Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 164

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6746

Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 13:21

johny batonik pisze:
wczoraj, 13:15
W kadrze powinni grać tylko zawodnicy o czystej krwi. Jeden rodzic obcokrajowiec powinien zamykać drzwi do reprezentacji. Reprezentacja Włoch za 20 lat będzie cała czarna jak Francji. Wtedy wam się oczy otworzą.
Strzeżcie się wrogowie dziedzica!

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 544

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » wczoraj, 13:35

johny batonik pisze:
wczoraj, 13:15
Osiedli we Frattamaggiore, urodził tam się Antonio i tyle. Z twarzy typowy Meksykaniec.
Niesamowite :D Rodzice Antonio pewnie by się sami zdziwili, że nie są Włochami, ale OK. Jak tam chcesz. Ja kończę temat, bo widzę, że tu beton na miarę lewej nogi Montolivo, nie skruszę.

coco pisze:
wczoraj, 13:20
Dimarco opuszcza zgrupowanie, lekarze uznali że jest nie w pełni wyleczony.
Niestety. W jego miejsce Ruggieri.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 404
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » wczoraj, 14:07

fekalia pisze:
wczoraj, 12:59
Antonio jest właśnie z Frattamaggiore
Akurat jest z Frattaminore, co obala Twoją argumentację, a Vergarę czyni Meksykaninem niegodnym niebieskiej koszulki!

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 626

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » wczoraj, 14:47

fekalia pisze:
wczoraj, 8:19
Mamy też piłkarza, który dla mnie jest anonimem - Zoma z Norymbergi. Pierwsze co o nim wyczytałe, że jego ojciec był fanem Muhammada Aliego i tak dał synowi na imię. Mohamed Ali Zoma... . Dla mnie wstyd powoływać piłkarza drugiej Bundesligi
Raczej nie ma co wybrzydzać i patrzeć, że to poziom 2.bundesligi, gdyby dzisiaj jakiś gość powiedzmy w Palermo wymiatał tak jak Zoma na zapleczu Bundesligi, to gadka byłaby inna. Zresztą śmiem wątpić, że w Serie B jest taki poziom jak w drugiej lidze niemieckiej, przy ekipach typu Hertha BSC, WfL Wolfsburg, Hannover 96 czy właśnie FC Nürnberg.
Mohamed Ali Zoma nie jest już dzieciakiem ale wygląda imponująco i ciągnie taką grę od początku zeszłego sezonu. Jest bardzo szybki, mega dynamiczny, z dobrą techniką i potrafi to wykorzystać do nieustannego nękania rywala. Jest odważny i jak trzeba wrzucić na karuzelę dwóch przeciwników to właśnie to robi, potrafi technicznie położyć bramkarza, zagrać niekonwencjonalne, ma taką "szybką nogę" jeden zryw i rywal leży. Jest bardzo energiczny i dużo pracuję w ataku, praktycznie w każdej akcji jest zagrożeniem dla drużyny przeciwnej.
Ja jestem mocno pod wrażeniem tego piłkarza, oczywiście zachowując wszelkie proporcje, wygląda bardzo dobrze i ma powtarzalność, bo ta dyspozycja już trochę trwa.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » wczoraj, 15:28

fekalia pisze:
Nie rozumiem w czym problem.
W tym że to rasiol albo troll konsekwentnie na takiego pozujący.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » wczoraj, 15:52

Tennessee pisze:
wczoraj, 14:47
Raczej nie ma co wybrzydzać i patrzeć, że to poziom 2.bundesligi, gdyby dzisiaj jakiś gość powiedzmy w Palermo wymiatał tak jak Zoma na zapleczu Bundesligi, to gadka byłaby inna.
Możesz mieć rację, bo wczoraj oglądałem właśnie Palermo z Padovą i bardzo podobał mi się Dominic Vavasorri. Pomijając już to ze strzelił 2 bramki to robił dużo wiatru i biegał jak nakręcony - będę czesto odpalał Palermo by mu się przyjrzeć. Nawet wczoraj pomyślałem, że jakby tak dłużej grał to mógłby dostać powołanie (tak, hipokryzja). Tylko nie wiem czy jest godzien, bo jego mama jest... Polką.
Z opisu Zomy wygląda, że oglądasz druga Bundesligę? Tak właściwie to jaka jest jego pozycja? Napastnik? Skrzydło? I skoro tak świetnie grał w poprzednim sezonie to dlaczego dalej siedzi w 2 lidze?

