Manchester United (zbiorczy) - Strona 204

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2006, 16:21

ATI pisze:jego coraz bardziej "europejski" skład nienajlepiej radzi sobie na wyspach
zajeliśmy 4 miejsce w lidze, nie radzimy sobie ? poczatek sezonu był fatalny, pod koniec było świetnie. Plaga kontuzji jaka w tym roku nas nawiedziła i zmiany pokoleniowe, nie wpływały dobrze na grę w lidze, ale to nie oznacza, że sobie nie radzimy.

ATI pisze:Według mnie Riquelme nie ma co szukać na wyspach, chyba że w Liverpoolu, albo Arsenalu.
U nas tez nie ma co szukać, po tym co pokzał w obu półfinałach i przy karnym, watpię aby mógł znaleźć sobie bardzo mocny klub.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 01 cze 2006, 16:28

fieldy pisze:
ATI pisze:jego coraz bardziej "europejski" skład nienajlepiej radzi sobie na wyspach
zajeliśmy 4 miejsce w lidze, nie radzimy sobie ? poczatek sezonu był fatalny, pod koniec było świetnie. Plaga kontuzji jaka w tym roku nas nawiedziła i zmiany pokoleniowe, nie wpływały dobrze na grę w lidze, ale to nie oznacza, że sobie nie radzimy.

ATI pisze:Według mnie Riquelme nie ma co szukać na wyspach, chyba że w Liverpoolu, albo Arsenalu.
U nas tez nie ma co szukać, po tym co pokzał w obu półfinałach i przy karnym, watpię aby mógł znaleźć sobie bardzo mocny klub.
Arsenal przyzwyczaił nas jednak ostatnio do zajmowania wyższych lokat. Osobiście bardziej podobała mi się gra Arsenalu za Vieiry niż teraz. Kanonierą narazie co prawda daleko i tak do Liverpoolu jeśli chodzi o styl i sposób gry, ale kupno Rosicky'ego jest dla mnie sygnałem, że the Gunners mierzą w "europejski" styl gry... nie pasujący do historii jako tworzył Arsenal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2006, 16:33

ATI pisze:Arsenal przyzwyczaił nas jednak ostatnio do zajmowania wyższych lokat.
ale 2, czy 3 miejsca niżej niz zwykle, sa efektem, ontuzji i odejścia Vieiry.
Teraz sytuacja się ustabilizowała, doszedł nowy zawodnik, wszytsko idze w dobrym kierunku.
Nie wiem o jakiej historii mówisz, Arsenal znany był niegdyś [przed pojawieniem się Wengera] z gry defensywnej. Kibice krzyczeli nawet na meczach "boring, boring Arsenal" [każdy wie co to oznacza.]
Po pojawieniu się francuza, styl zmienił się nie do poznania. Nagle zaczęli grac piękną ofrensywną piłkę, szybka gra z klepki, multum podań to znak rozpoznawczy Arsenalu, teraz przyszedł Rosicky, który pasuje do tego stylu.
Wiec Arsenal nie mierzy w żaden nowy styl. Gramy dalej swoje.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 cze 2006, 16:36

fieldy pisze:

Hmm zaryzykuję stwierdzenie, że gra w lidze Arsenalu zależała od Henrego. Kiedy leczył kontuzję, Arsenal przegrywał i tracił punkty. Gdy wrócił do składu Gunners zaczęli wygrywać a on sam zdobył króla strzelców. Nie lada sztuka. Nie neguję, że Arsenal ma innych b.dobrych piłkarzy bo i Hleb okazał się świetnym wzmocnieniem i Cesc zagrał świetny sezon,itd. ale ich gra w głównej mierze zależy od formy Francuza. I broń Boze to nie jest zarzut. Tak jak gra Barcy kręci się wokół Dinho i bez niego drużyna traci połowę wartości, tak Arsenal bez Henrego też nie jest tą samą drużyną. No i podziwiam go za to, że zdecydował się pozostać, a nie jak Sheva odszedł. Wszyscy uwielbiają transfery ale takich piłkarzy jak Henry czy Gerrard będących symbolami i utożsamianymi ze swoimi klubami wolę widzieć w Arsenalu i LFC.
I paradoksalnie ten sezon z plagą kontuzji i walką o LM do ostatniej chwili okazał się dla Arsenalu najlepszym. Mimo, że to CFC została mistrzem to jeśli chodzi o drużyny angielskie to gra Arsenalu zostanie zapamiętana w przekroju sezonu 05/06. I piszę to jako fan MU.
fieldy pisze:
Kto wie. Potencjał ma naprawdę duży, to że okazał się zbyt słaby psychicznie wcale go nie przekreśla. Dużo będzie zależało od tego jak zagra w Niemczech. W każdym razie też chyba go nie chcę w MU. To zbyt duże ryzyko, że nie podoła jak chociażby Veron. Niech kupią Diarrę lub Carricka i Riberego a będę szczęśliwy. Zaczyna się wyścig o Francuza. Jeśli nie kupią go przed MŚ to jest ryzyko, że po imprezie cena może znacząco wzrosnąć. Może tak choć 1 poważny transfer przed Mundialem Panowie Ferguson i Gill?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 01 cze 2006, 17:41

