Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 wrz 2026, 11:38
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 05 wrz 2026, 11:45
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 wrz 2026, 11:52
Ależ odpowiedź na wszelkie działania jest od około 4,5 roku. Myślisz, że Ukraina by mogła dalej ciągnąć tą wojnę i dronować rosyjską infrastrukturę, gdyby nie wsparcie Zachodu? Szkolenie, werbowanie, czy wysyłanie agentów też by kosztowało, może nawet i znacznie więcej, bo w grę by wchodziło ludzkie życie - życie uzdolnionych Europejczyków. Było by też najprawdopodobniej dużo mniej skuteczne, bo ile może zrobić kilkudziesięciu agentów w tak dużym kraju? Na pewno nie więcej niż masowo produkowane i tanie drony, a tych by Ukraińcy nie mogli produkować, gdyby Zachód nie pomagał im utrzymywać państwa.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 wrz 2026, 11:58
Ale od tego trzeba zacząć, Ukraina straciła Donbas i Krym i dopóki będą uparcie twierdzić, że to musi wrócić do nich to ta wojna się nie zakończy. To już dawno powinno być odpuszczone kosztem wzmacniania i walki o resztę kraju.
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 05 wrz 2026, 11:59
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 wrz 2026, 12:09
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 wrz 2026, 12:11
Chodzi przede wszystkim o negocjowanie warunków. Jeszcze w 2023r po nieudanej jesiennej kontrofensywie mówiłem, że dalej to już do przodu nie pójdzie i trzeba negocjować warunki. Jak napisałem, że muszą po prostu sprzedać Krym za ogromne pieniądze i upewnić się, że DRL oraz ŁRL nie wejdą do Rosji przez najbliższe 50-100 lat, to zostałem nawet przez kogoś wyzwany od ruskiej onucy, mimo, że od samego początku wojny na każdym kroku krytykowałem Rosję
Zgadzam się. Niemcy powinny widocznie odpowiedzieć i to jest jeden ze sposobów. Tylko tu jest inny problem - w społeczeństwie z miesiąca na miesiąc są coraz bardziej antyukraińskie nastroje podsycane przez AfD, które wychodzi na prowadzenie w niektórych landach i może zaraz objąć władzę w jednym z nich. Dołączmy do tego problemy na rynku motoryzacyjnym i można zrozumieć dlaczego Niemcy mogą nie chcieć niczego oddawać jak nawet 100 000 ludzi może stracić pracę w przeciągu paru lat. Można spróbować to połączyć i część z tych ludzi przekwalifikować do produkcji uzbrojenia, ale na to trzeba mieć finansowanie, a jak to finansowanie zdobędziesz, jeżeli produkty będziesz oddawał za darmo albo za przyszłe i niepewne profity.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 wrz 2026, 21:51
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 05 wrz 2026, 22:23
Poszukałem informacji.Chlopaczek pisze: ↑05 wrz 2026, 21:51Najciekawsze jednak jest to ze wiele kobiet glownie matek stanelo po stronie Clancy. Obwiniaja lekarzy hormony i wszystkich wokolo. Wyjatkowo daruje sobie ironiczne komentarze pod adresem tych pan chociaz pare zartow i stwierdzen samo cisnie sie na usta. Napisze tylko ze kobiety jak zwykle okazaly sie wyjatkowo empatyczne gdy chodzilo o Lindsay czyli jedna z nich a cala reszta lacznie z ojcem dzieci czy nawet samymi dziecmi stala sie pomijalna.
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 05 wrz 2026, 22:34
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 05 wrz 2026, 23:05
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 wrz 2026, 7:52
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 06 wrz 2026, 10:14
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 wrz 2026, 0:19
Eyesmon
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”