AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7516

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sie 2026, 15:08

dobra robota Jonny. Widac, ze potencjal na zlota pilke jest. Choc patrzac na statystyki twitterowe, to nie trzeba video aby to stwierdzic.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 15:22

johny batonik pisze:
31 sie 2026, 15:05
Seba wrzucał wcześniej, że miał najwięcej udanych dryblingów. Tutaj jego ostatnie dryblingi
W którym miejscu mi pokaż wrzucałem, że ma najwięcej dryblingów? Jak nie umiesz czytać to sobie tłumacz z angielskiego zanim zaczniesz się odnosić do nieistniejącej mojej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 364

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 31 sie 2026, 15:32

Tutaj
seba82 pisze:
30 sie 2026, 9:29
Tu w sumie spoko wyjaśnienie dlaczego padło (zapewne z braku lepszej opcji) na tego młodego anglika i dlatego jego kariera wygląda jak wygląda obecnie.
Forget youtube. Amorim want's a very specific profile for that role.

Someone that is left footed, excellent dribbler in closed space with a high pressing intensity. Basically a left footed Saelemaekers.

At Ipswich (on loan from Chelsea) in the Championship, he was playing for a possession dominant team that was playing a very high press system. He was incredible that season and was a standout performer. They were promoted for the first time in 20 years and then Ipswich paid over 20m to keep him, their record signing at the time. After a season in the PL where Ipswich weren't nearly as possession dominant, he was still pulling reasonable numbers but wasn't always in a position to effectively use his skillset (one on one dribbling in tight space, high pressing) because they had to drop deep a lot of the time since the opposition in the PL is at a much higher level than the Championship.

The move to Forest killed him. They paid 40m for him, their record transfer at the time. They ran through three coaches during his time there, including Sean Dyche. Forest was basically playing Allegri ball, they defend and hit you on the break. Completely different skillset needed and his numbers and performance plummeted.

This is a typical moneyball move. The player, on paper, looks perfect for that right side AM role especially in games where we are expected to dominate. It allows us to rest Rabiot, or shift him to midfield in those games. It's on a loan + option so there's no financial risk in case he fails. He's still only 22 years old.

The upside on this transfer is pretty big, and the downside is almost zero.

Jak już wielokrotnie pisano na temat Amorima, dla niego nie istotne są nazwiska a system i profile pasujace do systemu.
Czy nam się to podoba czy nie uważam że lepiej niech trener ma co potrzebuje do swojej taktyki niż to co podoba się kibicom (na pierwszy rzut oka). Koniec koncow to trener będzie rozliczony za wyniki.
Cieszę się z jednej strony, że Cardinale pozwala Amorimowi budować zespół pod wizję a nie wciskają mu transfery, które w ich odczuciu będą najlepsze dla Amorima.
Niech domkną jeszcze obrońcę i(oby) lewe wahadło takimi profilami jakich potrzebuje Amorim (zresztą on sam sobie ponoć je wybiera,bo DSa nie mamy) to wtedy jak to jebnie to będziemy mogli z ręką na sercu powiedzieć, że Amorim nie dowiózł a nie rozmywać odpowiedzialność na wszystkich w Milanello ze sprzątaczką włącznie.

Nie oczekuję wspaniałego sezonu,bo ta kadra jeszcze nie jest optymalna, zresztą sam Amorim powiedział,ze będziemy jeszcze cierpieć. Niemniej jednak kredyt zaufania Amorim dostał i Cardinale(który trener po RedBirdem dostał dokładnie charakterystki, których szukał?) więc i od kibicow też powinien.

Czekam jeszcze na jakiegoś fajnego stopera i obu lewe wahadło i oby szybko,bo już czas skupić się na meczach.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 15:40

johny batonik pisze:
31 sie 2026, 15:32
Tutaj
Ponawiam pytanie, gdzie jest jakakolwiek statystyka udanych dryblingów i to największa. Wzgledem kogo?
Te statystyki pokazują tylko że ciężko pracuje na boisku w pressingu, czyli jeden z wymogów trenera. I na tym powinna się skończyć analiza tego gościa.
Niestety dopowiadacie sobie nieistniejące wypowiedzi,kreujecie narrację że Seba pisze że to crack itd a potem śmiejecie się z czegoś co sami wymyśliliście sobie w głowach i stąd się biorą takie posty potem.
johny batonik pisze:
31 sie 2026, 15:32
Tu w sumie spoko wyjaśnienie dlaczego padło (zapewne z braku lepszej opcji) na tego młodego anglika i dlatego jego kariera wygląda jak wygląda obecnie
To zdanie zawiera w zasadzie wszystko. Trzeba dużo złej woli żeby dorabiać potem nieistniejąca narrację do zwykłego streszczenie sytuacji chłopaka.