Jeszcze pożyjemy, zobaczymy jak to będzie z Arsenalem. Szkoda jednak, że Manchester United jak narazie nie czyni rzadnych ruchów transferowych. Ja bym chciał, żeby chociaż jeden piłkarz zasilił nasz zespół przed mistrzostwami świata. A wiadomo, że gwiazdy mistrzostw są bardzo drogie... A że nasz zarząd się obija i śmiało mogę powiedzieć na transferach to się najlepiej nie zna niech udowodni wypowiedź prezesa Olympique Marsylia - Pape Diouf'a :

„Jean-Michel Aulas chce podpisać kontrakt z Franckiem Ribery. Ale my potrzebujemy jego gry co najmniej jeszcze przez jeden sezon. Powiedziałem Aulasowi, że chcemy go zatrzymać ale wiem, iż on będzie chciał utrzymywać w tej sprawie rozmowy.”

„Manchester United także jest zainteresowany, ale wyrażają w tym wszystkim więcej grzeczności i delikatności. Przedstawiciele United powiedzieli, że są zainteresowani tym piłkarzem. Dałem im tą samą odpowiedź i powiedziałem, iż on nie jest dostępny.”

I to są Czerwone Diabły... :evil: aniołki chyba... jak tak dalej pójdzie to staniemy się zbieraniną odpadków jak Newcastle. Przecież wiadomo, że klub nie będzie chciał sprzedać swojej największej gwiazdy, ale odpowiednia kwota powoduje cuda 8) .
„Manchester United także jest zainteresowany, ale wyrażają w tym wszystkim więcej grzeczności i delikatności."

Pożal się Boże......

Chelsea - Ballack, Scheva
Arsenal - Rosicky
Bayern - Podolski

A my......... :? :roll:

Obym jednak się mylił :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 cze 2006, 19:07

fanCFC pisze:Odbijałby
fanCFC pisze:nietrafi

Pisz w Wordzie i wklejaj na forum.

ATI pisze:Riquelme zapewne w jego obecnym wieku ciężko już będzie przystosować się do zmiany gry. Byłby on nam przydatny tak samo jak Scholes... Rolling Eyes

I tutaj mamy podobne zdanie. Zarówno Riquelme jak i Scholes ( nie ujmując ani jednemu, ani drugiemu ) to piłkarze wypalający się. Zaraz pewnie mnie zlinczuje jakiś fanatyk jak Jarzyna czy inny Cloner, ale taka jest prawda. Riquelme w Villareal jest super, ale nie biega. Na Wyspach zaś, jak ktoś nie jest przygotowany motorycznie, nie osiągnie nic.

Arsenal przyzwyczaił nas jednak ostatnio do zajmowania wyższych lokat. Osobiście bardziej podobała mi się gra Arsenalu za Vieiry niż teraz

Na oficjalnej stronie Manu ogłoszono zainteresowanie właśnie Francuzem. Według mnie, Vieira to taki piłkarz na uzupełnienie luki po Irlandczyku Keane. Strzał w 10, pomimo wiekowości.
ATI pisze:„Manchester United także jest zainteresowany, ale wyrażają w tym wszystkim więcej grzeczności i delikatności."

jak będziemy wchodzić w tyłki z wazelinką, daleko nie zajdziemy. Chelsea jest konkretna pod tym względem. Już nie chodzi tu o pieniądze, bo nam też ich nie brakuje. Mourinho mówi Szewa i ma Szewe, mowi Ballack i ma Ballacka, Manu mówią ,, Ty Ty i Ty też" a ... jak już wspomniałem wyrzucają lekarza, a doradca finansowy odchodzi zakładając swoją firmę. Dokładnie ATI - Pożal się Boże.

