Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2006, 20:12

Bayern ma i tak niezla ekipe w napadzie :arrow: Makaay, Podolski, Santa Cruz, Pizzaro i raczej watpie by chcieli sprowadzic kogos jeszcze :wink: Jak dla mnie to wlasnie w pomocy jest niezbedny transfer, bo sorry ale ani Santos czy Karimi nie zastapia Ze Roberto a tym bardziej Ballacka troche bylo plotek o Rafaelu, ale watpie w taki transfer. HSV widac buduje bardzo mlody skald, najpierw kupil de Jonga i Rafaela teraz Kompany'ego i Guerrero a sprzedal doswiadczonych zawodnikow, niektrorych szkoda jak Barbarez ale zobaczymy co pokaza nowi mlodzi. A Bayern widac stracil sporo kasy na transfery i cos musi sobie zwrocic, mysle ze jeszcze jeden transfer i spokojnie moga znowu bronic tytulu. Inne ekipy jakos mocno sie nie wzmocnily, mozna powiedziec nawet ze sie oslabily sprowadzajac zawodnikow niesprawdzonych w Bundeslidze :twisted: Teraz coraz glosniej o Klose na ktorego czaja sie kluby SerieA, jesli ten transfer dojdzie do skutku to tak naprawde z Bundesligi uciekna wszystkie prawdziwe gwiazdy 8)

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 15 cze 2006, 12:17

Gomez--jak widze o inteligencji wiesz wszystko profesorku z bozej laski i nie musisz mnie obrazac!! cena rynkowa--tak napisalem wiec nie musze Ci tego tlumaczyc pojecia chyba,ze nie rozumiesz.to jest taka sama sytuacja jak z Messim--150 mln Barca go wycenia haha!!!czyli cena zaporowa.
Guererro prawdopodobnie zostal oddany w rozliczeniu za van Buytena jeszcze ale Ty Gomez pewnie tego nie wiesz omnibusie.
Martinho--ja nie podaje tutaj wiadomosci wyssanych z palca!!
zrodla to niemieckie portale lub fachowa prasa i nie "Bild" tylko "Kicker"-jest do kupienia w kazdym "Empicku" za ok.30zl .lub strona tej gazety jest dostepna dla kazdego(jezyk trzeba znac heh).

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 15 cze 2006, 12:24

Ruud van Nistelrooy pogodzil sie z Alexem ale Man.Utd gdyby zdecydowal sie go sprzedac to chce 15mln funtow.jak oficjalne podaje M.UTD tylko Bayern jest zainteresowany powaznie jego kupnem i moze przystac na ta kwote.ale cala sprawa wyjasni sie dopiero prawdopodobnie po Mś.

Nie pisz posta pod postem. Użyj opcji 'zmień' //maestro

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 cze 2006, 14:22

Messi E2 Ronaldinho pisze:Inne ekipy jakos mocno sie nie wzmocnily,
Do rozpoczęcia sezonu jeszcze ponad miesiąc. Prawdziwa karuzela transferowa rozpocznie się po Mistrzostwach Świata, więc póki co nie oceniajmy potencjałów zespołów na nadchodzący sezon.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 cze 2006, 15:43

cos Ty taki nerwowy...wiecej spokoju :roll:

zacytuj moze, chocby jedno zdanie z mojej wypowiedzi niezgodne z prawda, a przyznam Ci racje...
robo-bvb pisze: i nie musisz mnie obrazac!!
prosze...zacytuj w ktorym miejscu...

robo-bvb pisze:Guererro prawdopodobnie zostal oddany w rozliczeniu za van Buytena jeszcze ale Ty Gomez pewnie tego nie wiesz omnibusie.
wiem jedno - tranfer wynosil 2,3mln euro
robo-bvb pisze:
(jezyk trzeba znac heh).
pewnie...heh :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 cze 2006, 21:58

robo-bvb pisze:Ruud van Nistelrooy pogodzil sie z Alexem
to tylko pic na wodę, ze by wiecej za Nisterlooya kasy wyciągnąć
ale Van Nisterlooy by się przydał w Bayernie, byś może wtedy odszedłby Pizza którego osobuiście nie widzę w składzie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 7:40

