Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 212

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Samuraj » 01 sie 2026, 15:05

Ja tam uważam że sytuacja zw. z Viniciusem może faktycznie przybrać kierunek jego odejścia do Arsenalu. Myślę, że te negocjacje już trwają za długo i cierpliwość się kończy. Albo Vini pójdzie na ustępstwa albo nara. Oczywiście zainteresowanie Arsenalu może być tu przez niego wykorzystywane do narzucenia presji na Pereza ale wątpię by ten się miał ugiąć z tego powodu, to za stary wyga by dać się tak manipulować. Vini podpadł swoim zachowaniem w zeszłym sezonie a do tego gdy schodził z boiska w trakcie El Classico demonstrował, że odchodzi z zespołu... Można mieć cierpliwość do tego gracza, ale kiedyś się ona kończy. Moim zdaniem jest spora szansa że odejdzie.

Na pewno wróciłby wtedy temat Olise w Realu Madryt, ale Bayern go nie odda. Z opcji na lewą stronę jest tak naprawdę obecnie tylko Rodrygo i Diomande który jeszcze nie jest potwierdzony. Moim zdaniem na rynku nie ma lewo-skrzydłowego na miarę Realu Madryt którego bym widział w Madrycie... Może Khvicha Kvaratskhelia? ale pozyskanie go było by bardzo trudne. Natomiast jeśli faktycznie Haaland ma klauzulę odejścia w przypadku zainteresowania Realu Madryt, to bym był skłonny jednak ruszyć po Norwega a Mbappe przesunąć na lewą stronę - zakładam, że Francuz i tak by błyszczał na swojej pozycji i to lepiej niż Vinicius a za to w ataku byłby w końcu nominalny napastnik, bo nie wiem czy o takowym można mówić w kontekście Mbappe? jeszcze nie dawno Didier Deschamps bronił decyzji Ancelottiego który właśnie ustawił Kyliana w środku ataku kiedy grał do tej pory przez cały czas na lewej stronie - plusem Kyliana jest to, że dobrze się dostosowuje do pozycji na której gra ale wydaje się, że lewe skrzydło w przypadku jego szybkości jest lepszym miejscem dla tego zawodnika i bardziej naturalne dla niego i jego możliwości fizycznych. Haaland chce do Madrytu, czułby się tam jak w domu zwłaszcza u boku swego kumpla z Dortmundu - Bellinghama, mam wrażenie, że by to dało dodatkową chemię do drużyny i warto by było ten temat ruszyć w przypadku odejścia Brazylijczyka.

Więc ja jestem z obozu Vinicius OUT Haaland IN :wink:

Wróć do „Hiszpania”