FINAŁ: Hiszpania - Argentyna (19.07.2026 21:00)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

FINAŁ: Hiszpania - Argentyna (19.07.2026 21:00)

Post autor: Leszek » 18 lip 2026, 19:18

Samuraj pisze:
18 lip 2026, 18:31
ale do kibicowania wybieram mniejsze zło czyli Hiszpanię.
I to też jest dla mnie przyznam dziwne podejście podchodzenia do tej drużyny jako mniejszego zła. Przecież Real Madryt jest z Hiszpanii.

Mnie od lat trochę kłuje po oczach różnica podchodzenia do sprawy kibiców klubów włoskich a kibiców klubów hiszpańskich. Jeżeli chodzi o włoską piłkę to kibice Interu, Juve czy Milanu na co dzień się wzajemnie też tam obrzucają, czasem obrażają, non stop napinają itp ale jak przychodzą ważne mecze reprezentacji Włoch to wszyscy oni zjednoczeni w Forza Italia. (oczywiście wtedy gdy Italia się kwalifikuje :mrgreen: )

Nigdy nie rozumiałem czemu tak samo nie mogą kibice Barcy, Realu czy Atletico w kwestii reprezentacji Hiszpanii. I żeby nie było, sam też nie chcę być hipokrytą bo ja też od lat podkreślam że choć reprezentację Hiszpanii bardzo lubię to traktuję ją osobiście jako zagraniczną reprezentację drugiego wyboru.

Gdybym rzeczywiście szedł w jakąkolwiek karierę dziennikarsko sportową do czego nawiązywałeś w innym temacie to bym był autorem felietonu że reprezentacja Hiszpanii jest trochę "osierocona" przez kibiców topowych hiszpańskich klubów.

-------------------------------------------------------------------------

Już pominę resztę Twojego ostatniego wpisu choć nie ukrywam że to dla mnie z deczka negatywne odkrycie po odnalezieniu się na tym forum że mimo upływu tylu lat masz cały czas wektor nastawiony na tak silną nienawiść i nie odpuścisz ni trochę. Ale to już zostawiam bo nie ukrywam że tutaj nawet jestem odrobinę zniechęcony przy takim podejściu.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”