Nie wiem dlaczego wy wszyscy widizcie potrzebe wzmacniania lini ofensywnej Bayernu :?: JAk dla mnie Makaay, Podolski, Pizzaro, Santa Cruz to i tak bardzo duzo i juz trudno bedzie ich razem jakos pomiescic :D Badziej Bayern potrzebuje kogos do pomocy szczegolnie skrzydlowych bo obecnie do dyspozycji bedzie jedynie Bastian, Ze Roberto odszedl, Deisler kontuzjowany, podobnie w srodku Ballack, Jeremies out :? Juz od dawna wiadomo ze Bayern interesuje sie Linvolnem i van der Vaartem :!: I mysle, ze ktorys z nich powinien zasilis wlasnie Bayern, inne pozycje maja juz dobrze obsadzone.
Transfer Ruuda jest praktycznie nieprawdopodobny do Bayernu, jakos nie wydaje mi sie zyby chcieli zaplacic tyle ile zada Manchester :arrow: w transferze Podolskiego, wyklucali sie bodajze o 2 mln :!: a tu nagle wydadza tyle tzn. ok 30 mln, chyba ze dorzuca Owena, ktorym Alex byl kiedys zainteresowany :idea: Ale jak Bayern bedzie chcial kogos kupic to beedzie to raczej Klose bo i tak bedzie tanszy jak znam reali bundesligi a i mlodszy i do tego ograny z wieloma pikarzami z Bayernu :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 8:57

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem dlaczego wy wszyscy widizcie potrzebe wzmacniania lini ofensywnej Bayernu JAk dla mnie Makaay, Podolski, Pizzaro, Santa Cruz to i tak bardzo duzo i juz trudno bedzie ich razem jakos pomiescic
Jezli van Nisterlooy przyjdzie to ktos z trojki Makaay, Pizarro, Santa Cruz odejdzie. I bedzie i tak 4 napastnikow ;) Ja widze potrzerbe wzmacniania ataku Bayernu, poniewaz ten atak spokojnie wystarczylby na Bundeslige, ale na LM potrzebny jest nieco lepszy.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Transfer Ruuda jest praktycznie nieprawdopodobny do Bayernu, jakos nie wydaje mi sie zyby chcieli zaplacic tyle ile zada Manchester w transferze Podolskiego, wyklucali sie bodajze o 2 mln a tu nagle wydadza tyle tzn. ok 30 mln,
Napewno nie bedzie Ruud kosztowal 30 baniek. Ja mysle ze w okolicach 15, tak bodajze na tyle ManU go ostatnio wycenil.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 9:10

Martinho pisze:Napewno nie bedzie Ruud kosztowal 30 baniek. Ja mysle ze w okolicach 15, tak bodajze na tyle ManU go ostatnio wycenil.
Tak ale 15 mln funtow :twisted: Naprawde trudno mi sobie wyobrazic jak dzialacze Bayernu z prezydentem na czele wala taka kase za Ruuda :D Pamietam dobrze negocjacje z Deportivo i takze problem z kilkoma milionami, Bawarczycy sa ogromnie skapi i nigdy w zyciu nie wydadza nawet tych 15 mln :!: Nie dziwie im sie nawet skoro nie potrafia nikogo sprzedac tylko wszyscy im uciekaja za free albo ida na emerytute pilkarska :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 cze 2006, 9:23

Messi E2 Ronaldinho

Bayern nie wydawajac duzo kasy ma niezly sklad ktory liczy sie w Europie, inne kluby jak Chelsea, Juventus czy Real wydaja duzo kasy na transerfy i sa niewiele lepsi od Bayernu. u nas jest madra polityka transferowa: nie marnowac kasy. Za tosunkowo male sumy Bayern kupuje niezlych zawodnikow.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie dziwie im sie nawet skoro nie potrafia nikogo sprzedac tylko wszyscy im uciekaja za free albo ida na emerytute pilkarska
Przestan sie napinac

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 18 cze 2006, 9:24

Messi E2 Ronaldinho--Ruud wyceniony jest na 12 mln funtow,a jego wielkim zwolennikiem jest Rummenigge i bardzo chce by gral w Bayernie.ogladal go w meczu Holandia-WKS (specjalnie sie pojawil tam by Ruuda ogladac).Santa Cruz byl probowany pod koniec sezonu jako srodkowy pomocnik i wszyscy byli z niego zadowoleni(dzialacze,trenerzy).twierdzili,ze spisal sie bardzo dobrze wiec napastnikow zostalo 3-Pizza,Roy,Poldi.ja jestem za kupnem Ruuda. K.J. Huntelaar dopiero przyszedl do Ajaxu i watpie by go sprzedali nawet za 20 mln.moze za rok lub dwa ale nie teraz jeszcze

