Benedykt XVI w Polsce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 27 maja 2006, 16:16

Martinho pisze:Wg mnie Benedykt XVI nie powinien wychodzic do okna gdzie zawsze Jan Pawel 2 pozdrawial swoich wiernych... To miejsce jest dla mnie tak jakby znakiem firmowym Jana Pawla 2 i chcialbym zeby pozostalo tak... No ale to nie ode mnie zalezy
Gdyby tłumy ludzi nie wołały papieża to nie miałby po co i do kogo wychodzić, a że zgromadziło się wielu wiernych to ku uciesze wszystkich Benedykt XVI przemówił do nich. Jednak widać różnicę w zachowaniu Jana Pawła II i obecnego papieża w luźnych rozmowach z wiernymi. Benedykt jest tym wyraźnie zakłopotany (zresztą samym przyjęciem go przez Polaków też jest pozytywnie zaskoczony) i chyba nie potrafi tak sobie porozmawiać o niczym, co jednak zbliża wiernych do papieża.
wiselkakrakow pisze:Widzieliście może jak przy przywitaniu z Papieżem ukleknął i udał że go całuje w reke?
Jak to widziałem to myślałem że mi się to wydaje, ale skoro Ty i inni tez to zauważyli to jednak tak było. Jednym słowem szopka i robienie wszystkiego pod publiczkę, jak zawsze zresztą :rozga:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”