Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post autor: metol » 29 maja 2006, 15:03

Wy tu gadu-gadu, a w Premiership szykuje się jeden bardzo ważny, spektakularny i stosunkowo wysoki transfer. Otóż, niedoszły Polak Andy Johnson, prawdopodobnie w najbliższej przyszłości zostanie graczem Evertonu. Piłkarz ten zostanie sprowadzony na Goodison Park za niezłą jak na klub z Liverpoolu sumę, bo aż 8,5 mln funtów. Oczywiście zakładając, że transfer ten dojdzie do skutku to będzie to najwyższy zakup The Toffees w całej historii, a historię mamy dość długą i bogatrą (w końcu Everton jest jednym z najstarszych klubów świata[założyny w 1878!])

O tego napastnika biło się kilka klubów z Premiership, między innymi Bolton czy Wigan. Zainteresowanie wyrażały również klubu z "wyższej półki" lecz one odpadły z walki o tego zawodnika kiedy tak naprawdę ta "walka" się zaczęła na dobre.
EvertonPoland.com pisze: Świetne wiadomości przynosi początek tego tygodnia. W ekskluzywnym wywiadzie dla oficjalnej strony Johnson zadeklarował chęć dołączenia do The Toffees.

"Po kilku dniach spokojnego namysłu zdecydowałem, że moja piłkarska przyszłość znajduje się na Goodison Park z Evertonem. Perspektywa gry w jednym z największych klubów brytyjskiego futbolu, była niemożliwa do odrzucenia. "- zapewnił Johnson.

Były snajper Orłów z Crystal Palace zdobył 85 goli w 154 startach w drużynie z Selhurst Park. Podczas swojego pierwszego sezonu w Premiership umieszczał piłkę w siatce 21 razy zostając wice Królem Strzelców.

Przed AJ'em jeszcze tylko testy medyczne i formalności kontraktowe. Witamy na Goodison Park !
Oczywiście w momencie gdy Everton wyłożył te 8,5 mln funtów za Anglika to wiedziałem, że Andy trafi na Goodison Park. Piłkarz ten zawsze podkreślał sympatię do klubu z Merseyside oraz podkreślał przyjacielskie stosunki z Jamesem Beattiem (napastnik Evertonu jakby ktos nie wiedział)

Oczywiście mam nadzieję, że piłkarz ten będzie grał conajmniej tak dobrze jak grał w Crystal Palace i że będzie ładował tyle bramek dla Evertonu ile strzelił w pierwszym swoim sezonie w Premiership :wink:

Pozdro

Wróć do „Anglia”