Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 wrz 2026, 23:46
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 11:52
Kupił bilety w momencie, kiedy przewoźnik chciał np. dopchać samolot. Slim kupił bilety za średnio 26€, ale inni pasażerowie kupujący wcześniej mogli kupować za np. 70€. W końcu lepiej jest mieć kilkunastu dodatkowych pasażerów po 20-30€ każdy niż lecieć z pustymi miejscami - samolot spali nieco więcej paliwa, ale i tak musi lecieć i tak. Dodatkowo masz masę pieniędzy z usług dodatkowych jak bagaż, priority, czy przedmioty kupowane na pokładzie. No i oczywiście ulgi lub dopłaty za otwieranie nowych połączeń albo utrzymywanie kluczowych aczkolwiek niezbyt opłacalnych.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 12:31
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 13:29
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » wczoraj, 14:16
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 14:21
W tamtym roku w Gdańsku wiedząc o wyjeździe 3 miesiące wcześniej i znając konkretny termin udało mi się zabookować 3 noce za ~550zł albo ~650zł w nowoczesnym apartamencie z TV, lodówką, w pełni wyposażoną kuchnią i porządną łazienką, ~1,5km spacerem od Starego Miasta. Podobne ceny można znaleźć last minute. I nie był to październik czy luty, ale lipiec, czyli środek sezonu. Jak planowałem tegoroczny wyjazd do Chorwacji, to pierwotnie miałem ideę, żeby pojechać do Splitu w czerwcu na tydzień i stamtąd zrobić bazę wypadową. Kilka miesięcy wcześniej znalazłem porządny apartament z wysokimi ocenami na 6 nocy za ~250€ w samiutkim centrum, może 500m od Rivy.Zygmunt-1 pisze: ↑wczoraj, 13:29270 euro to prawie 1200 zł. Wpisałem na szybko w Booking jedną noc w Gijon i jedną w Sewilli. Następnie ustawiłem sortowanie od najtańszych. W Gijon wyświetliło się coś za 150 zł, w Sewilli nawet za 60 zł za noc i to rzekomo w centrum. Więc bez głębszej analizy, sprawdzania gdzie są zlokalizowane te noclegi i tak dalej - to jest możliwe. Nie zapominajmy, że przykładowo bez telewizora w pokoju, łazienki prywatnej czy innych rzeczy też da się spać. Nie sugeruję, że u Slima tak było, ale brak takich "udogodnień" obniża cenę noclegu.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 14:55
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 16:46
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » wczoraj, 16:47
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » wczoraj, 17:40
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 17:48
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » wczoraj, 17:52