Podróże - Strona 147

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 533

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 07 sie 2026, 7:32

Slim91 pisze:
06 sie 2026, 21:15
Jakiś taki inny. Ten slynny mural w sumie też do kitu. Zabarykadowany i wizualnie średnio się prezentuje.
Neapol mimo, że syf, śmieci, to chyba jedno z moich ulubionych miejsc na ziemi. Widomo, królestwo pizzy, słynne restauracje ze śpiewającymi kelnerami, ale idź na Spaccanapoli do Tandem Ragu na neapolitańskie ragu. Jest inne niż klasyk z Bolonii, z całymi kawałkami mięsa w sosie pomidorowym, do wyboru klasyczne lub z ricottą. Zawsze jak jestem uderzam tam (między innymi tam, bo jedzenia jest pełno).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2026, 15:11

Jak planujecie swoje wycieczki :?: Jest jakaś fajna apka do tego :?: Ogólnie mówiąc nie lubię mieć planowanych wycieczek na tip top, ale jednak muszę się do tego trochę bardziej przyłożyć niz ostatnio i bardziej zagłębić wiedzę na temat miejsca do których pojadę.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2105
Kibicuję: Manchester United

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 31 sie 2026, 16:01

Slim91 pisze:
31 sie 2026, 15:11
Jak planujecie swoje wycieczki :?: Jest jakaś fajna apka do tego :?: Ogólnie mówiąc nie lubię mieć planowanych wycieczek na tip top, ale jednak muszę się do tego trochę bardziej przyłożyć niz ostatnio i bardziej zagłębić wiedzę na temat miejsca do których pojadę.
Word lub notatnik :P

Ja lubię sobie zrobić research co zwiedzić, w jakiej kolejności (pogrupować na obszary) i ile mniej więcej to potrwa, a następnie rozpisać to na pełne dni z zaznaczeniem priorytetów albo co może być przerzucone na inny dzień, bo zawsze planuję czas wolny, który nie zawsze da się odpowiednio wykorzystać, np. ze względu na pogodę i zamiast posiedzieć w parku można ogarnąć jakieś muzeum i mieć więcej luźnego czasu innego dnia.

Próbowałem kiedyś z pomocą AI, to wyszło beznadziejnie i musiałem i tak zrobić po swojemu.

A, no i jak masz dużo rzeczy w jednym miejscu (jak np. Gdańsk), to można sobie zrobić trasę na Google Maps. Raz robiłem właśnie dla Trójmiasta, ale koniec końców i tak nie skorzystałem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8754
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2026, 16:05

Mr.Chris pisze:
31 sie 2026, 16:01
Word lub notatnik
Identycznie planuję.
Szukam co warto zwiedzić w danym mieście i skrupulatnie wyliczam dzięki mapom google ile czasu zajmie mi spacer z miejsca A do B, wszystko zapisane w telefonie w notatniku. Zwiedzam tak od lat.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 sie 2026, 16:29

Keres pisze:
04 sie 2026, 18:14
BNB patrzyłem i ceny równie chore. Szkoda bo zajebiście wygląda ta Minorka.
Z ciekawości czystej, bo wiem, że z mojej perspektywy w USA "chore ceny" to coś zupełnie innego bo USA to chyba jeden z najdroższych krajów na świecie jeśli chodzi o koszta życia itp. ;) Co masz na myśli "chore ceny" - jakie to są kwoty i za jakie lokum?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1541
Kibicuję: FC Barcelona

