MŚ 2006: Grupa B - Anglia, Paragwaj, TiT, Szwecja - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 cze 2006, 20:43

No to teraz murowanym faworytem do wyjścia z grupy jest Anglia. Mam nadzieję, że 2 miejsce zajmie Paragwaj, bo mają dobry zespół, który pokazał dzisiaj, że potrafi grać w piłkę. A co do meczu Szwecji, to rzeczywiście Zlatan i Larsson nie pokazali nic takiego. Larsson chociaż próbowal strzałów z dystansu ale Zlatan? Po takim zawodniku spodziewałem się o wiele, wiele więcej. Tak samo nic nie wniosła zmiana Allbacka. Wyglądał na przemęczonego i nienadązającego za tempem meczu. Ta gra w duńskiej lidze chyba nie wyszła mu na dobre. O wiele lepiej radził sobie kiedyś w Villi :)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 10 cze 2006, 22:18

A moze prawda jest troche inna moze to wlasnie Trynidad i Tobago nie jest az taki slaby i jeszcze dodatkowo zagral bardzo dobrze i wykonal to co sobie zalola druzyna przed meczem czyli zdobyc punkt.Czy pomyslales o tym?
lisek_chz pisze:No to teraz murowanym faworytem do wyjścia z grupy jest Anglia. Mam nadzieję, że 2 miejsce zajmie Paragwaj, bo mają dobry zespół, który pokazał dzisiaj, że potrafi grać w piłkę. A co do meczu Szwecji, to rzeczywiście Zlatan i Larsson nie pokazali nic takiego. Larsson chociaż próbowal strzałów z dystansu ale Zlatan? Po takim zawodniku spodziewałem się o wiele, wiele więcej. Tak samo nic nie wniosła zmiana Allbacka. Wyglądał na przemęczonego i nienadązającego za tempem meczu. Ta gra w duńskiej lidze chyba nie wyszła mu na dobre. O wiele lepiej radził sobie kiedyś w Villi :)

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 11 cze 2006, 0:02

Po dzisiejszym meczu Szwecja-Trynidad i Tobago zaczynam kibicowac druzynie z karaibow.Bardzo podobala mi sie ich gra.Byli takze bardzo bliscy szczescia.Poprzeczka Glena.Gdy by to wpadlo!!!

WuuF
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WuuF » 11 cze 2006, 1:32

Zgodzę sie z ML Soccer'Em. Trynidad i Tobago zagrali znakomite spotkanie i zremisowali ze Szwedami. Bardzo dobry poczĄtek wg mnie ... 1 punkt zdobyty w pierwszej kolejne, jak na taki zespół to mozna powiedzieć mały sukces zespołu z wysp ...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 cze 2006, 1:37

gregoreg18 pisze:Byli takze bardzo bliscy szczescia
Dokładnie i w końcu to szczęście sprzyjało im do końca bo powinni sie cieszyć z remisu. Przecież to Szwecja od pierwszych minut nacierała i stworzyła też wiele okazji do strzelenia bramki, jednak grała bardzo nieskutecznie przy świetnej postwie bramkarza rywala. TiT cały czas się bronił i praktycznie jedna okazja w meczu choć bardzo groźna nie może zacierać obrazu całego pojedynku, a fakt jest taki że to Szwecja zdecydowanie przeważała i jest sobie sama winna tego że teraz może mieć problemy z awansem :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 cze 2006, 8:20

gregoreg18 pisze:Gdy by to wpadlo!!!
Gdyby wpadlo milion sytuacji stuprocentowych Szwedow... Podniecasz sie jedna akcja Trynidadu nie patrzac jakie szanse na zdobycie goli miala Szwecja.
WuuF pisze: jak na taki zespół to mozna powiedzieć mały sukces
To jest wielki sukces, bo kto by sie spodziewal ze zespol z 1,5 milionowego panstwa, ktore debiutuje na mundialu, nawiaze walke ze Szwedami, jedna z lepszych druzyn Europy i urwie im punkty.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 11 cze 2006, 10:21

Bardzo pozytywnie zaszkoczyli mnie wczoraj piłkarze Tryn. i Tob. wywalczenie remisu z taką drużyną to jest naprawde wielki sukces. Teraz czeka ich chyba trudniejszy mecz z Anglikami. Jeśli wyspiarzom urwali by też punkty to była by to kolejna duża niespodzianka. Szwedzi byli bardzo nieskuteczni. Co do meczu Anglików to niespodziewałem się ,że tak dobrze zagra Paragwaj i ,że Anglicy w końcówce tak cofną się do obrony. Dziwi mnie ,że Paragwajczycy wogóle nie grali skrzydłami tylko środkiem. Bardzo dobrze współpracował Valdez i Santa Cruz ale brakowało jeszcze jakiegoś zawodnika który by im pomógł. Szkoda ,że w grupie B padła tylko jedna bramka, liczyłem na więcej.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 cze 2006, 10:31

Karmelinho15 pisze:Bardzo pozytywnie zaszkoczyli mnie wczoraj piłkarze Tryn. i Tob. wywalczenie remisu z taką drużyną to jest naprawde wielki sukces
tym bardziej ze grali w 10..i mieli poprzeczke :shock:
naprawde jestem pelwn podziwu..widac ze nie sa swietnie wyszkolenie pilkarsko...ale zostawil na boisku cale zdrowie i serce...wielkie brawa naleza sie calej druzynie...:) i bramkarzowi ktory swietnie zachowywal sie w sytuacjach sam na sam, swietna robota :) Brawo

