Jest na ławce.
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 20:47
Po prostu myśleli, że będzie grał, zrobili materiał i niestety nie gra od pierwszej minuty. Życie. Choć oczywiście mogli się skupić na czymś innym, a nie rozpracowywaniu konkretnego piłkarze (Zresztą... co tu rozpracowywać? To tylko Dalot
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 20:48
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 20:50
Pisałem już kiedyś, że model biznesowy Tottenhamu to krocie na transfery przy relatywnie taniej kadrze (wydawali obok Realq i Milanq % najmniej na kontrakty względem przychodów spośród finansowego top25 klubów) - i nie za bardzo to się sprawdza.
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » wczoraj, 20:52
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 21:04
to jest ciekawe, bo nie siedze co prawda specjalnie w lidze angielskiej, ale o ile dobrze kojarze w poprzednich latach czesto czytalem opinie, ze tottenham z biznesowego punktu widzenia jest najlepiej prowadzonym klubem w anglii
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 21:17
Tak, ja pisałem o sportowym modelu, bo biznesowo Tottenham ma np. w ostatnich latach większe przychody od Chelsea i 80-85% tego co Manchester, Liverpool czy Arsenal, a to pomimo faktu, że wyniki takie sobie. Parę lat temu mocno mnie to zaskoczyło, za 2025 rok mieli tylko Ligę Europy i walkę o utrzymanie w lidze, a prawie 700 baniek przychodów. Chelsea wyniki nieporównywalnie lepsze za ostatnie 20 lat, a zyski komercyjne dużo niższe.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 22:09
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 22:21
I tak, i nie, z jednej strony tak, bo nie był wzorem profesjonalizmu i z tego co kojarzę sporo tam było trochę kontuzji, a wybory faktycznie po odejściu z Bayernu dziwne - a z drugiej w prime trafił do Realu/Bayernu i o ile miał świetne sezony, to ani tu, ani tu nie przebił się do wyjściowego składu jako jeden z liderów na stałe. Reprezentacyjna kariera genialna, szkoda, że mu się nie udało wygrać Copa America 2024 po świetnym turnieju, wybitne miał te niektore turnieje. Chyba jeden z graczy, który 10 lat wcześniej zrobiłby większą karierę, bo o ile śmierć 10-tek to przereklamowana sprawa, to trochę innych rzeczy oczekuje się od grajków na tych pozycjach rzeczywiście.
Bernabeu2
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 14:36

Przema
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio