Torrent, DC++, programy do ściągania plików - Strona 16

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 maja 2006, 13:45

Na polska strone cie nie zaprosze bo mam tylko zaproszenie na ta najlepsza - polishtracker ktora jest jedna z najlepszych stron na swiecie. A nie dam bo bede chcial sie wymienic na jakies inne zaproszenie.

Zajrzyj na tc.org.pl i na firetorrent.info - ale ona sie dopiero rozwija i nie radze narazie tam wchodzic.

Daj mi innego maila, jakiegos zagranicznego np gmail, lub hotmail bo na polskie nie daje sie, wyskakuje blad.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 maja 2006, 13:48

LookAsh Jeśli byłbyś tak miły, to ja też bym prosił o zapka :) maestroo86@gmail.com

Dzięki z góry :)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 maja 2006, 13:53

maestro nie ma sprawy, tylko powiedz na jakas strone :)

do wyboru masz: acid-lounge.org, supertorrents.org, x264.us, dofr.net, i jeszcze cos czego juz nie pamietam :(

Zaproszenia na te najlepsze musze niestety zachowac. Sami rozumiecie sa bardzo cenne :)

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 28 maja 2006, 13:57

dobra dobra juz zapodaje : piokra.piokra@gmail.com

mi obojetnie do jakiej byle by było duzo dbrych torrentow do sicagnania
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 14:00 przez krako, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 maja 2006, 13:59

LookAsh Nie znam tych stronek, więc zdaję się na Ciebie ;) Najlepiej wyślij na taką wiesz, najbardziej przydatną Twoim zdaniem ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 maja 2006, 14:17

Ok na maila wam wyslalem zaproszenia na acid-lounge.org a na PW wyslalem invite cody na supertorrent.org

To sa calkiem dobre stronki, szczegolnie ta pierwsza.

Tylko pamietajcie o zasadach jakie ma siec BitTorrent - jezeli cos sciagnales to wyslij tyle samo innym. Czyli jak sciagasz film 700 MB to postaraj sie wyslac 700 MB.

Na tych stronach bedzie pokazane wasze ratio wiec sie postarajcie :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 28 maja 2006, 15:47

Może ktoś zapodać działającego Torrenta do Epoki Lodowcowej II po polsku... z góry dzięki...

Tak na boku, ma ktoś KOD DA VINCI w dobrej wersji kinowej, najlepiej po angielsku... bo widziałem w necie same francuskie i niemieckie wersje...

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 28 maja 2006, 21:03

maestro pisze:Najlepiej wyślij na taką wiesz, najbardziej przydatną Twoim zdaniem :wink:
Ja ze swojej strony polecam www.seedler.org (chociaż często są jakieś awarie :maruda:) i www.meganova.org
IMO 2 najlepsze strony z Torrentami, praktycznie wszystko jest :wink:
meecik_mks pisze:Tak na boku, ma ktoś KOD DA VINCI w dobrej wersji kinowej, najlepiej po angielsku...
Chyba po angielsku i jakość też raczej znośna jak na 2 CD :wink: Tutaj
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 21:36 przez Void, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 maja 2006, 21:14

meecik_mks pisze:Tak na boku, ma ktoś KOD DA VINCI w dobrej wersji kinowej, najlepiej po angielsku... bo widziałem w necie same francuskie i niemieckie wersje...
Jak chcesz to mam linki do wersji RMVB 489 mb... Daj znać to Ci prześle te linki.
EDIT : Do wersji 2 cd też mam

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 28 maja 2006, 22:18

włąsnie IMO to jaka jets roznica między: RMVB,DVD,(S)VCD,DivX czym sie rożnia i ktore najlepiej sciagać :?:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 maja 2006, 23:22

Widze ze cos ze sprawami zwiazanymi z p2p jestescie na bakier :D

rmvb - sa to filmy ktore po kompresji do tego formatu zajmuja 2 razy mniej miejsca na dysku. Minusem jest oczywiscie troszke gorsza jakosc choc golym okiem praktycznie nikt nie dostrzeze roznicy.

