Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2482
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: HMK » 30 lip 2026, 23:00

Ja się nie zdziwię (o ile Mourinho będzie rotował Kylianem/Vinim (tym drugim oby nie, bo liczę, że jednak odejdzie)) jak on będzie przed Endrickiem. Bo jednak jaki wirtuoz trenerki by tu nie trafił tak będą mecze, gdzie rywal będzie miał remis w końcówce i murarka będzie na poziomie prime Bordalasa, a w takim przypadku niewiele poza ostatnią wrzutką rozpaczy pozostanie. Prawie dwumetrowy gigant się przyda w polu karnym.
O Endricku wiemy tyle, że Carlo schował go do szafy, w Lyonie coś tam pokopał, jakieś liczby dowiózł, ale on nadal jawi się jako taki jeździec bez głowy, który jak tylko zobaczy trochę przestrzeni na 40 metrze to uderzy gdziekolwiek byle uderzyć, czasami siądą jakieś nożyce, ale to jest na ten moment granie w jakimś Alaves, którego nikt nie ogląda i do highlightsów możesz wyciąć te fajne momenty, a jak jednak spoglądasz na ten Real w 95% meczów w sezonie i widzisz te błędne decyzje to jednak się trochę gotujesz. I żeby nie było, że ja mam do Endzikiego jakieś pretensje, taka pozycja, taki wiek, że ciężko wymagać by gość grał jak prime Ronaldo, no ale do obecnych potrzeb tej kadry to nie jest właściwy fit. I patrząc na to jak Brazylijczyk lubi podjąć dziwną decyzję (zazwyczaj z kiepskim skutkiem) tak nie zdziwi mnie wariant, w którym Espi będzie nad Endrickiem w hierarchii u Jose.
Do samego transferu - jestem zdziwiony. Tj. fajnie, że zyskujemy gościa o profilu, który jest w tej kadrze potrzebny, kimś takim był Joselu, kimś takim w mniejszym stopniu był Gonzalo, zobaczymy jak poradzi sobie ex zawodnik Levante. Te 25 mln to żadne pieniądze szczerze mówiąc. Nie wiedziałem nic o klauzuli, a gdzieś po sezonie byłem pewien, że typ wyląduje w PL za 50 baniek xD
Czyli co? Czekamy na Diomande i Rodriego? Domykamy odejścia? I chyba bez żadnej przesady - najmocniejsze okno od sezonu 09/10.

Wróć do „Hiszpania”