MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 cze 2006, 14:43

Boże, czy wy w taki upał musicie takie posty długie pisać ? Litości !

Chlopaczek pisze:Mysle o nim od 3 dni sluchajac hymnu Italii (bardzo ladny)
ale musi być z meczu, żeby było słychac wyraźnie Gennaro śpewającego. On chyba najładniej spiewa ze wszystkich piłkarzy na mundialu :D

*_Zaza_* pisze: Galasek ? może Poborsky ? Wink albo Stajner Wink
chyba zapominamy o jednym znakomitym pomocniku :P o tym, z tego świetnego klubu ...... uderzyć potrafi i pewnie będzie próbował.
Ja osobiście wolałbym Czechów w II rundzie, moze będzie remis i Ghana odpadnie ? Im chyba starczy już dobrych meczy na mudnialu.
Czesi faworytami oczywiście nie są, a wszystko przez kontuzje ... Widać gołym okiem jak słabo sobie radzą w ataku bez Kollera, kiedy sa przyzywyczjeni na granie długich piłek do napsatnika. Lokvenc nie daje rady [na szczęscie nie zagra] baros tez się leczy, choć może w ostateczności zdazy. Marek Heinz miał 2 lata temu wejścia smoka, z Niemcami i jeszcze z kimś :D ale po Euro 2004 juz o jego bramkach dośc cicho było, na Włochów nie starczy. Wszystko w nogach Nedveda i Tomasa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2006, 18:04

Ja wierze, ze Wlosi wygraja z Czechami, podobnie Ghana z USA. I bedzie spora niespodzianka. Wlosi bez De Rossiego i pewnie tez kilku podstawowych graczy, Czesi bardzo ale to bardzo oslabieni szczegolnie brak Kollera, Lokvenca i ewentualnie Barosa moze byc czynnikiem, ktory zadecyduje o ewentualnej porażce. Widac bylo, że Czesi w meczu z Ghana troche zlekcewazyli zawodnikow z Afryki, a przeciez w meczu z Wlochami nie grali tak slabo. Szkoda aby w dalszej rundzie zabraklo zespolu z Czarnego kontynentu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 10:05

Fieldy Marekowi Heinz'e te bramki dały tylko możliwośc transferu nic wiecej - hmm Galatasaray ? - jak zauwazyłeś teraz w tej trzecie rundzie wychodzi kto kim może grać - jakimi kadrami dysponują trenerzy. Bo gołym okiem widac że Czesi podstawową "11" mają mocna ale kto w ławki może pociagnąć gre - lub bronić ?

Z perspektywy czasu może powiedzieć że własnie grupa E - jest grupa śmierci :twisted: Tylko komu ta smierć ? :roll: Włosi są teoretycznie w najlepszej sytuacji - ale gra na remis to takie całowanie w dupe tygrysa :P przyjemność żadna - ryzyko duże :P

Remis daje awans Włochą i nadzeje Czecha - wszystko zależy od meczu Ghana USA - a potem od bramek. Także tutaj nie może być żadnej kalkulacji. Bo jeden błąd może kosztować awans. Trzeba pamiętać że drugi z tej grupy zagra z Canarinhos - choć zgodze się z tymi co mówią jak grać z Brazylia to teraz. Ba nawet Włosi chca grać w 1/8 z nimi. Także możliwośc jest kilka a awansuja 2 zespołu. Nie może skreślać Ghany i USA bo też mają szanse awansu

Prawdopodobny składy:

Czechy [4-4-2
: 1 Cech; 2 Grygera, 22 Rozehnal, 13 Jiranek, 6 Jankulovski; 8 Poborsky, 4 Galasek, 10 Rosicky, 11 Nedved; 18 Heinz, 15 Baros.

Włochy [4-3-1-2]: 1 Buffon; 19 Zambrotta, 13 Nesta, 5 Cannavaro, 3 Grosso; 16 Camoranesi, 21 Pirlo, 8 Gattuso; 10 Totti; 9 Toni, 11 Gilardino.

Arbitro: Benito Archundia (Messico)

A to ciekawe - nie Zaccardo ani Oddo [czemu ?] a Zambrotta na prawej - bez Simone Perrotty, Mauro będzie miał wiecej ofensywnych zadań niż Simone np. rajdy do lini :wink: - w ataku jednak nie Inzaghi czy Del Piero - tylko podstawowe trio - troche dziwne bo Totti ma kartke...

Czesi nie 4-5-1 a 4-4-2, bez Ufo ale jednak z Galaskiem, bez Plasila, Heinz w duecie z Barosem - który prawdopodobnie zagra - może nie cały mecz ale jednak.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2006, 10:28

*_Zaza_* pisze:Bo gołym okiem widac że Czesi podstawową "11" mają mocna ale kto w ławki może pociagnąć gre - lub bronić ?
Wiesz w glownej czesci jest to wina kontuzji - Smicer nie pojechal, Jun w Trabronsporze tez mial bodajze kontuzje a potem juz trudno bylo mu przebic sie do skladu tureckiego klubu i byl bez formy
Polak troche zawodzi

Co do meczu to mysle iz Wlosi nie beda zbytnio absorbowac sie w akcje ofensywne im wystarcza remis do awansu - przy dobrych wiatrach nawet 1msc, Czesi zas musza wygrac to spotkanie zeby nie czekac nerwowo na wiesci z drugiego meczu - Ghana ma ogormne szanse na awans tylko ta ich skutecznosc - w sumie chyba bolaczka afrykanskich teamow - maja troche ulatwine zadanie USA wykartkowana troszke

*_Zaza_* pisze:Prawdopodobny składy:

Czechy [4-4-2: 1 Cech; 2 Grygera, 22 Rozehnal, 13 Jiranek, 6 Jankulovski; 8 Poborsky, 4 Galasek, 10 Rosicky, 11 Nedved; 18 Heinz, 15 Baros.

