MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 12 cze 2006, 23:23

I po meczu :] Pisał Zaza 2:0 :smoke: mowa :] Mecz w pierwszej połowie był wypas potem gdy Lippi zaczą grać 4-4-2 to już nie to ale to mundial - prowadzenie trzeba szanować. Ale nie może nażekać bo oba zespoły zagrał fajnie. Gra była płynna i szybka. No nie pod koniec ....

Andrea Pirlo :] przed meczem bałem sie że jak zagra tak jak w końcówce sezonu to :? a tu szok :shock: rządził i dzielił w drugiej lini. Ile on piłek odebrał w tym meczu i zaczą twożyć atak :] masarka :P Bramka piękna ale asysta jeszcze lepsza :P Totti zawiódł ale Pirlo zagrał za siebie i za niego :P i romb działał :]

Przed meczem pisałem najważniejsze postacje to Totti - Pirlo vs. Essine Appiah - niestety tylko jeden mózg Włochów grał ale należa mu sie jeszcze wieksza brawa bo Essien i Appiach grali razem. Ten mecz miał sie rozegrać w drugiej lini i tak było. Co najlepeiej pokazywała gra dwójki Ghanijczyków. W drugiej połowie Francesco jak zapowiadał opadł z sił... Ale on jeszcze pokaże :P

Ghana zagrała też fajnie - w drugiej połowie Włosi cofneli sie i pozwolili im na wiele - za wiele ale duet Nesta Canna = gwarancja - szczególnie Alessandro w pierwszej połowie grał jak w transie.

Troche zawiedli napastnicy ale z drugiej strony wykonywali max prace w tym meczu. I Gila i Toni mieli okazje ale :roll: jednak nabiegali się za 3 :P Flanki Palermo nie zawiodły. Przed meczem sądziłem że Oddo bedzie grał ale Zaccardo podołał zadaniu.

Karny ? no w tej sytuacji De Rossim można było wskazać na wapno :roll: choc sędzie miał to jak na widelcu. Widziałe wszystko dobrze. Druga "sytuacja" to typowe podpałka.

A wiec gra Włochów w pierwszej połowie - szczególnie - mogła się podobać - wynik dobry. Doda im pewności - nie samowity Pirlo i jego zmysł do gry. Dobry mecze defensywy [a bez Zambrotty jeszcze] a szczególnie duetu Canna Nesta - afera w Italli ale Azzurri na mundialu zdaje pierwszy egzamin - widać nie mają w głowie tego co 70% włochów :P

Forza Azzuri - Ghana wyciągnie wnioski w następnych meczach :] zobaczycie :P
Ostatnio zmieniony 13 cze 2006, 0:00 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”