Zygmunt-1
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2026, 11:30
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 sie 2026, 11:32
Jest inaczej
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2026, 11:35
Dziecko chce zobaczyć morze, ja milionowy raz chcę pozwiedzać Gdańsk
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 24 sie 2026, 11:36
Czyli wypisujesz córkę i przenosisz ją do klubu, który jest tańszy i ma lepszą infrastrukturę?futbolowa pisze: ↑24 sie 2026, 11:30To ja się poskarżę w innym temacie. Wykończą mnie w tej Akademii, bez kitu. Po ubiegłorocznej podwyżce o stówę mieliśmy najwyższe opłaty w lidze, a teraz podnieśli o kolejną stówę i mam płacić za treningi 2x więcej niż na Legii i prawie 3x więcej niż w innych klubach w regionie. A w piśmie takie kwiatki, jak „będziemy zatrudniać więcej ludzi, więc zapłacimy wyższe podatki”. Już pomijam fakt, że dziewczyny mają gorsze warunki treningowe i pozatreningowe niż chłopaki, to taka stawka (350 zł) na warunki częstochowskie jest absurdalnie wysoka. Do tego jeszcze trzeba doliczyć koszt strojów Adidasa – w cenach wyższych niż w sklepach. Tymczasem główne rywalki w lidze: stroje dostają za darmo (poza korkami, rzecz jasna), na turnieje jeżdżą za darmo (i jeszcze mają ich wielokrotnie więcej niż my), płacą 200 zł mniej miesięcznie i jeszcze mają perspektywę gry w seniorkach, bo u nas nawet nie ma tego w planach.
O infrastrukturze już szkoda nawet wspominać – brak toalet na stadionie, ostatnio znowu nawet toi toie zabrali, szatnie w kontenerach, dzielone na kilka drużyn – tak że dziewczynom kiedyś chłopcy zawinęli stroje i nikt nie został pociągnięty do odpowiedzialności. A opłaty jakbyśmy co najmniej szkółkę Barcelony opłacali.
W niedzielę pierwszy mecz, z Bielskiem. I już mi wstyd na samą myśl, że przyjadą ludzie taki kawał drogi i znowu będą robili kilometry do Maka, żeby móc się w ogóle wysikać, bo pewnie obleśne toi toie znowu nie wrócą na czas.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2026, 11:38
+1johny batonik pisze: ↑24 sie 2026, 11:36Czyli wypisujesz córkę i przenosisz ją do klubu, który jest tańszy i ma lepszą infrastrukturę
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2026, 11:39
Nie, idę na bitkę z dyrektorem, bo nie zgadzam się na podwyżki.johny batonik pisze: ↑24 sie 2026, 11:36Czyli wypisujesz córkę i przenosisz ją do klubu, który jest tańszy i ma lepszą infrastrukturę?
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 sie 2026, 11:48
W przypadku chłopaka pewnie by tak było, bo każde większe miasto ma po kilka albo i kilkanaście szkółek. Sekcji żeńskich jest po kilka i to na całe województwo.johny batonik pisze: ↑24 sie 2026, 11:36Czyli wypisujesz córkę i przenosisz ją do klubu, który jest tańszy i ma lepszą infrastrukturę?
Jesteś pewna, że dodatkowe obciążanie serca ma sens dla stówki miesięcznie? Nie zdziwiłbym się, gdyby robili tak specjalnie, żeby jak najwięcej wydoić, a jak będą rodzice rezygnować, to też wygrana, ponieważ będą mogli zamknąć szkółkę z czystym sumieniem, mówiąc, że nie było chętnych.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2026, 12:04
Z bitką to był oczywiście żartMr.Chris pisze: ↑24 sie 2026, 11:48Jesteś pewna, że dodatkowe obciążanie serca ma sens dla stówki miesięcznie? Nie zdziwiłbym się, gdyby robili tak specjalnie, żeby jak najwięcej wydoić, a jak będą rodzice rezygnować, to też wygrana, ponieważ będą mogli zamknąć szkółkę z czystym sumieniem, mówiąc, że nie było chętnych.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 sie 2026, 13:00
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 24 sie 2026, 13:08
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 sie 2026, 13:15
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 sie 2026, 13:19
Zabawne jest to że w sporcie dziecięcym to zawsze matki kręcą awantury.futbolowa pisze: ↑24 sie 2026, 11:30To ja się poskarżę w innym temacie. Wykończą mnie w tej Akademii, bez kitu. Po ubiegłorocznej podwyżce o stówę mieliśmy najwyższe opłaty w lidze, a teraz podnieśli o kolejną stówę i mam płacić za treningi 2x więcej niż na Legii i prawie 3x więcej niż w innych klubach w regionie. A w piśmie takie kwiatki, jak „będziemy zatrudniać więcej ludzi, więc zapłacimy wyższe podatki”. Już pomijam fakt, że dziewczyny mają gorsze warunki treningowe i pozatreningowe niż chłopaki, to taka stawka (350 zł) na warunki częstochowskie jest absurdalnie wysoka. Do tego jeszcze trzeba doliczyć koszt strojów Adidasa – w cenach wyższych niż w sklepach. Tymczasem główne rywalki w lidze: stroje dostają za darmo (poza korkami, rzecz jasna), na turnieje jeżdżą za darmo (i jeszcze mają ich wielokrotnie więcej niż my), płacą 200 zł mniej miesięcznie i jeszcze mają perspektywę gry w seniorkach, bo u nas nawet nie ma tego w planach.
O infrastrukturze już szkoda nawet wspominać – brak toalet na stadionie, ostatnio znowu nawet toi toie zabrali, szatnie w kontenerach, dzielone na kilka drużyn – tak że dziewczynom kiedyś chłopcy zawinęli stroje i nikt nie został pociągnięty do odpowiedzialności. A opłaty jakbyśmy co najmniej szkółkę Barcelony opłacali.
W niedzielę pierwszy mecz, z Bielskiem. I już mi wstyd na samą myśl, że przyjadą ludzie taki kawał drogi i znowu będą robili kilometry do Maka, żeby móc się w ogóle wysikać, bo pewnie obleśne toi toie znowu nie wrócą na czas.
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 sie 2026, 13:21
Tjaaa.... Jeżeli dziecko nie ma kolegów, to może i tak. Kolejna mądrość z wykopu. Takie podejście później kończy się na tym, że rodzic traci kontakt z dzieckiem, bo dziecko woli kopać w piłkę z kolegami czy koleżankami i to właśnie robi w wolnym czasie, a uprawianie takiego narzuconego sportu brzmi jak kara. Druga sprawa, to żeby zaszczepić dziecku pasję, to samemu trzeba być pasjonatem, a nikt nagle nie zostanie pasjonatem tenisa, czy siatkówki, jeżeli przez całe życie się tym nie interesował.johny batonik pisze: ↑24 sie 2026, 13:08Przecież to rodzic wybiera hobby dziecka w pewnym wieku, czy to będzie kopanie piłki nogą, czy odbijanie rękami, to zależy już tylko od opiekuna.
Mr.Chris
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio