O tego napastnika biło się kilka klubów z Premiership, między innymi Bolton czy Wigan. Zainteresowanie wyrażały również klubu z "wyższej półki" lecz one odpadły z walki o tego zawodnika kiedy tak naprawdę ta "walka" się zaczęła na dobre.
Oczywiście w momencie gdy Everton wyłożył te 8,5 mln funtów za Anglika to wiedziałem, że Andy trafi na Goodison Park. Piłkarz ten zawsze podkreślał sympatię do klubu z Merseyside oraz podkreślał przyjacielskie stosunki z Jamesem Beattiem (napastnik Evertonu jakby ktos nie wiedział)EvertonPoland.com pisze: Świetne wiadomości przynosi początek tego tygodnia. W ekskluzywnym wywiadzie dla oficjalnej strony Johnson zadeklarował chęć dołączenia do The Toffees.
"Po kilku dniach spokojnego namysłu zdecydowałem, że moja piłkarska przyszłość znajduje się na Goodison Park z Evertonem. Perspektywa gry w jednym z największych klubów brytyjskiego futbolu, była niemożliwa do odrzucenia. "- zapewnił Johnson.
Były snajper Orłów z Crystal Palace zdobył 85 goli w 154 startach w drużynie z Selhurst Park. Podczas swojego pierwszego sezonu w Premiership umieszczał piłkę w siatce 21 razy zostając wice Królem Strzelców.
Przed AJ'em jeszcze tylko testy medyczne i formalności kontraktowe. Witamy na Goodison Park !
Oczywiście mam nadzieję, że piłkarz ten będzie grał conajmniej tak dobrze jak grał w Crystal Palace i że będzie ładował tyle bramek dla Evertonu ile strzelił w pierwszym swoim sezonie w Premiership
Pozdro