MŚ 2006: Grupa H - Hiszpania, Ukraina, Tunezja, Arabia S. - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 15:19

Wlasnie ogladam mecz Hiszpania - Ukraina i wydaje mi sie ze bedzie to dobre spotkanie obie druzyny graja odwaznie szybko i widac ze chca wygrac.Trudno przewidziec wynik tego meczu, ale nie bedzie on mial chyba wiekszego znaczenia dla awansu z tej grupy.Raczej wykluczam niespodzianke i stawiam na awans Hiszpanow i Ukraincow do 2 rundy bo dwaj pozostali rywale sa wyraznie slabsi od tych bardzo dobrych pilkarsko europejskich panstw.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 15:49

Hiszpania gra bardzo dobrze i mądrze. Prowadzą 2:0 zaśłużenie, stworzyli kilka groźnych sytuacji, ale gole padały po stałych fragmentach.
Sędzia jakby trochę purzedzony do Ukraińców, 6 spalonych z czego moim zdaniem tylko Sheva pod koniec rzeczywiscie był na wyraźnym spalonym, reszta w linii, a jak mówią przepisy - tego się nie gwizda.

Villa mógł strzelić już 3 gole, to samo Torres. Młodzieńczas fantazja widać nie idzie z zimną krwią w parze :P

Bardo dobre gra Senna, to po jego świetnym uderzeniu piłka wyszła na rożny, po którym padła pierwsza bramka, oby tak dalej.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 cze 2006, 15:53

Rzeczywiście Hiszpanie grają bardzo dobrze. Mądrze rozgrywają piłkę, świetnie wykonują stałe fragmenty gry i (co najważniejsze) strzelają bramki :wink: Jak ju8ż zauważył fieldy- sędziowie nie musieli gwizdać spalonych Ukrainie. Jedyne co mnie dziwi to dość słaba postawa obrony Hiszpanii- w końcu gdyby nie sędziowie to kto wie, może by już przwegrywali :roll:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 15:54

Jestem zaskoczony takim wynikiem do przerwy ale co zrobic.Ukraina ma sile i potrafi grac ofensywnie moze po przerwie cos strzela nasi sasiedzi jednak dalej, nawet jak przegraja, nie powinno to miec wplywu na ich awans, bo grupe maja stosunkowo latwa i nie wydaje mi sie zeby sie zalamali ewntualna przegrana z Hiszpania.Poczekamy jest jeszcze druga polowa co Ukraina pokaze.
fieldy pisze:Hiszpania gra bardzo dobrze i mądrze. Prowadzą 2:0 zaśłużenie, stworzyli kilka groźnych sytuacji, ale gole padały po stałych fragmentach.
Sędzia jakby trochę purzedzony do Ukraińców, 6 spalonych z czego moim zdaniem tylko Sheva pod koniec rzeczywiscie był na wyraźnym spalonym, reszta w linii, a jak mówią przepisy - tego się nie gwizda.

Villa mógł strzelić już 3 gole, to samo Torres. Młodzieńczas fantazja widać nie idzie z zimną krwią w parze :P

Bardo dobre gra Senna, to po jego świetnym uderzeniu piłka wyszła na rożny, po którym padła pierwsza bramka, oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 cze 2006, 15:57

Nie to zebym sie cieszyl, ale poki co Hiszpania sprawia najlepsze wrazenie (obok Czechow) na tym turnieju. Z taka gra sa kandydatem do medalu. Tak jak mowilem - Aragones troche przypilowal ta hiszpanska fantazje grania non stop do przodu i efekty sa. 23 mecz z rzedu bez porazki sie zanosi :shock: Co wiecej, nie zanosi sie nawet, zeby Ukraincy zdobyli gola, bo po prostu nie istnieja momentami. Owszem, sedzia podniosl 2-3 spalone, ktorych nie bylo, ale powiedzmy szczerze ze drugiej linii Ukrainy nie ma w ogole. Pila w przod i ogien Szewa albo Voronin. Ramos troche zostaje, ale poza tym gra bardzo dobrze. Jak cala druzyna zreszta. W zasadzie nie ma slabych punktow. Torres i Villa sie troche jeszcze machaja z przodu, ale mysle ze to minie. Przy takim obrazie pewnie wejdzie Raul i cos ustrzeli :P