ATI pisze:Obym jednak się mylił Wink

Obyś się mylił i to grubo.

Kelrik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kelrik » 01 cze 2006, 19:14

Mi jako kibicowi MU rece opadaja widzac brak jakichkolwiek efektów jesli chodzi o wzmocnienia, Ferguson potwierdza ze potrafi jedynie pieprzyc bzdury, a ostatnie wyniki jego pracy mowia same za siebie...koles byl swietnym trenerem mial nosa do transferow, ale sie zestarzał i tez w tym klubie bardziej zawadza niz przynosi cos dobrego...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2006, 19:39

Loczek pisze:Na oficjalnej stronie Manu ogłoszono zainteresowanie właśnie Francuzem. Według mnie, Vieira to taki piłkarz na uzupełnienie luki po Irlandczyku Keane. Strzał w 10, pomimo wiekowości.
mnie się w głowie nie mieści taki transfer, Pat, który zawsze był pierwszy do bójki z Keanem, który walczył najbardziej za wszystkich przeciwko diabłom, teraz miałby grac u nich, przeciwko nam - no nie uwierze dopóki nie zobacze :?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 02 cze 2006, 15:44

Ja też jakoś niewierze w to, żeby Vieira mógł grać dla United. Chyba drugi piłkarz, który do tego stopnia nie lubi MU to Alan Shearer. Jak dla mnie są to wielkie plotki. Już prędzej Emerson...

Tymczasem Cristiano Ronadlo w wywiadzie dla portugalskiej prasy powiedział, że nie było wielkiego konfliktu między nim i Ruudem:

„To nie było nic wielkiego. Kłótnie się zdarzają we wszystkich drużynach, we wszystkich zawodach. Normalną rzeczą jest małe nieporozumienie i to się właśnie stało. To burza w szklance wody. Ludzie uczynili z tego coś czym to na pewno nie było."

„Wszystko co mogę zrobić to powtórzyć to co już powiedziałem. To co się z zdarzyło nie było niczym wyjątkowym. Ruud jest osobą, z którą układa mi się dobrze. Sensacyjne doniesienia prasy trzeba ignorować i starać się z tym żyć oraz pracować. Tak właśnie robię.”

Osobiście bardzo bym chciał, żeby Holender został na Old Trafford. Jak dla mnie to może on być przejściowym kapitanem United nim dojrzeje do tego Rooney. Manchester United bez Ruuda, to jak Arsenal bez Henry'ego czy Milan bez Schevy :roll: . Niektórze mi pewnie bedą coś zarzucać, ale w końcu Ruud strzelił 150 bramek dla Czerwonych Diabłów. Do tego warto dodać, że zawsze kiedy pojawiały się jakieś plotki odnośnie jego przenosin np. do Realu deklarował wierność Czerwonym barwą.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 02 cze 2006, 15:51

fieldy pisze:Loczek napisał:
Na oficjalnej stronie Manu ogłoszono zainteresowanie właśnie Francuzem. Według mnie, Vieira to taki piłkarz na uzupełnienie luki po Irlandczyku Keane. Strzał w 10, pomimo wiekowości.

mnie się w głowie nie mieści taki transfer, Pat, który zawsze był pierwszy do bójki z Keanem, który walczył najbardziej za wszystkich przeciwko diabłom, teraz miałby grac u nich, przeciwko nam - no nie uwierze dopóki nie zobacze
To tak jakby Kahn miał grać w Manchesterze (kiedyś były plotki o zainteresowaniu ze strony
Fergusona :shock: ). Dla mnie transfr nierealny.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 02 cze 2006, 17:24

Tymczasem Wayne Rooney trenował dziś wraz ze swoimi kolegami z reprezentacji już z większym obciążeniem. Roo kopał już piłkę obiema nogami co jest bardzo dobrą informacją przed zbliżającym się prześwietleniem stopy.

