AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 17 sie 2026, 12:50

Na środek pomocy mamy Jashari, Modric, Musah i Rabiot plus piąty Comotto. Tu nie mam miejsca na pomocnika chyba, że wypożyczamy Comotto, ale wciąż 5 graczy na dwie pozycje gdzie każdy będzie chciał grać? Tu musiałby odejść Musah i Fofana. I imho lepiej zostawić pomoc taką jaką jest, zobaczyć co będzie z Jasharim i interweniować za rok kimś mocnym niż teraz półśrodkiem.

Na tydzień przed startem sezonu mamy 5 stoperów - Gila, Gabbia, De Winter, Pavlovic plus Diawara. Tu jest jeden gracz godny pierwszego składu. Absolutny priorytetem to końca okienka kupić kolejnego „Gile” a nie „Diaware” czy broń Boże „De Wintera”.

Za plecami Ramosa zakładając, że Nkunku i Leao odejdą mamy 3 graczy na jedną pozycję - Pulisic, Ruben i Cisse i żadnego na drugą stronę. I jak mam być szczerzy to żaden się nie nadaje do pierwszego składu. Tu trzeba na już dwóch graczy - jednego prawonożnego i jednego lewonożnego i wtedy Ruben zmiennikiem tego lewonożnego na ten sezon i miejmy nadzieję, że pożegnanie po sezonie.

Potrzeba nam jednego wahadłowego na już do pierwszego składu.

Te 3-4 wzmocnienia to jest absolutnie minimum co trzeba zrobić i tu powinna pójść cała kasa dostępna i muszą to być zawodnicy do pierwszego składu.

Imho powinno priorytetowo wyglądać to tak - stoper, lewonożny ofensywny pomocnik, wahadłowy i prawonożny ofensywny pomocnik.

Następnie jak odejdzie Gimenez to wypożyczenie jakiego napastnika low cost.

Środek pomocy to powinen być nasz najmniejszy problem. Zróbmy mądre okienko do końca sierpnia (nie wierzę w to), awansujmy do LM i wtedy za rok 2-3 mocne transfery w tym pomocnik a nie bawienie się pod koniec sierpnia w jakieś low coast transfery na ilość a nie jakość i później będzie płacz, że 3 sezon bez LM.

Ale tak jak pisałem - będę mocno zdziwiony jeżeli tu coś dobrego do końca okienka się wydarzy. Przerabiamy to w Milanie od 20 lat i zawsze to samo.

Dodatkowo nie ufam specom RB, że trafią z transferami i na razie też zbyt pięknie to wygląda jak wszyscy chcą Nkunku, Fofane itp. a skończy się na wypożyczeniach.

Wróć do „Włochy”