I jeszcze wklejasz cały post, którego (już mam 100% pewność) że nie zrozumiałeś za grosz jako potwierdzenie argumentu, który sam wymyśliłeś. :rydzyk:

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 31 sie 2026, 15:47

Wrzucasz czyjąś wypowiedź gdzie jest napisane:
Forget youtube. Amorim want's a very specific profile for that role.

Someone that is left footed, excellent dribbler
he was still pulling reasonable numbers but wasn't always in a position to effectively use his skillset (one on one dribbling in tight space, high pressing)

+
No player in the Premier League this season has made more successful ball carries than Omari Hutchinson - 93
Gdzie ball carries można tłumaczyć jako rajd z piłką. A rajd nie polega też na minięciu przeciwnika, skoro musi się przemieścić kilka/kilkanaście metrów na boisku?

To wrzuciłem kompilację jego rajdów. Biegnie, wpada na przeciwnika i albo odbierają mu piłkę, albo przepycha ją jakoś nieudolnie kikutami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 15:54

Ogólnie nie wiem jak to wygląda statystycznie, bo w tym nie siedzę ale regularnie oglądając ileś tam meczy włoskiej ligi na kolejkę i przynajmniej 1-2 angielskiej co się rzuca mi w oczy to fakt, że w Anglii jest dużo więcej przestrzeni na boisku do właśnie tych rajdów. Gra jest tempo dwa wyższe niż Włoszech i dlatego jak czytam właśnie ile to zawodnik ma tych ball carriers w Anglii czy innych ligach to później nijak się to przekłada na Włochy. Dlatego śmieszy mnie to jak robi się z tego jakiejś wielkie ochy achy. A odkąd wystąpiła mania statystyk na X-ie to jedna z głównych statystyk pokazywana gdy kupujemy Fofane, Musaha, Rubena, Reijndersa, itp.

Nie wiem może oko mnie zawodzi i są jakieś liczby przeczące temu co widzę i jest zupełnie odwrotnie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 16:00

johny batonik pisze:
31 sie 2026, 15:47
To wrzuciłem kompilację jego rajdów. Biegnie, wpada na przeciwnika i albo odbierają mu piłkę, albo przepycha ją jakoś nieudolnie kikutam
Zaraz Ci mogę wrzucić też kompilacje Leao gdzie potyka się o własne nogi bo taką specjalnie stworzono. Zresztą sam tytuł filmiku już mówi, że został stworzony właśnie pod tą tezę czy jest wystarczająco dobry. Widzisz jak łatwo manipulować pod tezę? Na dole jest nawet napisane "i found 16 Hutchinson last dribbles"

To wpisz sobie na YouTube Hutchinson amazing skills i wyskoczą Ci kompilacje jego najlepszych akcji i co wtedy?

Ani Twoje filmiki niczego tak naprawdę nie udowadniają ani jego filmiki z najlepszymi golami też niczego nie udowadniają. Zapewne fani Chelsea też oglądali Pulisica kompilacje z BVB i jak to sie przełożyło w Anglii? A w Milanie na krótką metę odżył.

Więc przestań brnąć w tą glupią narrację, że ja robię z tego gnoja niewiadomo kogo,bo nie robiłem i nie robię. Twoje i innych wkurwienie na ten transfer niczego nie zmieni. Jest w klubie i już. Każdy chciał kogoś lepszego. Zawsze możesz nie oglądać. Natomiast jak pisałem robienie z chłopa kozła ofiarnego personalnych frustracji niczego nie zmieni.

Tu jest napisane co chciałby Amorim a nie ze ja napisałem,ze jest zajebisty w dryblingu, więc trzymaj się faktów.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 31 sie 2026, 16:05

seba82 pisze:
31 sie 2026, 16:00
To wpisz sobie na YouTube Hutchinson amazing skills i wyskoczą Ci kompilacje jego najlepszych akcji i co wtedy?
No właśnie oglądałem też najlepsze akcje i nie różnią się od tych najgorszych. Musieli zmontować jak dośrodkowuje piłkę z rożnego albo jak podaje do kolegi z zespołu na swojej połowie aby wydłużyć filmik :rydzyk:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 31 sie 2026, 16:08

Śmierdzi mi tutaj mercato chiuso :?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 16:09

mete pisze:
31 sie 2026, 15:54
Reijndersa
Ale Reijndersa to Ty szanuj. On powinien był zostać.
mete pisze:
31 sie 2026, 15:54
Dlatego śmieszy mnie to jak robi się z tego jakiejś wielkie ochy achy
No zabawne jest to, że wielkie ochy i achy to niektórzy mają jak zobaczą wrzuconą statystykę nowego zawodnika w klubie. Jeszcze bardziej to działa jak płachta na byka jak się transfer nie podoba. Jak sie transfer podoba to wtedy statystyki się pięknie zgadzają.

