AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7450

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 720

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2026, 12:04

My potrzebujemy kilka wzmocnień silnych a nie niskobudżetowych. Niskobudżetowe transfery to robisz jak masz solidnych starterów a nie półgraczy na daną pozycję i ściągasz kolejnego takiego, bo jest tani. Wahadła, gracze za napastnikiem oraz kolejny stoper to jest absolutne minimum, aby Amorim miał jakiekolwiek szanse powodzenia, bo inaczej skończy się kolejnym Fonseca i trzecim rokiem z rzędu bez LM.

Płacimy teraz cenę za 4 lata fatalnego zarządzania, fatalnej polityki transferowej i trenerskiej i jak dalej będą to kontynuować to będzie jeszcze gorzej.

Narobili sporo szumu bo wydano dużo kasy na początku a teraz wygląda na to, że obudzili się trochę z ręką w nocniku zwłaszcza po zapowiedziach Cardinale z konferencji prasowej.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 12:16

Póki co to pomysl i zapewne żaden priorytet, więc bym wlosow z głowy jeszcze nie rwał.

Mlody Zlatan odszedl do Alkmaar. Po cichu ugasili pożar,bo były ploty że Liberali odmówił powrotu do Milanu właśnie dlatego, że syn Zlatana był pchany na siłę do pierwszego składu.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1948

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 12:22

Hojbjerg na celowniku

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2026, 12:29

Tu nie chodzi o zrywanie włosów z głowy.

Zatrudniliśmy nowego trenera. Trenera o zupełnie odmiennej filozofii futbolu od poprzedniego. Postawiono przed nim zadanie całkowitego odmienienia filozofii gry. Taki rzeczy nie zrobi się w tydzień czy dwa, to nie FIFA gra komputerowa. Dlatego absolutnie kluczowe jest aby trener dostał kluczowe wzmocnienia jak najszybciej, aby przepracować okres przygotowawczy.

To samo było z Fonseca. Niemal identyczny scenariusz jak narazie się rysuje. Te same zapowiedzi, te same obietnice a na koniec trener dostaje kadrę pół graczy zupełnie nie pasująca do tego co chce grać i co od niego oczekiwano pięć minut przed końcem okienka.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 12:39

mete pisze:
19 lip 2026, 12:29
Te same zapowiedzi, te same obietnice a na koniec trener dostaje kadrę pół graczy zupełnie nie pasująca do tego co chce grać i co od niego oczekiwano pięć minut przed końcem okienka
Póki co ten scenariusz jeszcze się nie wydarzył. O to mi chodzi, więc denerwowanie się na każdą plotkę jest bez sensu na tym etapie.

Co do reszty się zgadzam i sam czekam na konkretne wzmocnienia. Póki co dwa transfery, które Amorim chciał bądź mu pasowały. Gila swietny deal,Portugalczyk kompletnie do mnie nie przemawia,ale nie ja go bede trenował.

Reszta chyba zależy od sprzedaży też,kasa jakaś może być,ale też trzeba zrobić miejsce.

Cały obecny zarząd niewiele mi mówi, więc nawet nie wiem czego po nich oczekiwać. Póki co nie gadają wcale, ale jakieś negocjacje są prowadzone, więc robią. Niech tak zostanie i oby z dobrym skutkiem.

Najpierw bym się pozbył RLC i Fofany,bo na młodego będą chętni we Włoszech. Żeby się potem nie okazało że Ricci odejdzie a tamci dwaj zostaną.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2026, 13:07

Seba82 ja naprawdę podziwiam Twój niezłomny optymizm/wiarę jak zwał tak zwał w Milan RedBirda. Mam olbrzymią nadzieję, że w końcu Ci odpłacą.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 13:24

To nie wiara w RedBirda. To nie wkurwianie się na rzeczy, które nie miały jeszcze miejsca. Po cholerę mam się wkurwiać na każdą plotkę o byle zawodniku, która jest tylko plotką na tym etapie.
Lepiej poczekać do końca okienka i wieszać wtedy psy albo pogratulować dobrego okienka. Ja sobie każdy dzień spierdolę komentujac rzeczy,na które nie mam wpływu a koniec końców moze będzie dobrze albo jeszcze gorzej. Bez sensu.

Po prostu czekam. Nasz nowy napastnik mnie kompletnie nie przekonuje,ale moje wylewanie żali tu codziennie nie sprawi, że go oddadzą, to samo z wylewaniem żali na każdą plotkę. Guerriero może być grillowany do końca okienka a finalnie może tu nie trafić 😆 więc po co.

My nawet nie mamy jeszcze oficjalnie DS.
Furlaniego i Moncady też już nie ma, więc osobiście nie zamierzam im poświęcać energii,bo to już bez sensu.

Po Piolim ten klub zaliczył taki rollercoaster, że troche dystansu się przyda. Nie chodzi o to żeby nie dyskutować,po to jest forum, ale o to żeby to robić bez emocji za każdym razem cisnąć po kimś.

Tu jest tyle roboty, że nie liczę na więcej niż miejsca 4-5 . Wątpię osoboscie, że zaspokoją każde życzenie Amorima,o życzeniach kibiców to nawet nie wspominam.
Jak bedzie gra wyglądała jak za Allegriego to bwde co 10 mecz oglądał, jak w zeszłym sezonie,bo to szkoda wręcz nerwów. Chciałbym żeby było inaczej.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 13:48

Wychodzi na to, że plotki o Zaniolo były podkrecane przez otoczenie gracza, żeby wynegocjowac więcej kasy od Udinese i chyba soe udało,bo piłkarz i klub są blisko porozumienia w sprawie nowego kontraktu.

