Na pewno wróciłby wtedy temat Olise w Realu Madryt, ale Bayern go nie odda. Z opcji na lewą stronę jest tak naprawdę obecnie tylko Rodrygo i Diomande który jeszcze nie jest potwierdzony. Moim zdaniem na rynku nie ma lewo-skrzydłowego na miarę Realu Madryt którego bym widział w Madrycie... Może Khvicha Kvaratskhelia? ale pozyskanie go było by bardzo trudne. Natomiast jeśli faktycznie Haaland ma klauzulę odejścia w przypadku zainteresowania Realu Madryt, to bym był skłonny jednak ruszyć po Norwega a Mbappe przesunąć na lewą stronę - zakładam, że Francuz i tak by błyszczał na swojej pozycji i to lepiej niż Vinicius a za to w ataku byłby w końcu nominalny napastnik, bo nie wiem czy o takowym można mówić w kontekście Mbappe? jeszcze nie dawno Didier Deschamps bronił decyzji Ancelottiego który właśnie ustawił Kyliana w środku ataku kiedy grał do tej pory przez cały czas na lewej stronie - plusem Kyliana jest to, że dobrze się dostosowuje do pozycji na której gra ale wydaje się, że lewe skrzydło w przypadku jego szybkości jest lepszym miejscem dla tego zawodnika i bardziej naturalne dla niego i jego możliwości fizycznych. Haaland chce do Madrytu, czułby się tam jak w domu zwłaszcza u boku swego kumpla z Dortmundu - Bellinghama, mam wrażenie, że by to dało dodatkową chemię do drużyny i warto by było ten temat ruszyć w przypadku odejścia Brazylijczyka.
Więc ja jestem z obozu Vinicius OUT Haaland IN