MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 14 cze 2006, 13:42

Według mnie najlepszą taktyką jaką mogła by grać Polska to 4-3-1-2 w obronie nie dawałbym Jopa, myśle ze chociaz przed meczem z Kostaryką Janas zrozumie że nie ma z niego wielkiego pożytku. Tak więc obrona: Baszczyński, Bąk, Lewandowski, Żewłakow. W drugiej lini grali by czteroma pomocnikami, jeden wysunięty którym powinien być Jeleń. Kolejnymi trzema piłkarzami pomocy powinni być Radomski, Szymkowiak i Krzynówek. A atak na pewno bez Rasiaka, Żuraw i Ebi Smolarek powinni być w ataku. Co do Jelenia to nie musiałby grać na tej pozycji mógłby być rezerwowym, a wtedy na jego pozycję wskoczyłby Krzynówek i miejsce byłoby dla Kosowskiego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 13:51

el_nino pisze:Według mnie najlepszą taktyką jaką mogła by grać Polska to 4-3-1-2 w obronie nie dawałbym Jopa, myśle ze chociaz przed meczem z Kostaryką Janas zrozumie że nie ma z niego wielkiego pożytku. Tak więc obrona: Baszczyński, Bąk, Lewandowski, Żewłakow.
więcej pożytku mamy z Jopa niż z Lewandowskiego.
el_nino pisze:Co do Jelenia to nie musiałby grać na tej pozycji mógłby być rezerwowym, a wtedy na jego pozycję wskoczyłby Krzynówek i miejsce byłoby dla Kosowskiego.
kosowski ma konuzje, nie wiadomo czy zagra w ogóle.

Martinho Szymek bez formy powinien zagrać ? po co ?
przecież piłkarz bez formy, nawet najlepszy nic nam nie pomoze, a już zwłaszcza w meczu z takim rywalem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 cze 2006, 13:56

el_nino pisze:Według mnie najlepszą taktyką jaką mogła by grać Polska to 4-3-1-2 w obronie nie dawałbym Jopa, myśle ze chociaz przed meczem z Kostaryką Janas zrozumie że nie ma z niego wielkiego pożytku.
Uzasadnij mi w czym Lewandowski jest lepszy od Jopa bo nie rozumie twojej decyzji...
el_nino pisze:W drugiej lini grali by czteroma pomocnikami, jeden wysunięty którym powinien być Jeleń
Jelen nie bedzie wysuniety bo na srodku pomocy nie gra Najwyzej na prawej stronie gdzie czuje sie wg mnie najlepiej
el_nino pisze:A atak na pewno bez Rasiaka,
[`]
el_nino pisze:i miejsce byłoby dla Kosowskiego.
Ktory ma kontuzje

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2006, 14:01

Znajac Janasa to pewnie niewiele zmieni w ustawieniu i w skladzie Polski :wink: Pewnie pozbedzie sie tylko Szymkowiaka, no moze jeszcze Sobolewskiego, zalezy jakim ustawieniem zagra :wink:

Jesli 4-5-1 to miejsce dla Sobola sie znajdzie, jesli 4-4-2 - to wtedy mozliwe, ze sie nie znajdzie :wink:

4-5-1
Boruc - Zewlakow, Jop, Bak, Baszczynski - Jelen, Radomski, Sobolewski, Zurawski, Krzynowek - Smolarek

4-4-2
Boruc - Zewlakow, Jop, Bak, Baszczynski - Jelen, Radomski, Smolarek, Krzynowek - Zurawski, Rasiak

8) 8)

Pewnie przed 21, i tak sie przekonamy, ze sklad jest calkiem inny :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 14:21

cloner pisze:Boruc - Zewlakow, Jop, Bak, Baszczynski
tutaj nie upatrywalbym wiekszych zmian :!:
bo tutaj nie ma personalnej alternatywy - trzeba byc konsekwentny i stawiac na w miare zgrana formacje obronna :!:

W pomocy moga byc rozszady ale glownie z ustawieniem - zmieni sie jedno lub 2 nazwiska :!: a moze nic

Moja wizja

Boruc - Zewlakow, Jop, Bak, Baszczynski - Jelen, Radomski (albo Szymek?? - to juz zalezy od ustawienia), Sobolewski, Krzynowek - Zurawski - Smolarek

szczerbiec
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczerbiec » 14 cze 2006, 17:31