Mało mnie interesuje ciągłe wracanie wloskiej prasy do Fonseci,w kontekście Milanu, no ale wczoraj powiedział coś z czym się zgadzam. Mianowicie wspomniał, że Milan musi się nauczyć jak PSG i pozbywac się piłkarzy, którzy czuja się ważniejsi niż klub i nie grają dla dobra klubu tylko swojego. Ciekawe kogo miał na myśli,bo to brzmi jak szpila...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2871

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lip 2026, 14:12

Każdy wie o kogo chodzi i rozsądny by już go nie chciał w koszulce Milanu oglądać.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1296

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lip 2026, 14:13

Oczywistym jest że po wydaniu 100 milinów euro i patrząc jak nasi bogaci sąsiedzi z Serie A wydają pieniądze jestem pewny że absolutnie każdy potencjalny transfer we Włoszech będzie podkręcany możliwym zainteresowaniem Milanu.
Dajmy im czas, wiele możemy gadać co potrzebuje trener ale bez odejść nikt więcej już nie może przyjść. Kilku ludzi jest na wylocie. Tomori musah fofana RLC i inne śmietniki sa spakowani ale też musi znaleźć się chętny. To samo Leao. Fajnie jakby odszedł ale ktoś głupi musi się na niego znaleźć.
Przeprowadzając idealne okienko o tak wiemy że zostaniemy z częścią szrotu na następny sezon.
Panowie od piolego a w zasadzie już za jego czasów nastąpił totalny czas degrengolady drużyny

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2871

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lip 2026, 14:17

gilardino11 pisze:
19 lip 2026, 14:13
Fajnie jakby odszedł ale ktoś głupi musi się na niego znaleźć.
Są, ale on myśli, że topowe kluby są równie głupie.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 14:42

Musahem są zainteresowane Leeds i Ipswich ale Amorim chce mu się przyjrzeć.Ciekawe czy jest ciekawy jego umiejętności czy kieruje się obywatelstwem :?
Lampard mocno namawia Tomoriego na transfer do Coventry.
Ciekawe czy jeśli zostanie Leao to mercato będzie o wiele skromniejsze.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 15:28

Conrado pisze:
19 lip 2026, 14:42
Ciekawe czy jest ciekawy jego umiejętności czy kieruje się obywatelstwem
Jemu jest potrzebny silny defensywny przecinak do pary z "mózgiem" rozegrania. Nie jestem fanem tego pomysłu,ale z tego co czytam to w Sportingu też pukali się w głowę jak kogoś tam wystawił na wahadle (jak testuje Chukwu) i się sprawdziło. Musah inteligencją nie grzeszy,ale jak mu się da rolę psa gończego z mozliwo oddania piłki najbliższemu koledze to chyba nie za wygórowane wymagania.
Niech sobie go obejrzy i tak będzie musiał cos rzeźbić,bo absolutnie nie wierzę, że dostanie na każdą pozycję na jaką chce piłkarza. Jak mu kupią jeszcze stopera to IMHO obrona i pomoc nie będzie już wielkim problemem naszym. Najgorzej to wygląda za napastnikiem na ten moment. A ktos kreować musi i strzelać gole.
Portugalczyk plus Gimenez i Camarda,o ile wszyscy zdrowi na ligę wystarczą. Przy założeniu, że na napad kasy nie zamierzają wydawać.
Leao(jeśli zostanie) potrzebuje kogoś kto da mu kopa boiskowego,to samo Pulisic. Tu jest największy problem, większy niż pomoc w obecnym składzie. Nie chcę tam oglądać Chukwu i Saele,za napastnikiem.

Jest jeszcze Nkunku, który dosc schudł,no ale on raz na 15 meczy coś zagra.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 15:40

seba82 pisze:
19 lip 2026, 15:28
Jemu jest potrzebny silny defensywny przecinak do pary z "mózgiem" rozegrania
Nie wiem czy on widzi go na środku czy na prawym wahadle.
seba82 pisze:
oddania piłki najbliższemu koledze to chyba nie za wygórowane wymagania.
No ale właśnie nawet to go przerastało :D
Próbował kiwać się z przeciwnikiem na 30 metrze od własnej bramki.
seba82 pisze:
Portugalczyk plus Gimenez i Camarda,o ile wszyscy zdrowi na ligę wystarczą
Jeśli Gimenez zostanie i się ogarnie to być może tak,ale gramy jeszcze w LE ;)
seba82 pisze:
Leao
Na 9 się nie nadaje,na kreatora za 9 też nie.To jest urodzony skrzydłowy który potrzebuje miejsca żeby się rozpędzić.
seba82 pisze:
Jest jeszcze Nkunku, który dosc schudł,no ale on raz na 15 meczy coś zagra
To tak jak Leao :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 lip 2026, 15:53

Conrado pisze:
19 lip 2026, 15:40
Na 9 się nie nadaje,na kreatora za 9 też nie.To jest urodzony skrzydłowy który potrzebuje miejsca żeby się
No dokładnie. Dlatego jeśli zostanie to Amorim będzie musiał go jakoś spożytkować,dla dobra drużyny. No chyba,ze jest uparty jak Conte i go posadzi skoro nie pasuje mu :lol2: nie wiem.

Pierwsze spraingi pokażą co trener ma w bani. Żeby chociaż pełna kadra już trenowała to by było wiadomo więcej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”