¡Viva España!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 15:57

zobaczymy, pewnie Bokhin nakarze im rzucić się na Hiszpanów od poczatku II połowy. I moga sami sobie na dupe bata ukręcić, odkryją się pójdzie kontra, bedzie 3:0 i nawet Sheva nie pomoże.
Jak dotąd niegrają za dobrze, może są sparaliżowani strachem, w końcu to I mecz Ukrainy na MŚ.
Sam nie wiem, Tymoszczuk nic nie pokazuje, obrona słabo, jakby hiszpanie byli skuteczniejsi - już byłoby po meczu.
Krzysztof Jarzyna pisze:Przy takim obrazie pewnie wejdzie Raul i cos ustrzeli
oby nie do własnej bramki :lol:
Krzysztof Jarzyna pisze:Nie to zebym sie cieszyl, ale poki co Hiszpania sprawia najlepsze wrazenie (obok Czechow) na tym turnieju
zgodziłbym się, WKS tez grało swietnie, ale przegrali, więc się nie liczy :P
Hiszpanie mają mase sytuacji, Senna jak na razie gra moim zdaniem wyśmienicie
Ostatnio zmieniony 14 cze 2006, 15:59 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 15:58

Bardzo fajnie :lol: Teraz mam nadzieje ze Reyes wejdzie w drugiej polowie :twisted: Absencja Fabregasa nie zrobila na mnie wrazenia, ma chlopak talent i jest dobry(wkoncu Kanonier) ale na MS liczy sie doswiadczenie, mysle ze trener da mu ze 20 min. :wink:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 14 cze 2006, 15:59

Jak narazie Ukraincy nic nie pokazują. Próbują tylko długich piłek i są zawsze łapani na spalonych(kilka razy przez błąd sędziego). Hiszpanie zdobyli bramki po stałych fragmentach gry i są kolejną drużyną która pokazuje jak ważne są stałe fragmenty na mistrzostwach. Co prawda bramka z rzutu wolnego po dotknięciu jej przez zawodnika Ukrainy ale liczy się bramka. Wkońcu ta bramka komu zapisana :?: Bo już sam nie wiem, najpierw był zaliczony dla Villi później jako samobójczy później znowu dla Villi :lol: Cieszy dobry występ piłkarzy Barcy. Puyol pewnie i dobrze pilnuje Sheve. Xavi tez dobrze w defensywie i ofensywie. Ogólnie Hiszpanie grają lepiej. Troche pod koniec pierwszej połowy cofneli się troche bardziej. Może jeszcze cos strzelą w drugiej połowie :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 16:32

Niestety Ukraina w "troche" slabszej dyspozycji anizeli zakladalem :/
Hiszpoania po 1 spotkaniach w grupach zrobila najlepsze wrazenie wizualno artystyczne
- Najlepsze wrazenie - 1trojka
Hiszpania Czesi Wlosi
Co do meczu dotychczas najslapszym ogniwem w meczu jest ... sedzia
Karny z kapelusza :!: przeciez tam nic ewidentnego nie bylo, przypadek - jezeli gwizdac takie przewinienia to Ghana powinna miec 2 karne
Juz nie wspominajac o tych nieszczesnych spalonych ukraincow:!:
Mam nadzieje ze chlopaki po tym meczu sie nie zalamali i pokaza w nastepnych meczach dobry futbol co za tym idzie powalcza o awans :!:
Ostatnio zmieniony 14 cze 2006, 16:34 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 16:33

Jestem zaskoczony wynikiem i gra Ukrainy a mial to byc 'Karny kon' mistrzostw widac ze jednak nie bedzie :wink: .Co do Hiszpanii widze ze graja typowo jak na ta reprezenatcje w mistrzostwach dobra gra ofensywna na poczatku, ale pozniej w drugiej rundzie pech lub jakas gafa i do domu.Chyba tez bedzie tym razem :cry: .Ukraina zawodzi mysle ze jednak wyjdzie z grupy co sadzicie?