Powinniśmy zagrać 2 napastnikami. Remis nic nam nie daje, trzeba zaryzykować. Janas musi też szybciej reagowac na sytuację na boisku, jak nie idzie to zmieniać nawet przed przerwą!
Wszystko przemawia przeciwko Polakom: nigdy nie wygraliśmy ze szwabią, oni nigdy nie przgrali w Dortmundzie, a pierwsze mecze wszyscy pamiętamy, dlatego...WYGRAMY! Futbol to gra szalona, tu każdy może wygrac z każdym i nie raz były większe sensacje niż nasza ewentualna wygrana ze szwabami. Tu nie wystarczy, że będziemy "odważni i niebezpieczni" (czy jakoś tak). MUSIMY BYĆ WŚCIEKLI! Rzucić się germańcom do gardeł i nie odpuszczać do samego końca. Tylko to może dac nam sukces. Wierzę w niego. Mój typ: 1-0 dla POLSKI.
Mam też nadzieję, że nasi kibice będą wygwizdywali tych volksdeutschów i że spalą jakąś flagę hitlersynów w odwecie za nasze rany!
I wcale nie jestem white power czy jakimś innym debilem, jak pisali tu w innym temacie jacyś kolesie wpasowani w poprawność polityczną (PPP!). Ja po prostu znam historię Polski i Polaków i czuję więź z naszymi Przodkami. Wyrażam własne(!) zdanie nieobce wielu Polakom i w kwestii germańców wiem jedno, że zacytuję M. Maleńczuka:
nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka
niemców - nienawidzę od dziecka!

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 14 cze 2006, 17:52

szczerbiec - widze że masz takie same uprzedzenia jak ja :) w pełni się z tobą zgadzam

mój typ składu:

4-5-1

Boruc - Żewłakow, Jop, Bąk, Baszczyński - Krzynówek, Radomski, Żurawski, Sobolewski, Jeleń - Smolarek

przy czym Żurawski to wolny elektron , bedzie gral prawie tak jak typowy ofensywny pomocnik, Jeleń ustawiony ofensywnie - może będzie się zamieniał pozycjami z Smolarkiem - w takim razie mamy 3 potencjalnych napastników - Żurawski, Jeleń, Smolarek , czyli tak jak to mówił Janas na czacie że będziemy mieć teoretycznie 3 napastników :)

nie wiem czy się ten skład sprawdzi ale najważniejsze jest zwycięstwo i do tego trzeba dążyć

GRUNWALD! GRUNWALD! GRUNWALD!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 cze 2006, 18:06

szczerbiec pisze:I wcale nie jestem white power czy jakimś innym debilem, jak pisali tu w innym temacie jacyś kolesie wpasowani w poprawność polityczną (PPP!).
Obawiam się że jednak jesteś. Ty namawiasz do zła i szerzysz nienawiść a to chyba jest sprzeczne z regulaminem, choc go nigdy na oczy nie widziałem :oops: Powinieneś umieć oddzielić obie rzeczy a żyjąc nienawiścia długo nie pociągniesz.
Pozdrawiam i życzę ci więcej luzu.

Ja widzę małą iskierkę nadziei dla naszych, w końcu jestem Polakiem. A upatruję ją w tym że jak nikt nie liczy na naszych to oni osiągaja dobry wynik, a jak cała Polska jest przekonana o naszym sukcesie to nasi dają ciała i zbieramy baty. Jednak jak nie wygramy to specjalnie się nie zdziwię bo jak pisałem wielkim faworytem są Niemcy i nikt nie będzie miał nam za złe tej ewentualnej porażki. Liczę tylko że nasi nawet jak dostaną lanie to zostawią zdrowie na boisku i będa wlaczyć nawet gdy będziemy przegrywali 0:10. Nie chcę oglądać jak po pierwszej bramce nasi się załamują i przestaja walczyć. Niech pokażą że są sportowcami i portafią walczyc choćby dla nas - kibiców. Niech swoje wypowiedzi o walce popra na boisku.

