Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 20:28
Pelart2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 20:34
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 22:38
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 23:16
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » dzisiaj, 8:12
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » dzisiaj, 9:44
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 10:45
Nie miałem na start żadnego handicapu w postaci bogatych rodziców. Pracowałem za śmieszne pieniądze w pracach, których nie znosiłem. Rzuciłem studia. Teraz mam dobrą pracę i nauczyłem się obecnego zawodu. Przeszedłem etap życia, w którym nie miałem pieniędzy. Pomimo braku wyższego wykształcenia, jednak udało mi się zdobyć dobrą pracę, być w niej dobry i być zadowolonym. Więc jak słyszę takie teksty, że nie wiem jak to jest stać godzinę w kolejce bo coś jest tańsze, to mnie to śmieszy. Ludzie biedni zawsze będą i są potrzebni, bo ktoś musi wykonywać proste, mało płatne prace, ale nikt mi nie wmówi, że nie można wyjść z takiego życia. A żeby wyjść z takiego życia to właśnie nie robi się takich idiotycznych rzeczy jak strata czasu w kolejce aby zaoszczędzić trochę grosza. Oni są biedni z wyboru, mentalnie są biedni bo nie chcą nic zmienić, bo przyzwyczaili się do takiego życia, zwalają na system, który "nie pozwala im" się rozwinąć, znaleźć dobrej pracy, kupić mieszkania. I dlatego wolą stać w kolejkach aby zaoszczędzić kilka złotych dziennie, niż ten czas przeznaczyć na próbę wyrwania się i polepszenia swojego statusu. A tak jak już ktoś wcześniej wspomniał, są to też ludzie, którzy będą stać godzinę w kolejce, paląc przy tym peta, dając co roku coraz więcej za paczkę, na to im nie szkoda. I cała narracja się wali.
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » dzisiaj, 11:03
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » dzisiaj, 11:46
Matrixxx

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 14:11
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » dzisiaj, 14:26
Keres
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » dzisiaj, 18:26
Ehhh, znowu mnie zaczepiasz, a wygląda to dokładnie tak samo, jak zawsze. Niby chcesz mi dopiec, a tak naprawdę pokazujesz tylko, że Ty kompletnie niczego nie rozumiesz.johny batonik pisze: ↑dzisiaj, 10:45To nic osobistego, ale obserwując użytkowników na forum pojawia się pewna refleksja. Tacy użytkownicy jak venomik, kluchman czy inni lewacy, najchętniej zakazaliby większości rzeczy, bo po prostu nie mogą z nich korzystać, bo nie doszli do takiego momentu w swoim życiu. Nie mają auta to będą Ci wciskać, że tych aut powinno być jak najmniej i państwo powinno im więcej dróżek wybudować, skrytykujesz obsrane autobusy, w których płacisz 5zł za bilet i siedzisz na brudnych siedzeniach, bez klimatyzacji, to Ci powiedzą, że komunikacja taka jest bo ludzie biletów nie kupują i gdyby jeszcze więcej pieniędzy przeznaczyć na MPK kosztem samochodziarzy, to już na PEWNO WSZYSTKO BYŁOBY OK, nie mają mieszkań, to Ci będą płakać, że im państwo powinno budować mieszkania i wtedy na pewno będą mieli szanse na kupno swojego. Informatycy zarabiają dużo i płacą niskie podatki? Trzeba im je podwyższyć i zabrać żeby budżet państwa na tym skorzystał, co w ich naiwnym rozumowaniu = pieniądze zostaną spożytkowane na polepszenie życia biedniejszych. Dopiero w momencie jak kupią swoje auto, na które ciężko zapracowali i wydali z 80tyś, zobaczą różnicę w przemieszczaniu się i nigdy nie będą chcieli wrócić do komunikacji, która raz przyjedzie, a raz nie. Jak kupią mieszkanie, to będą miec w dupie ich deficyt, bo wtedy ich mieszkanie będzie tylko zyskiwać na wartości i będzie dla nich zabezpieczeniem. Znajdą dobrze płatną pracę i rząd nagle wpadnie na pomysł aby zabrać im więcej z wypłaty, to co zrobią? Nie napiszą na forum "słusznie, mam dużo, podzielę się ze społeczeństwem" tylko będą oburzeni, że ktoś kładzie łapska na ich ciężko wypracowanej wypłacie.
Kluchman
Matrixxx

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » dzisiaj, 19:06
Kluchman
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio