować was zdjęciami Leo z Pucharem Świata. Jeszcze wtedy sam za dobrze nie znalem Kamila Gali, gdybym znał to bym nie tracił czasu na pisanie do niego. Mniejsza z tym.
Tak. Teraz są lata gdy karta się odwróciła, teraz my się trochę wyżywamy na was za to co było wcześniej i choć już czuję się na tym polu spełniony to nie pogniewam się jak do końca odetniemy kupony również i na tym turnieju![]()
![]()
Nie ma żadnej teorii spiskowej w tym że mocniejsze(najbardziej medialne) ekipy są rozstawiane.Fifa sama się do tego przyznała.
Niektóre sytuacje jak np ta z Embolo nie wymagają tłumaczenia,bo są zbyt oczywiste.
Natomiast brak czerwa dla Messiego w pierwszym meczu to duży błąd który rozpoczął cały ten cykl.
Marciniak(i sędzia var)obsrał zbroje bo przecież brak Messiego w kolejnych meczach to dla niego pewnie koniec sędziowania na tym mundialu i być może koniec kariery sędziowskiej w ogóle.Do tego pewnie mniejsze zainteresowanie meczami kibiców postronnych i co za tym idzie mniejsza kasa.
Co by było gdyby ten faul był zrobiony na Messim ?![]()