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 31 sie 2026, 22:45

Pokój dwuosobowy za 7 nocy był wtedy od 5500 zł, nie pamiętam czy hotel czy pensjonat.
Wróciłem wczoraj w nocy z Włoch, 2 noce w Mediolanie i 7 pod samym Mediolanem wyniósł nas 2100 zł. Pokoje z prywatnymi łazienkami, ok. 500 m do stacji metra. Standard nas zadowolący, tym bardziej, że mało czasu w nim spędziliśmy z racji aktywnego zwiedzania.
A same Włochy? Czy ktoś wymyślił lepszy kraj na świecie do zwiedzania?
Jezioro Como i okoliczne miejscowości: Bellagio, Menaggio, Varenna, Nesso czy widok na jezioro po wjechaniu kolejką w Argegno na szczyt... Mamma mia!
Pyszna pizza Prosciutto i Diavolę najtaniej kupiłem za 6.5e, gdzie indziej 7, 8 czy 9e. Jadłem prawie codziennie.
Piękny kraj.
Teraz na najbliższe pół roku będziemy polować na odległe kierunki: Ameryka Południowa, Malediwy czy Tokio. 2 z nich to mus, jakby wszystko się udało, to będę szczęśliwy.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 533

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 01 wrz 2026, 7:25

W sobotę Mediolan i mecz Inter-Napoli, w niedzielę Bolonia i przy okazji też gównomecz Bolonii z Sassuolo. W grudniu celuję w Roma-Juventus (nocleg już ogarnięty). Trzeba chyba otworzyć temat o turystyce stadionowej.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 345

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 01 wrz 2026, 13:26

Był ktoś ostatnio w Egipcie na all inclusive i może polecić jakiś hotel z dużym wyborem jedzenia i dobrym basenem? Wyjazd typowo aby pośmażyć pingwina bo na nic innego nie mam czasu, a tam jeszcze na przełomie września-października jest ciepło. Patrze na te hotele i nasrane tego tam, że nie idzie ogarnąć, setki hoteli Jazz, które niczym się od siebie nie różnią. Najgorzej to pojechać na All i wylądować ze słabym żarciem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2026, 13:28

:rotfl: Po lekturze twoich opowieści o sączeniu napojów w ekskluzywnych lokalach we Wrocławiu to można było przypuszczać że co najmniej na Mauritius latasz na urlop, a nie do najtańszego Egiptu :rotfl:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4423
Kibicuję: AC Milan

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2026, 13:31

Jak nie chcesz dzieciaków to celuj w takie bez zjeżdżalni

Ja bylem w zeszlym roku w Sentido Reef Oasis Suakin i bardzo polecam.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 01 wrz 2026, 13:42

cloner pisze:
01 wrz 2026, 13:28
:rotfl: Po lekturze twoich opowieści o sączeniu napojów w ekskluzywnych lokalach we Wrocławiu to można było przypuszczać że co najmniej na Mauritius latasz na urlop, a nie do najtańszego Egiptu :rotfl:
Nigdy nie byłem w Egipcie, a staram się trzymać zasady aby lecieć zawsze do innego kraju. Spokojnie. Byłem już w droższych miejscach. Na Kubie bawiłem się przy akompaniamencie utworów zespołu Buena Vista Social Club, podczas gdy Ty słuchałeś Danza Kuduro w Albanii. Detale.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2026, 13:44 przez johny batonik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 wrz 2026, 13:44

Wiadomo, baju baju, papier wszystko przyjmie.
A jeśli wybierasz Egipt to sieć Rixos to dobry standard. A w Albanii nigdy nie byłem swoją drogą i raczej się nie wybieram.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 01 wrz 2026, 13:51

Raczej wybiorę hotel polecony przez Eyesa, zdobył on moje zaufanie podczas spotkania w Casa de la musica we Wrocławiu. Ale dziękuję cloner za pomoc. Gdybyś też czegoś potrzebował, np. doradztwa odnośnie looksmaxingu, wiesz gdzie mnie szukać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 wrz 2026, 14:41

Keres pisze:
31 sie 2026, 22:45
Pokój dwuosobowy za 7 nocy był wtedy od 5500 zł, nie pamiętam czy hotel czy pensjonat.
Kurcze to faktycznie ceny już jak w USA. Patrząc na to, jakie ceny są normalnie w Europie to jednak sporo od cholery.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1003

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » wczoraj, 19:01

fekalia pisze:
01 wrz 2026, 7:25
W sobotę Mediolan i mecz Inter-Napoli
Wrzuć potem relację, wrażenia z trybun w temacie o Serie A. :wink:

ODPOWIEDZ