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 cze 2006, 10:43

Ja mowiac szczerze obejrzalem ten mecz tylko po to zeby oblookac jak gra Kallstroem i jego gra mi sie podobala :> podobala mi sie gra Zlatana bo utwierdzil mnie w przekonaniu ze z niego c... (czarujący techniką) napastnik :>

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 cze 2006, 13:55

Chyba zaczne kibicować Trynidadowi :] nawet jeśli nie wyjdą to i tak swój plan wykonali już w 200% 8) Nie dość, że remis z silną Szwecją to jeszcze przez cała drugą połowe w 10-tkę. Bardzo ambitnie murująca drużyna :) Chyba sami nie spodziewali się takiego wyniku, a gdyby jeszcze nie ta poprzeczka :D

Gamarra strasznie zagubiony, zaraz po tym samobóju bardzo ryzykownie podawał do rezerwowego bramkarza Paragwaju. Anglicy byli lepsi, ale tylko w pierwszej połowie. Bardzo dobry mecz Lamparda, Crouch walczył za dwóch (nie znałem go z tej strony :p) no i całkiem dobry Beckham. Jeden Valdez to za mało na Albion i nawet Santa Cruz nie wiedział za bardzo gdzie ma się ustawić. A przed meczem śmiał się z Croucha :]

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 11 cze 2006, 14:58

Trzeba przyznać iż Szwedzi zawiedli na całej linii.
Faworyt do wyjścia z grupy stoi teraz pod murem, co uczyni tą grupe jeszcze bardziej interesującą. Mam nadzieje iz pewni Siebie Szwedzi poniosą konsekwencje i pożegnają się z awansem kosztem Paragwaju.
Zawiódł Ibrahimović, widac iż jest kompetnie bez formy. Czyżby aż tak szkodziła Mu ta włoska kuchnia :lol: Bez komentarza pozostawie poczyniani Allbacka. Mógł w pojedynke rozstrzygnąć wynik [']
Podobać się mogł Kim Kalstrom, ale został wprowadzony zdecydowanie za późno. Lyon będzie miał z Niego wiele pożytku. Powinien dostać w nastepnym meczu szanse gry od początku. Należy pochwalic również bramkarza TiT Hislopa za fenomanalne interwencje. Również brawa za ogromną wole walki i ambicje dla całego zespołu :brawo:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 cze 2006, 18:55

No i jest ciekawie :) T&T bliski zdobycia bramki...naprawde mogliby sprawic nie mala niespodzianke..strzelajac bramke Anglikom..a juz nie mowiac o tym jakby wygrali mecz :roll:

Trzymam za nich kciuki!!!

odwalaja kawal dobre roboty :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2006, 18:55

Trynidad & Tobago :shock: - i pomyslec co moze zdzialac dobry coach :!: na poczatku eliminacji grali tragiczne przyszedl Leo i prosze nie dosc ze awansowal do MS - co jest ewenementem jak na taki maly kraj :!:
To jeszcze wlaczy jak rowny z rownym z potentatami :shock: zdobyli pkt z szwecja a teraz sa na dobrej dordze do nastepnego
nawet mogli strzleic goli i wyjsc na prowadzenie :shock:
Fieldy miales racje nie potrzebnie na to zagralem :/

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 15 cze 2006, 20:02

No brawo Anglia. Dzisiejsza gra Anglików może napawać optymizmem. Reprezentanci Albionu znów bez większego wysiłku przebrnęli przez kolejnego rywala, tym razem było 2-0. Oby tak zachowali progres strzelecki do końca Mistrzostw. :lol: Muszę przyznać, że gdy Rooney wchodził na boisko byłem bardzo zdziwiony, iż odbywa się to kosztem Owena, a nie Croucha. Jak widać jednak Erikson zna się lepiej na taktyce ode mnie :P . Oczywiście cieszy powrót Rooney'a do gry. Pokazał się dziś z dobrej strony, zdecydowanie pociągnął grę angielskiego zespołu, szkoda tylko że nie miał okazji do oddania strzału. Więc wypowiedzi, że "Rooney is injured off" były w 100% trafione. Oby tak dalej. C'mon England!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2006, 20:05

czeher pisze:Fieldy miales racje nie potrzebnie na to zagralem
ja przeważnie mam rację, nie potrzebne ryzyko, choc Anglikom udało się wyggrac i obronną reką wyszli nawet ci co handicap dali T&T :D
Nawet szczęście anglikom sprzyjało i nie stracili gola w końcówce, bardzo ciekawy mec by tak BTW :P
Anglia tak jak Niemcy, nie zachwycaja ale maja na koncie po 6 pkt.
Lampard wchodzi przebojem do mojego rankingu najwiekszych partaczy :D ładnie dziś tych okazji namarnował.
Lennon - dobra zmiana, Roo - słabo, ale nie ma się co dziwić, można się jedynie zdziwić, ze zagrał w ogóle, w takiej dyspozycji,
T&T bardzo dobrze grało, nie dosyc, ze wymiatali [do czasu] w obronie, to w ataku tez kilka razy zaimonowali, brakowało zimnej krwi by pokonać słabego Robinsona.
Liczę teraz na remis Szwedów [coby kupon wszedł :P] i T&T bedzie miał szanse na wyjście z grupy :P bo zasługują
ATI pisze:Reprezentanci Albionu znów bez większego wysiłku przebrnęli przez kolejnego rywala, t
lol, złote usta wszechczasów :D bez większego wysiłku :rotfl2: :rotfl4: :roftl3: :lol2: :smile2: :hardkor:
ATI pisze:Oczywiście cieszy powrót Rooney'a do gry. Pokazał się dziś z dobrej strony, zdecydowanie pociągnął grę angielskiego zespołu,
kolejna nominjacja :shock:
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 20:07 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”