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 cze 2006, 12:11

robo-bvb pisze:Messi E2 Ronaldinho--Ruud wyceniony jest na 12 mln funtow,a jego wielkim zwolennikiem jest Rummenigge i bardzo chce by gral w Bayernie.ogladal go w meczu Holandia-WKS (specjalnie sie pojawil tam by Ruuda ogladac).Santa Cruz byl probowany pod koniec sezonu jako srodkowy pomocnik i wszyscy byli z niego zadowoleni(dzialacze,trenerzy).twierdzili,ze spisal sie bardzo dobrze wiec napastnikow zostalo 3-Pizza,Roy,Poldi.ja jestem za kupnem Ruuda. K.J. Huntelaar dopiero przyszedl do Ajaxu i watpie by go sprzedali nawet za 20 mln.moze za rok lub dwa ale nie teraz jeszcze
Aj tam. Znacznie wolałbym Huntelaara niż Ruuda. Pomocnicy też sa potrzebni. Odeszli JKeremies, Ze Roberto, Ballack, Guererro, Lizarazu a kto przyszedł? Aż Podolski i van Buyten. Dwóch graczy przyszło a 5 odeszło. Co to ma być? To się nazywa osłabianie zespołu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 cze 2006, 12:15

Ebi pisze:Aj tam. Znacznie wolałbym Huntelaara niż Ruuda. Pomocnicy też sa potrzebni. Odeszli JKeremies, Ze Roberto, Ballack, Guererro, Lizarazu a kto przyszedł? Aż Podolski i van Buyten. Dwóch graczy przyszło a 5 odeszło. Co to ma być? To się nazywa osłabianie zespołu.
mam pytanie: czy Ty zyjesz w przekonaniu ze Liza, Jens, Guerrero, Ze byli zawodnikami bez ktorych Bayern nie mogl sie obejsc :idea: chyba nie.

tak wiec nie widze oslabienia zespolu tym bardziej ze zasililo nas dwoch bardzo dobrych pilkarzy...klasa przynajmniej Europejska.

jedyne oslabienie w srodku pola...ale i tam widze roziwazanie w postaci systemu 4:3:3

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 cze 2006, 12:26

Ebi pisze:Odeszli JKeremies, Ze Roberto, Ballack, Guererro, Lizarazu a kto przyszedł?

Z tej piatki ktora odeszła tylko Ballack to osłabienie i to znaczne. Brazylijczyik jest juz wielkowy i nie ma tej szybkości co kiedyś, Jeremies nie grał całego meczu w Bayernie od chyba 2 sezownów, Guerrero - po przyjściu Podolskiego nie miałby ani 10% szansy nawet na siedzenie na ławce tymbardziej ze szykuje sie transfer jeszcze jednego napastnika do Monachium, a Francuz to juz schylek kaiery zreszta poptarz na Lahma jak gra teraz na WC2006 a dzieli tych graczy 12 lat róznicy.

Bayern madrze kupił Podolski wzmocni atak a Van Buyten defensywe i obydwaj sa klasowymi pilkarzami juz planuje sie zakup Ruuda, mozliwe sa jeszcze inne wzmocniena moze Borowski moze Lincoln

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 cze 2006, 13:22

vakabayashi pisze:
Ebi pisze:Odeszli JKeremies, Ze Roberto, Ballack, Guererro, Lizarazu a kto przyszedł?

Z tej piatki ktora odeszła tylko Ballack to osłabienie i to znaczne. Brazylijczyik jest juz wielkowy i nie ma tej szybkości co kiedyś, Jeremies nie grał całego meczu w Bayernie od chyba 2 sezownów, Guerrero - po przyjściu Podolskiego nie miałby ani 10% szansy nawet na siedzenie na ławce tymbardziej ze szykuje sie transfer jeszcze jednego napastnika do Monachium, a Francuz to juz schylek kaiery zreszta poptarz na Lahma jak gra teraz na WC2006 a dzieli tych graczy 12 lat róznicy.

Bayern madrze kupił Podolski wzmocni atak a Van Buyten defensywe i obydwaj sa klasowymi pilkarzami juz planuje sie zakup Ruuda, mozliwe sa jeszcze inne wzmocniena moze Borowski moze Lincoln
Chodzi mi o to też, że kadra zmniejsza się personalnie. Odeszło 5, przyszło 2. Najgorzej jest ze środkiem poocy, bo nie ma naprawdę klasoweg gracza typu van der Vaart, któego bym chciał. Atak ok, obrona też. Z bramką ie ma problemów. Na prawej Deisler, na lewej Schweinstier, a środek?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”