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 14 cze 2006, 16:33

No i bramka Villi w drugiej połowie. Faulowany Torres to był przed polem karnym, jednak w polu to troche symulował. Pierwszy rzut karny w tych Mistrzostwach Świata został wykorzystany. Co do sędziów to popełniają wiele błędów, gdyby nie pomyłki liniowych związane ze spalonymi to z tych 4 czy 5 akcji mogłyby paść bramki. Szkoda trochę że na takiej waznej imprezie sędziowie popełniają błędy.

No i w końcu upragniona bramka Torresa na Mistrzostwach, 4-0!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 16:54

czeher pisze:Karny z kapelusza Exclamation przeciez tam nic ewidentnego nie bylo, przypadek
oczywiscie kontrowersyjna sytuacja, zwróc uwagę jednak, ze sędzia biegł tuż za nimi, widizał dokładnie, jak go trzymał za spodenki, chwile potem Torres upadł i ... i to w sumie wystarczający powód do podyktowania karnego

czeher pisze:jezeli gwizdac takie przewinienia to Ghana powinna miec 2 karne
zgodze się, ale każdy sędzia inaczej sedziuje, zawsze będzie jakies "ale"
dizs sdziowanie nie stało na najwżzym poziomie, te kilka spalonych ['] Sheva w II wyszedł ładnie też odgwizdali, przecież to była prawie że bramka.

Kapitalna akcja na 4:0
genialny Puyol :brawo: w stylu Zizou :D odegrał do Torresa, ten do Cesca, ten znów do Carlesa, a Puyol swietnie głową w tempo do Torresa. Akcja MŚ jak na razie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 16:55

:shock:

No to pojechali Hiszpanie ładnie. Szkoda, że z pomocą sędziego, ale i tak grali zajebiście. Cała drużyna świetnie poukładana. Gra w ofensywie znakomita. Aż miło było patrzeć. Aragones IMO dobrze zestawił środek pomocy. Senna i Xabi Alonso do walki oraz Xavi do rozdzielania piłek. Torres i Villa w ataku też bardzo dobrze zagrali. Garcia chyba słabiej. Reyes może go zastąpi. Piękne bramki a szczególnie ostatnia :shock: Puyol :zgon: 8)

Zaskoczyli mnie. Bardzo.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 14 cze 2006, 17:00

No to po dzisiajeszym meczu Ronaldinho musi sie obawiac Puyola by nie stracil miejsca w skladzie na jego rzecz :lol: Jeszcze R10 bedzie na obronie gral... :P

A tak na serio to ta akcja smiesznie wygladala, to tak jak by Puyol sobie pomyslal, a co mi tam strzelmy sobie, przez chwile myslalem ze R10 gra dla Hiszpani :twisted: kapitalnie to zrobil...
Warto zwrocic uwage kto odegral pilke na glowe Puyola :wink:

Cieszy mnie zwyciestwo Hiszpani, szkoda ze Reyes nie zagral :cry:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 14 cze 2006, 17:05

Zaskoczyli mnie. Bardzo.

Nie tylko ciebie. Myślałem ,że mecz będzie bardziej wyrównany a tu :shock:
Chociaż Ukraina była bliska bramki pod koniec meczu. Co Casillas wyszedł z bramki Voronin był bliski strzelenia honorowej bramki. Bardzo dobrze zaprezentowali się piłkarze Barcelony. Bardzo się zdziwiłem podyktowania karnego a już wogóle czerwonej kartki. Z taką grą Hiszpanie mogą zajść daleko ale tak naprawde ich defensywa nie została przetestowana. Szkoda ,że bramki nie strzelił Raul to by go napewno podbudowało.

Za niecałą już godzine ostatni mecz grupy H. Mam nadzieje ,że wygra Tunezja(postawiłem na nich kase :P ). Chociaż z takimi drużynami. Obaj trenerzy chcą bardzo wygrać ten mecz bo wiedzą ,że mecze z Ukrainą i Hiszpanią będą ciężkie. Mecz może być nawet ciekawy :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”