DVD - to wiadomo co to jest. Sciagaja to ci ktorzy maja mocne lacza bo takie filmy waza ponad 4 GB.

(S)VCD - film na jednej plycie zajmuje przewaznie ok 800 MB. Ogromna zaleta tego formatu jest to ze po wypaleniu na plytke mozna je ogladac na stacjonarnym DVD.

DivX - typowy format dla filmu ktore przewaznie wszyscy sciagaja. Zajmuja ok 700 MB i maja dobra jakosc choc to tez zalezy od innych rzeczy...

A ktore najlepiej? Hmm... to zalezy od paru rzeczy np jezeli masz slabe lacze i do tego limity to proponuje rmvb. Ja sciagam wlasnie rmvb i DivX.

Uwaga ! Wlasnie doslownie przed trzema godzinami otwarto nowa strone z torrentami: http://torrentteam.eu/ ktorej tworcami sa znani polscy torrentowicze.

Void Nie badz smieszny:lol: Te strony co wymieniles sa beznadziejne, pelno tam pijawek. Najlepsze sa te na ktore mozna sie dostac tylko z zaproszeniem. Najlepsza polska strona - www.polishtracker.pl oraz www.tnp.net.pl i zagraniczne: www.scenetorrents.org

Polecam tez wyszukiwarke: www.isohunt.com

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 maja 2006, 8:28

Ja mam jedno pytanie, używam BiTSpirit'a i nie wiem jak to ustawić bo nie chce mi sciągać 2 rzeczy na raz tylko jets ikona sciagania a nic sie nie dzieje na 2 co niby sie pobierają tylko jeden sie normlanie sciaga :think:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 29 maja 2006, 13:18

LookAsh widze ,że bardzo dobrze się w tym wszystkim orientujesz i mam do ciebie dwa pytania:
jak bys mógł tak pokolei napisać jaka wersja filmu jest najlepsza bo chyba najlepsza to dvd-rip pozniej chyba X-vid. Bo chce wiedzieć jaką wersje ściągać ,żeby w dobrej jakość film obejrzeć. Rozmiar jest mi obojętny

Druga sprawa to jaka jest najlepsza wyszukiwarka do torrentów. Bo np. szukam kodu da Vinci i Mission Impossible III ale ,żeby wersja była porządna. A tak chodzić po tych wszystkich stronach i szukać dobrej wersji to dużo roboty. Chyba ,że znasz jakąś strone gdzie jest dużo filmów.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 29 maja 2006, 16:42

LookAsh pisze:Void Nie badz smieszny:lol: Te strony co wymieniles sa beznadziejne, pelno tam pijawek. Najlepsze sa te na ktore mozna sie dostac tylko z zaproszeniem. Najlepsza polska strona - www.polishtracker.pl oraz www.tnp.net.pl
Yyy... To chyba te Twoje strony są śmieszne - zamiast torrentów po kliknięciu na Movie downloads są jakieś reklamy Allegro :roll: Na tej drugiej nie ma żadnego ciekawego filmu (wziąłem 3 losowe - Kumple, Elling i Pluton). No chyba że dobre filmy są odblokowane dopiero po otrzymaniu zaproszenia :roll: Więc nadal utrzymuję, że te moje są najlepsze... Być może dlatego, że nie wiem co to są "pijawki" :lol:
LookAsh pisze:Uwaga ! Wlasnie doslownie przed trzema godzinami otwarto nowa strone z torrentami: http://torrentteam.eu/ ktorej tworcami sa znani polscy torrentowicze.
Statystyki strony pisze:Zarejestrowani użytkownicy 4,151
Torrenty 7
Peerów 6
Seedów 5
Leecherów 1
:rotfl2:
krako pisze:ktore najlepiej sciagać
Ja ściągam wyłącznie DVDRipy w DivX/XviD i to najlepiej na 2 CD lub jakiejś znanej grupy np. Axxo - mają dobrą jakość :wink:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 maja 2006, 17:24