Jednak z innej beczki... Już od jakiegoś czasu na oficjalnej stronie Diabłów w spekulacjach transferowych widnieje Tomasz Kuszczak :D . Jest to informacja podana przez Sunday Mirror czyli na pewno bardziej wiarygodny piśmiak, aniżeli the Sun. Jedynie kwota transferu wydaję się być duża po napisane jest 5 mln funtów :roll: .

Jako ciekawostkę podam dzisiejszą wypowiedź Tomka Kuszczaka na czacie z kibicami. Romowa była prowadzona na wp.pl

Tomasz_Kuszczak: Na pewno przejście do takiego klubu jak Manchester United byłoby dla mnie życiowym krokiem, mógłbym trenować z najlepszymi piłkarzami na świecie, to bardzo by mi pomogło w dalszym rozwoju, piłkarskim oczywiście. Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.
Ostatni sezon uważam za jeden z najlepszych sezonów, trener Brian Robson dał mi szansę do gry i to było kluczem do powołania mnie do reprezentacji. Mam jeszcze jeden rok kontraktu, więc jak będzie trzeba, to go wypełnię.

Z reguły, gdy coś jest nieprawdą piłkarze natychmiast to dementują.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 02 cze 2006, 18:25

ATI pisze:Tymczasem Wayne Rooney trenował dziś wraz ze swoimi kolegami z reprezentacji już z większym obciążeniem. Roo kopał już piłkę obiema nogami co jest bardzo dobrą informacją przed zbliżającym się prześwietleniem stopy.
Cieszę sie, że Wayne dochodzi do pełni sprawności, jednak mam mieszane odczucia z jego występem na MŚ. Z jednej strony będzie to dla niego ważna impreza sportowa i za wszelką cenę będzie chciał wystąpić jak tylko będzie mógł najszybciej. Ale właśnie ten pośpiech może spowoddować odnowienie kontuzji. I tego najbardziej się boję. Mam nadzieję, że Rooney będzie w pełni zdrowy oraz zyska sobie miano jednego z najlepszych graczy turnieju.
ATI pisze:Sunday Mirror
Był to chyba Daily Express.
ATI pisze:Tomasz_Kuszczak: Na pewno przejście do takiego klubu jak Manchester United byłoby dla mnie życiowym krokiem, mógłbym trenować z najlepszymi piłkarzami na świecie, to bardzo by mi pomogło w dalszym rozwoju, piłkarskim oczywiście. Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.
Przyjście bramkarza jest zależne od tego czy Ben Foster zostanie w klubie, czy jednak na kolejny rok pójdzie na wypożyczenie do Watford. Osobisćie opowiadam się za tą drugą opcją, bo chłopak ma talent i powinien się ogrywać w słabym Watford, gdzie w meczu będzie miał ok. 10 sytuacji, w których będzie miał możliwość pokazania swoich możliwości. W United jako zmiennnik Van der Sara niemógłby liczyć na zbyt wiele występów. Na pewno fajnie byłoby mieć Polaka w składzie, szczególnie Tomka, którego cenię za umiejętności jak i skromność. Powinien pogodzić się z rolą rezerwowego, tylko czy wyszłoby to naszej kadrze na korzyść?! A jak nie Kuszczak to może Sylvio Proto z Anderlechtu?

Co do rzekomego transferu ex-Kanoniera Patrcika vieiry, to nie wydaje mi się, by Francuz miałby do nas przejść. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem takiego posunięciai trudno byłoby mi zozumieć taką decyzję działaczy. Miejmy nadzieję, ze jest to tylko zwykła pogloska, która nie bedzie miała potwierdzenia w rzeczywistości. Jeśli jesteśmy przy temacie defensywnego pomocnika ja wymienię tylko kilka nazwisk, które wg mnie powinny pojawić się w notatniku Fergusona: Diarra, Fernandes, Cambiasso, Barton, Zokora. Lepszy taki Zokora, niż Makoun czy inne Duschery.

Jednak Gill coś działa na rynku transferowym:
Prezes Olympique Marsylia - Pape Diouf powiedział Manchesterowi United, który jest zainteresowany usługami Francka Ribery, iż zawodnik nie jest na sprzedaż. Niedawne informacje głosiły, iż reprezentant Francji może opuścić Stade Velodrome.

„Jean-Michel Aulas chce podpisać kontrakt z Franckiem Ribery. Ale my potrzebujemy jego gry co najmniej jeszcze przez jeden sezon. Powiedziałem Aulasowi, że chcemy go zatrzymać ale wiem, iż on będzie chciał utrzymywać w tej sprawie rozmowy.”