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 626

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » wczoraj, 18:58

fekalia pisze:
wczoraj, 15:52
Z opisu Zomy wygląda, że oglądasz druga Bundesligę? Tak właściwie to jaka jest jego pozycja? Napastnik? Skrzydło? I skoro tak świetnie grał w poprzednim sezonie to dlaczego dalej siedzi w 2 lidze?
Na początku nie grał, jak wskoczył do składu to głównie biegał na boku. Drużyna miała fatalny start sezonu i było dużo szukania, później grał już jako napastnik w dwójce albo w trójce po lewej stronie. Spokojnie zagra na kilku pozycjach, jednak zdecydowanie potrzebuje mieć przed sobą więcej miejsca, nie jest to typowy napastnik, ale jak trzeba to pod bramką czuję się bardzo dobrze, jest dość sprytny i potrafi z tego korzystać.

Dużo się mówiło, że Zoma opuści klub po sezonie i było wielu zainteresowanych np. Eintracht Frankfurt. Finalnie został, powodów może być kilka. Po pierwsze debiutancki sezon w niemczech, co wpływa na ocenę, zapewne wielu chętnych woli jeszcze trochę poczekać, a może już jest z kimś dogadany. Po drugie gra w drużynie z aspiracjami na awans i mimo już kilku lat na zapleczu, to FC Nürnberg nie jest małym klubem bez wyraźnych oczekiwań. Po trzecie sam klub ma ciekawą strategię i chęć grania ofensywnie co musi cieszyć piłkarzy grających w ataku, do tego odważnie stawiają na młodzież i nie robią problemów przy odejściu, taka polityka klubu. Po czwarte w klubie trenerem jest Miroslav Klose, co dla napastników i graczy ofensywnych jest jakimś pozytywnym dodatkiem do pracy w klubie z dużą i szanowaną postacią. Trener miał już dwa razy słabszy moment, ale dwukrotnie dostał wsparcie i utrzymał stanowisko, także klub pracuje stabilnie, co również jest jakim powodem do pozostania w tym miejscu.
Teraz ma taki start, plus powołanie do kadry co niestety może oznaczać, że zimą już jednak odejdzie, latem na pewno, no chyba, że zrobią awans.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 22:36

10 pisze:
wczoraj, 15:28
fekalia pisze:
Nie rozumiem w czym problem.
W tym że to rasiol albo troll konsekwentnie na takiego pozujący.
A Ty masz 15 lat czy zielone włosy? "rasiol"... Jak by nie można było normlanie napisać.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » wczoraj, 22:47

Eyesmon pisze:
wczoraj, 11:16
Mnie bardziej interesuje temat Pessiny z Bolonii. Czy on taki dobry ze Skorupski juz na stałe wyladuje na ławce nawet po powrocie z kontuzji?
W meczu Napoli bardzo nierówny, nerwowy. Ale ile on ma?18 lat. Być może postawią na niego bo Skorupski w tym sezonie nie daje jakości. Spokoju w tyłach. Inna sprawa to ich defensywa.Po Lucumi jest nie zasypana wyrwa.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2468

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 22:55

Wg mnie też tak będzie a chociaż być powinno. Opłaca im się ogrywać młodego włocha jeśli już prezentuje jakość na serie a niż starszego bramkarza.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » wczoraj, 23:11

Rezus pisze:
wczoraj, 22:36
"rasiol"... Jak by nie można było normlanie napisać.
Jak pisać normalnie o rasiście?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 23:12

No właśnie tak.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 365

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 8:28

Kiedy pijany zwymiotuje na mnie w autobusie, to nie jest to obelga, jest to nieprzyjemne. Nie każdy może mnie obrazić

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2468

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » dzisiaj, 8:37

johny batonik pisze:
dzisiaj, 8:28
Kiedy pijany zwymiotuje na mnie w autobusie, to nie jest to obelga, jest to nieprzyjemne. Nie każdy może mnie obrazić
Najpierw musisz ją zrozumieć.

Raimondo też powinien być brany pod uwagę. Dobrze się zapowiada napastnik

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » dzisiaj, 10:42

League pisze:
dzisiaj, 8:37
Raimondo też powinien być brany pod uwagę. Dobrze się zapowiada napastnik
Po takim początku pewnie by tu był, ale kadra U21 ma te decydujące mecze. Właśnie się zorientowałem, że będę we Włoszech w terminie meczu Włochy-Polska o EURO U21. Forza Italia!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”