Statystyka to oczywiście jedno. Umiejętność zarzadzania piłkarzem to drugie jak i nie nawet ważniejsze. Z najgorszego piłkarza mozna zrobić bardzo fajny element układanki jak i można spierdolić talent czystej wody. Takich przykładów w piłce jest mnóstwo.

Więc skończmy pierdolić o czymś co się komu wydaje tylko poczekajmy co Amorim zrobi z tą kadrą.

I już koniec o tym gowniarzu bo dostał więcej uwagi niż na ten moment zasługuje. Juventus przed nami i tu może pęknąć bańka i wyleje się sporo pomyj znów na wszystko i wszystkich 😆

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 16:13

johny batonik pisze:
31 sie 2026, 16:05
No właśnie oglądałem też najlepsze akcje i nie różnią się od tych najgorszych. Musieli zmontować jak dośrodkowuje piłkę z rożnego albo jak podaje do kolegi z zespołu na swojej połowie aby wydłużyć filmik
Jak Ty wyrabiasz sobie jakieś opinie na podstawie dwóch 4 minutowych filmikow(jednego na plus drugiego na minus) na temat kogokolwiek to w sumie mi wystarczy Twoja analiza kolczyka i farbowanych włosów.

Niech zagra kilka meczy pod rząd w Milanie, u Amorima, to wtedy będzie można cokolwiek powiedzieć. Póki co stawiam go za Rabiotem i RLC w hierarchii na tą pozycję,bo nie ma przesłanek żeby było inaczej.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 16:14

Conrado pisze:
31 sie 2026, 16:08
Śmierdzi mi tutaj mercato chiuso :?
Mam nadzieję że nie,bo póki co to jest 5/10 mercato.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 16:18

Seba82

Ok to mam pytanko. Jako że dość dogłębnie siedzisz w statystykach i nawet wrzuciłeś je tutaj w stosunku do Omariego.
Możesz mi komuś kto nie ma wielkiego pojęcie wytłumaczyć co oznacza, że:
- Omar wykonał 93 “ball carriers” w sezonie i żaden piłkarz nie wykonał więcej. Co to w ogóle znaczy, na co się to przekłada i co na przykład się dzieje jak gracz biegnie parę metrów i wpadnie na piłkarza rywala i straci piłkę, jak to liczymy? Co w ogóle wyciągamy z tej statystyki?
- co to znaczy, że “total pressure applied in the ball carrier” 790 i też w czołówce i co to w ogóle oznacza, jak to się je i co z tego wynika?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2026, 16:21

@mete Kush wrzucił nowy filmik gdzie przy okazji omawiania Hutchinsona tłumaczy się ze swoich tweetów, może będziesz chciał spojrzeć skoro go tu wywołałeś ostatnio :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2026, 16:24

To wrzuciłeś coś na forum (chyba można zakładać że się z tym zgadzasz/utożsamiasz) nie wiedząc o co chodzi czy po prostu nie chcesz powiedzieć?

Bo ja mówię i pytam serio - nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi i dlaczego to jest takie ważne gdy charakteryzujemy tego gracza.

To jak się Kush tłumaczy ze swoich tweetow średnio mnie interesuje. Operuje w sferze gdzie ma pełne prawo do wyrażania swojej opinii a to czy ja się tym zgadzam czy nie ma drugorzędne znaczenie.

Natomiast to o co pytam to informacje, które dostarczyłeś Ty a nie Kush na tym forum.

Tam jest jeszcze jedna statystka (the most total pressure applied ) gdzie mamy Bruno Fernandesa klasowej klasy pomocnika plus dwóch skrzydłowych, którzy strzelili w tamtym sezonie łącznie 1 bramkę w lidze (McNeil 0) więc ja jako laik wyciągnąłbym wniosek, że to jest domeną skrzydłowych, którzy nie robią liczb w ofensywie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”