Manchester United także jest zainteresowany, ale wyrażają w tym wszystkim więcej grzeczności i delikatności. Przedstawiciele United powiedzieli, że są zainteresowane tym piłkarzem. Dałem im tą samą odpowiedź i powiedziałem, iż on nie jest dostępny.”– zakończył.
Tzn. mniej więcej to, że jakieś ruchy są. Wnioskuję, że Diouf w przypadku wyłożenia pokaźnej sumki pokusiłby się na zmienienie zdania na temat odejścia Ribery'ego. :wink: Taki zawodnik jest bardzo cenny. Nie dość, że świetnie radzi sobie na 'skrzydłach', to w dodatku potrafi rozgrywać piłkę na pozycji ofensywnego pomocnika. Coś a'la Morten Gamst Pedersen. I nazwiska: Lennon, Maloney, Downing.

realfyba
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realfyba » 02 cze 2006, 19:56

Pires odeszedł z Premiership. podpisał kontrakt z Villarreal, a Rosicky podpisał kontrakt z Arsenalem Londyn !!

Co Ty nie powiesz :o A co to ma wspólnego z tematem :> // Niggaz

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 03 cze 2006, 12:01

Została rozwiązana sprawa Johna Obi Mikela! Chciałoby się rzec - w końcu! Po trzynastu miesiącach sporów, United wraz z Chelsea doszli do porozumienia. Chelsea zapłaci Manchesterowi United 12 mln funtów rekompensaty, a zespół Lyn Oslo (w którym występował wcześniej Mikel) otrzyma 4 mln funtów. Niezły interes zrobilły władze MU.
Teraz niech marnuje się w na trybunach Stamford Bridge...

Czyli dalej spłacamy dług Glazera, nie wydając przy tym żadnej kwoty na wzmocnienia składu. :?

David Gill zastąpił Davida Deina (dla tych, którzy nie wiedzą - jednego z działaczy Arsenalu) w FA! Gill został wybrany poprzez głosowanie 20 prezesów wszystick klubów Premiership. Wszystkich zdziwiła wiadomość o utracie posady przez Deina, gdyż uznawany on jest za jedengo z najbardziej wpływowych osób w angielskiej piłce. Może skończy się faworyzowanie Kanonierów. :lol:

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 03 cze 2006, 12:17

Manumef pisze:Została rozwiązana sprawa Johna Obi Mikela! Chciałoby się rzec - w końcu! Po trzynastu miesiącach sporów, United wraz z Chelsea doszli do porozumienia. Chelsea zapłaci Manchesterowi United 12 mln funtów rekompensaty, a zespół Lyn Oslo (w którym występował wcześniej Mikel) otrzyma 4 mln funtów. Niezły interes zrobilły władze MU.
Teraz niech marnuje się w na trybunach Stamford Bridge...
:shock: :shock: :shock: No faktycznie zrobili dobry interes. 12 lm funtów piechotą nie chodzi.
Manumef pisze:Czyli dalej spłacamy dług Glazera, nie wydając przy tym żadnej kwoty na wzmocnienia składu.
To fajnie macie :? :lol:
Manchester potrzebuje rozgrywającego (podobnie jak Bayern :roll: ). Od wielu lat ten klub potrzebuje prawdziwego lidera, który dzieliłby i rządził w drugiel linii. Bez takiego piłkarza przez mgłe widze następny sezon w wykonaniu MU. Nie wiem dlaczego Ferguson tego nie widzi. Pewnie znowu kupi zawodnika typu Kleberson lub Djemba-Djemba :? i jak zwykle będzie to kompletna klapa. Musi postarać się o gracza sprawdzonego i posiadającego odpowiednią klase, a na to trzeba wydać konkretne pieniądze. Dobrym zakupem byłby Ribery, ale ten transfer jest już chyba nierealny. Jednak może prezez Marsyli swoją wypowiedzią chciał zmusić działaczy Czerwonych Diabłów do wyłożenia większych pieniędzy za francuskiego rozgrywającego. Zobaczymy jakie ruchy transferowe poczyni Ferguson bo z takim składem Manchester nie stać nawet na 2 miejsce w Premiership.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”