Void pisze:zamiast torrentów po kliknięciu na Movie downloads są jakieś reklamy Allegro

Hmm.. moze dlatego ze kliknales na reklame :wink:
Zeby tam sie zarejestrowac musisz wyslac najpierw sms-a za 10 zl. Ale jest najlepsza z tych ogolno dostepnych.
Void pisze:Na tej drugiej nie ma żadnego ciekawego filmu (wziąłem 3 losowe - Kumple, Elling i Pluton). No chyba że dobre filmy są odblokowane dopiero po otrzymaniu zaproszenia

Skoro nie masz tam zaprosznia to jakim cudem sprawdziles co tam jest? Bez posiadania konta tam nawet strony glownej nie zobaczysz. To jest jedna z najlepszych stron na swiecie. Sa tam wszystkie nowosci. Najpierw fiilmy wlasnnie tam sie pojawiaja a potem po jakims zcasie dopiero sa na tych innych stronach miedzy innymi na tej twojej nedznej. Tam dostac sie moze tylko wybrane "elitarne" grono. Jest tam zaledwie 27 000 userow.
Void pisze:Być może dlatego, że nie wiem co to są "pijawki"
Wiec ja jestes. Pijawka to taki osobnik ktory tylko sciaga i nie daje sciagac innym bo odrazu wylacza swoj program po zgraniu pliku. Nie wiem czy wiesz ale na tym wlasnie polega siec ze nie tylko sciagasz ale i wysylasz innym.
Void pisze:Statystyki strony napisał:
Zarejestrowani użytkownicy 4,151
Torrenty 7
Peerów 6
Seedów 5
Leecherów 1
Rotfl2

Umiesz czytac? Napisalem ze strona ruszyla 3 godziny temu. Wiec skoro w tym czasie zarejestrowalo sie tam 4 000 userow to chyba calkiem sporo. Kazda nowo powstala strona nie ejst taka odrazu super wypasiona. Trzeba poczekac...

krako Jak dla mnie rzuc w cholera bispirita bo ten program mi sie nie podoba. Jezeli masz neo to wez sobie BitCometa 0.60 lub 0.61 albo BitLorda. A jezeli co innego to dobry jest uTorrent 1.5 - nie trzeba go nawet instalowac, predkosci sa dobre i nie muli kompa tak jak inne programy.

karmelinho15
1. wersje w kolejnosci od najgorszych(tych co najpredzej sie ukazuja) do najlepszych:

CAM - najgorsze co moze byc. Nie sciagaj tego bo tego sie nie da ogladac. Polega to na tym ze jakeis ludki biora sobie kamere do kina i kameruja film. Wiec czesto mozesz tam slyszec rozne kaslanie albo widziec wstajacego faceta idacego do kibla.

TS - tu juz jest lepiej. Ale jakosc rozna bywa to zalezy od grupy - czasem dobra a czasem fatalna.

TC - Tu jakosc jest dobra, przynajmniej dla mnie wystarczajaca. Zawsze czekam na ta wersje. Wlasnei zgralem sobie Kod Da Vinci w tej wersji i kopia jest dobra.

DVDRip - jak napisales jest najlepsza. Jakkosc idealna, najlepsza jaka moze byc. Ale trzeba czekac dlugo az sie ukarze.

2. Wyszukiware nie ma juz dobrych po upadku torrentsearch. dobra jest www.isohunt.com i www.torrentspy.com poza tym czesto korzystam jeszcze ze www.mininova.org Aha bym zapomnial swieta strona z ktorej kazdy moze korzystac ejst jeszcze www.demonoid.com - maja najbardziej popularny tracker.

Jakby ktos mial ejszcze jakeis pytanie to niech wali :)

Edit:// Na www.sharetorrents.pl otworzyli rejestracje. Dobra stronka na ktorej sie pojawiaja glownie nowosci typu kod da vinci czy mission impossible. Ale poniewaz jest to stronka z wlasnym trackerem to bedzie widac czy jestes "pijawka" i jezeli nia jestes to cie wywala z niej. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”