Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2134
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 17 wrz 2026, 12:40

Ilka pisze:
17 wrz 2026, 12:12
Chłopaki Łodziaki co tam w Łodzi za huki? Podobno jakieś dwa wybuchy, które szybami zatrzęsły .. słyszane w całej Łodzi i okolicach ...

Wyjaśnione

Obrazek
Brzmi jak standard na wschodzie :P jak samolot wchodzi w naddźwiękową, to może wygenerować porządny huk, który może przerazić osobę zdezorientowaną albo nie interesującą się taką tematyką. Tzn. nie mówię, że to było właśnie to, ale to mogło być to.

W Lublinie natomiast zawyły syreny po raz pierwszy od sławetnego faila i po chwili padł Facebook oraz kilka lokalnych stron informacyjnych. Prawdopodobnie z powodu przeciążenia. Włączyłem WP i miałem odświeżać co parę minut, ale jakoś tak zajęty byłem i przypomniałem sobie dopiero po pół godzinie :D No i nie było jeszcze syren oznaczających koniec zagrożenia.

edit: udało mi się załadować w końcu lublin112.pl, więc wrzucam jako potwierdzenie:
lublin112.pl pisze:Z kolei mieszkańcy powiatu ryckiego alarmują, iż słyszeli dwa potężne wybuchy. Uspokajamy, był to odgłos wojskowych myśliwców, które lecąc w kierunku granicy, osiągnęły prędkość ponaddźwiękową.

Wróć do „Hyde Park”