PS Popieram ponowne zamknięcie tematu o reprezentacji Polski :peace:

DO BOJU POLSKO :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2006, 18:15

1-Artur Boruc - 4-Marcin Baszczyński, 19-Bartosz Bosacki, 6-Jacek Bąk, 14-Michał Żewłakow - 21-Ireneusz Jeleń, 16-Arkadiusz Radomski, 7-Radosław Sobolewski, 8-Jacek Krzynówek - 15-Euzebiusz Smolarek, 9-Maciej Żurawski.

W porównaniu z pierwszym meczem MŚ z Ekwadorem (0:2) w podstawowej jedenastce zabraknie Mariusza Jopa i Mirosława Szymkowiaka. Ich miejsce zajmą Bartosz Bosacki i Ireneusz Jeleń.
Tak więc nie ma jakiejś dużej niespodzianki bo chyba wszyscy na brak szymka byli przygotowani. Martwi mi tylko jak zagra Bosacki... ale pożyjemy zobaczymy...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 18:54

brylancik pisze:Martwi mi tylko jak zagra Bosacki...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
BOSACKI :rotfl2: :rotfl4: :angry2:
No to juz nawet na opatrznosc nie ma co liczyc ale moze Janas gra dla mnie -> $$$$
Ale na powaznie przeciez Bosacki wiosna nie rozegral dobrego meczu, wiekszosc stracownych goli Lecha jest na koncie Bosackiego - ehh nie wiem moze sie przelamie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 18:56

szczerbiec pisze:M. Maleńczuka:
nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka
ja bym tam sie na niego nie powoływał, on spalony zawsze występuje
szczerbiec pisze:hitlersynów
szczerbiec pisze:szwabami
"ty nie jestes white power czy innym debilem" a Lepper populistą :lol:

P.S.
a to juz oficjalne składy ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 19:00

fieldy pisze:a to juz oficjalne składy ?
taki sklad dodal PAP -

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 14 cze 2006, 19:01

brylancik pisze:Martwi mi tylko jak zagra Bosacki...

czeher pisze:No to juz nawet na opatrznosc nie ma co liczyc ale moze Janas gra dla mnie -> $$$$

Nie tylko dla ciebie gra Janas. Moim zdaniem byłby chyba lepszy Lewandowski, Dudka czy Gancarczyk. Bardzo dziwna jak dla mnie decyzja. Może Janas liczy na to ,że Bosacki grał w Niemczech i wie jak oni graja :?: Ale to wydaje mi się bezsensowny argument. Wogóle jak dla mnie to na tych mistrzostwach wiele dziwnych decyzji Janasa. Ustawienie, wolne, Bosacki...
Może jakoś uda się nam chociaż zremisować. Ale jeśli nasi będa tak samo wolni jak w meczu z Ekwadorem to na gre z kontry nie ma co liczyć. Jedyna szansa to taka ,że strzelimy pierwsi gola i będziemy się bronić.

Edit:
Może to tylko taki blef Janasa :?: Wszędzie pisze ,że to prawdopodobny skład. Więc jeszcze nic nie jest pewne.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2006, 19:06

Karmelinho15 pisze:Dudka
Dudka raczej wiele na srodku nie gral wiec nie ma co go wymieniac
Karmelinho15 pisze:Może Janas liczy na to ,że Bosacki grał w Niemczech i wie jak oni graja Question
moze i liczy na to ale wkoncu ma Niemcow w 100% rozpracowanych
Karmelinho15 pisze:Jedyna szansa to
.... Friedrich a moze nawet Huth :P

Mnie ciekawi jak wypadnie "debiut" (tak mi sie wydaje) Zurawskiego w roli byloby nie bylo ... playmakera :!: chociaz on zawsze lubil cofac sie do tylu po pilke jednak rzadko nominalnie grywal w srodku pola

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2006, 19:17

IMHO dzisiaj pomiędzy całą bezsensowną paplaniną słów wypowiedzianych przez p. Gmocha można było odnaleść jedno bardzo trafne zdanie. Zamiast Jopa gra Bosacki ze względu na jego szybkość. Jak wiadomo Jop do sprinterów się nie zalicza a Bosacki jest całkiem niezły w pojedynkach biegowych. Tak że może jednak Janas się zastanawiał zanim wypisłał 11 graczy :think:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”