MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 24

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 16 cze 2006, 20:03

ostatni mecz z Kostaryką teoretycznie o pietruszke ,ale naprawde może to być mecz ważny dla przyszłości polskiej piłki i trenera Janasa,
mam nadzieje ze wygraja z Kostaryką i przynajmniej nie pojadą do domu z dorobkiem 0 pkt

przed chwilą usłyszałem w TV że niemieckie media podały że Ekwadorczycy stosowali doping .... wg mnie to nieprawda a jest to niemiecka prowokacja przeciw Ekwadorowi z ktorym to Niemcy już niedługo zagrają

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 cze 2006, 20:18

Moglyby tak jechać na dopingu, może byśmy jednak awansowali.... :). Ale nie zasługujemy na to. Jeśli nie strzelimy gola Kostaryce, to dołącze się do tej, już dużej grupy, która uważa ze pan Pawełek powinien olać piłkę. Jak wczoraj zobaczyłem co oni wyprawiają to mi sie przypomniał Azerbejdżan :P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 cze 2006, 20:23

Vianuch pisze:Azerbejdżan
Przynajmniej mieli ciekawego, impulsywnego trenera, który żył meczami.
Oczywiście czasami przesadzał :wink:
Czego nie można powiedzieć o wujku Pawle.
Jemu brakuje trochę charakteru.

Tak wogóle to jak nasze gwiazdy nie wygrają z Kostaryką to będzie tragedia.

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 16 cze 2006, 22:17

Jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego wszyscy uwazali, ze Ekwador jest slabym zespolem, ze nasz Reprezentacja go rozniesie w pyl?? Nie bylo przeciez do tego zadnych racjonalnych przeslanek. W kwalifikacjach do MS potrafili wygrac z Argentyna 2-0 z Brazylia 1-0 i z Paragwajem 5-2. Ktos powie, ze to zasluga polozenia stadionu na 2700m ale bez przesady cos trzeba jeszcze umiec zeby osiagnac taki wynik. Przeciez nawet jak grali na wyjazdach to z Brazylia i Argentyna przegrali w stosunku 1-0.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 22:27

Marco_Van_Basten pisze:Tak wogóle to jak nasze gwiazdy nie wygrają z Kostaryką to będzie tragedia.

Tragedia, porażka - jeden pies. Mistrzostwa tak czy tak należą już do kolejnych w historii reprezentacji Polski jako niewypałów. Mecz z Kostaryką będzie o honorowe punkty, o honorową bramkę której dotychczas nie zdobyliśmy. Wierzę że Polska zagra i wygra chociaż ten ostatni mecz.
Vianuch pisze:Jeśli nie strzelimy gola Kostaryce, to dołącze się do tej, już dużej grupy, która uważa ze pan Pawełek powinien olać piłkę.
A Janas nie chce się poddać do dymisji. Przynajmniej nie zamierza. Ale mam nadzieję że do czasu Mistrzostw Europy znajdziemy jakiegoś odpowiedniego selekcjonera, bo wątpie by bez zmian został nim wujek Paweł.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 cze 2006, 22:58

Szerszen pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego wszyscy uwazali, ze Ekwador jest slabym zespolem, ze nasz Reprezentacja go rozniesie w pyl?? Nie bylo przeciez do tego zadnych racjonalnych przeslanek. W kwalifikacjach do MS potrafili wygrac z Argentyna 2-0 z Brazylia 1-0 i z Paragwajem 5-2. Ktos powie, ze to zasluga polozenia stadionu na 2700m ale bez przesady cos trzeba jeszcze umiec zeby osiagnac taki wynik. Przeciez nawet jak grali na wyjazdach to z Brazylia i Argentyna przegrali w stosunku 1-0.
Wszyscy sądzili, że niedawne zwycięstwo 3:0 w Barcelonie powtórzy się na mundialu. I mylili się. A z tą wysokością 2700 jest trochę prawdy bo każdy normalny człowiek na takiej wysokości by sie ze*rał grając 90 minut w piłkę.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 cze 2006, 10:13

Vianuch pisze:Moglyby tak jechać na dopingu, może byśmy jednak awansowali....
Nie awansowalibysmy, bo wowczas ukarani zostalibi poszczegolni zawodnicy, a nie druzyna.
Szerszen pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego wszyscy uwazali, ze Ekwador jest slabym zespolem, ze nasz Reprezentacja go rozniesie w pyl??
Nie prawda ze wszyscy. Tak uwazalo 3/4 spolecznosci userow Onetu, 1/2 malolatow i niepoprawni optymisci.
el_nino pisze:Ale mam nadzieję że do czasu Mistrzostw Europy znajdziemy jakiegoś odpowiedniego selekcjonera, bo wątpie by bez zmian został nim wujek Paweł.
Ja w to niewatpie, bo Listek na pewno bedzie za nim zeby zostal.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 17 cze 2006, 11:05

Jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego wszyscy uwazali, ze Ekwador jest slabym zespolem, ze nasz Reprezentacja go rozniesie w pyl??
Ja osobiście uważałem i uważam Ekwador za zespół z tej samej "półki" co nasza reprezentacja.
Ale mam nadzieję że do czasu Mistrzostw Europy znajdziemy jakiegoś odpowiedniego selekcjonera, bo wątpie by bez zmian został nim wujek Paweł.
Tylko kto może być tym selekcjonerem? Bo oprucz Kasperczaka nic nie przychodzi mi na myśl. A zagranicznych trenerów nie powinniśmy według mnie brać, bo trenerem kadry musi być człowiek dobrze obeznany w realiach polskiej piłki. Zresztą w el. ME mamy nieciekawą grupę i wątpie zeby zmiana trenera pomogła nam w awansie.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 17 cze 2006, 12:20

moimi faworytami są Kasperczak i Wdowczyk , tylko że ten drugi powiedział że jeszcze za wcześnie na kadre... poza tym chce pewnie z Legia pograć w europejskich pucharach, rzeczywiście mało jest kompetentnych zastępców Janasa , ale to już jest polska piłka..... jedyni fachowcy wyjeżdżają z Polski na zachód i tam trenują jakichs młodzików w klubach z Hiszpanii, Francji za dość duże jak na Polskie warunki pieniądze , więc po co im wracać do Polski i znaleźć się w tym znanym polskim bagnie?

gregpioch
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregpioch » 17 cze 2006, 17:35

wg. mnie trenerem powinien zostać Wdowczyk bo asperczak jest "wypalony". W wiśle miał prawie całą reprezentację i nic nie osiągnąl wielkiego.
:?:

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 17 cze 2006, 18:49

na Mundialu to the best sa Polscy...............kibice :!: :!:

taka atmosfere jak oni robia to klasa światowa .... na meczu z gospodarzami potrafili zagłuszyć gospodarzy którzy bli w przewadze liczebnej :!:

brawo dla nich i tylko nich :!: :!:

PS gry piłkarzy nie komentuje ....doceniam walke ale sama walka sie nie wygra :roll:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 17 cze 2006, 20:11

#10 pisze:na Mundialu to the best sa Polscy...............kibice Exclamation Exclamation

taka atmosfere jak oni robia to klasa światowa .... na meczu z gospodarzami potrafili zagłuszyć gospodarzy którzy bli w przewadze liczebnej Exclamation

brawo dla nich i tylko nich Exclamation Exclamation

Nasi kibice nie tylko dominują w Piłce Nożnej, w skokach narciarskich również. Szkoda mi trochę ich, z pewnością liczyli na lepsze występy Polaków, i awans do dalszej rundy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 cze 2006, 20:17

W sumie to nie wiem czu wujka Pawła powinni zwalniać. Nasi piłkarze po prostu, są w stanie jednynie zakwalifikować się do MŚ ale coś tam zwojować to za trudne wyzwanie. Tak samo było z Engelem. A czy Engel jest złym trenerem? Moim zdaniem nie. Był blisko LM z Wisełką, a teraz pobiera kasę za to, że komentuje mecze jako "fachowiec", a przedtem po nim jechali. Taka już jest rola trenera. Jak idzie to jest: ale mamy zajebistyc* piłkarzy a jak nie idze: co za pojeban* trener. Respect dla wszystkich trenerów :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 cze 2006, 20:27

gregpioch pisze:wg. mnie trenerem powinien zostać Wdowczyk bo asperczak jest "wypalony". W wiśle miał prawie całą reprezentację i nic nie osiągnąl wielkiego.
macko001 pisze:moimi faworytami są Kasperczak i Wdowczyk
Kurcze przegapilem chyba wywalenie Janasa przez PZPN :P
Powaznie piszecie czy tylko tak nie macie co pisac i walicie bez sensu :?:
Został nam jeszcze jeden i ja mysle, ze nawet ten mecz nie zadecyduje o posadzie Janasa :!: Naprawde jesli ktos wywali trenera 2 miesiace przed elimacjami do ME, nie tak sie dzieje tylko w Togo :D
Janas stworzyl swietna ekpie, dobrze grala, nie trafila z forma :arrow: zdarza sie(Jezu co ja pisze). Naprawde w profesjonalnym footballu to sie zdarza, tylko wsrod profesjonalistow wie sie o tym....Serbia i pewnie Czechy takze grali swietnie przez cale elminacje i co z tego skoro pierwszych juz nie ma na MŚ a nastepni pewnie juz powoli obawiaja sie czy odpuszcza im Wlosi :twisted: Petkovic sam zrezygnuje a reszta nadal bedzie miala zaufanie bo bez tego ani rusz :oops: Ja bym poczekal conajmniej na pierwsza serie meczy elminacji do Mistrzostw Europy :!:
Najgorsze jest to ze jak wygramy z Kostaryka bedzie mowa ze jesli zagraja ci co narazie nie grali to ze Janas popelnil blad ze ich nie wystawil z Niemcami czy Ekwadorem, tylko mecz z Kostaryka jest o pietruszke :roll:

el_nino :arrow: jestem pelen podziwu do ciebie od kilku dni obserwuje jak nawalasz nonstop po kilkanascie postow dziennie, wiekszosc z nich to powinny byc traktowane jako nabijanie, ale nic napewno ziomal guru
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 20:57 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 cze 2006, 20:29

No cóż na temat Kaspreczaka prowadziłem bardzo długą rozmowę z Martinem Pelegrino, tak naprawdę jedynym rozwiązaniem jest Henryk albo Janas potrzebujemy trenera z obyciem turniejowym i jeszcze wymiany czesci kadry, sporej czesci kadry a zatrudnienie nowej osoby wcale nam nie pomoże. Opcja trener zza granicy ale to może być juz tylko uznana marka a na takiego trzeba grubego cashu, dochodze do wniosku ze chyba tylko sam przyszly selekcjoner repreznatcji Rosji moglbyu cos zdzialac bo on robi druzyne z niczego a na mniej wiecej takim poziomie stoi Polska pilka choc odnosze wrazenie ze Australia grała lepiej

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”