Włochy [4-3-1-2]: 1 Buffon; 19 Zambrotta, 13 Nesta, 5 Cannavaro, 3 Grosso; 16 Camoranesi, 21 Pirlo, 8 Gattuso; 10 Totti; 9 Toni, 11 Gilardino.
Ja tam slyszalem od czeskich ziomow ze jednak zagra ..... Koller :!: nie wiadomo czy w 1 skladzie ale teoretycznie kontuzja zaleczona
ciekawe co na wielki capitan zaprezentuje
Patrzac na wlochow to tam tez nie jest zbyt rozowo Luca w slabszej dyspozycji, Pirlo ciagnie gre o Tottim lepiej nie wpsominajac

Moj typ na awans:
Ghana i .... Czesi :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 10:45

Czeher i tak i nie - bo zauważ że nawet w pełnej kadrze Czesi ustępują innym reprezentacja - ich najwiekszą bronią jest podstawowa "11" doświatczona, zgrana i na wysokim poziomie. Ale ławki już takiej Czesi nie mają - jak grał by Smicer to tylko Plasil mógł by z tych rezerwowych coś zaprezentować.

Jak pokazują mecze w tej grupie każdy zespoł wyciągna wnioski - może byc jak piszesz że Włochą bedzie remis chodził po głowie ale maja taki potencjał z przodu nie wierze że bedzie jakaś zmasowana obrona. Kontry moga być zabójcze. Snajperów z przodu mają a nawet jak Francesco nie zagra na swoim poziomie to najwiekszą bronią Włochów może być Pirlo. Także może przewidywać że to Czesi z nożem na gardle bedą prowadzić gre ale to nic może nie dać. Oczywiście wynik meczu USA Ghana bedzie tez wpływał na gre ... Czechów czy Włochów. Bo zapładając że po 30 minutach tam będzie "po meczu" to ten wynik wymusi taktyke :wink:

Koller zagra :shock: chyba jednak nie .... nie zycze mu źle ale nie wierze że ukryli by Czesi to że jest już gotów - już spekulowano że zagra a narazie spakuluje się czy Baros wogóle zagra - a ten uraz Jana był nie ciekawy :?

Ja chciałbym by Włosi i Czesi wyszli razem z grupy. Przed mundialem mówione było że to będzie mecz o 1 miejsce - teraz jest "o życie" :roll: a jak napisałem po pierwszym meczu Azzurich Ghana rozdaje karty ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 cze 2006, 11:34

Dziś reprezentacje Włoch i Czech powinny zaprezentować nam ładne widowisko bo żadna z tych drużyn nie ma pewnego wyjścia z grupy. Drużynie Włoch do awansu wystarcza remis ale przy założeniu że ekipa z Czarnego Lądu pokona USA wyszliby oni z drugiego miejsca co ich napewno nie zadowala bo żadna reprezentacja nie chce chyba się teraz natknąć na Brazylie która powinna zająć 1 miejsce w swojej grupie. Czesi się w nieco gorszej sytuacji bo mają jeden punkt mniej od Włochów i potrzebują 3pkt. aby być pewnymi awansu więc dziś nikt nie będzie odpuszczał i mecz powinien stać na wysokim poziomie.

Obaj trenerzy powinni wystawić na plac gry najsilniejsze 11. W drużynie Włoch tylko jedne osłabienie spowodowane czerwoną kartką. Ekipa Czech ma nieco gorszą sytuacje bo nie wiadomo kto wyjdzie w ataku. Wierze że Azzurri dziś wygrają i potwierdzą że mogą powalczyć o MS.

Kto by pomyślał że w tej grupie wszystkie 4 zespoły będą walczyć o awans do ostatniej kolejki. Przed rozpoczęciem turnieju myślałem że ten mecz będzie decydował o pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 cze 2006, 11:40

*_Zaza_* pisze:a jak napisałem po pierwszym meczu Azzurich Ghana rozdaje karty
ano...i kto by sie tego spodzieal..jest wspaniale, sa niespodzianki...dobrze ze Lippi zrezygnowal z Zaccardo...ale przeciez na lewice ma jeszcze LAziala Oddo...ehh szkoda ze nie zabral Panucciego..zaluje pewnie po nocach tej decyzji :wink:

Ciekawe widowisko...moze byc goraco..ale ja obstawiam mecz do jednej bramki... dl Wlochow..wygraja gladko i po wielkim krzyku wyjda razem z Ghana...:)

BRACIA WLOSCY!!!
DO BOJU ITALIA!!!

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 22 cze 2006, 12:08

Nie jestem pewna czt zrezygnował z Zaccardo na serie a.pl jest 11 z Zaccardo w obronie :?
Ponadto Italia jest pewna swego (albo rozbią dobre miny dla prasy) i Lippi przewiduje wynik 2:0 tak jak z Ghaną:
Włochy (4-4-2): 1-Gianluigi Buffon; 2-Cristian Zaccardo, 13- Alessandro Nesta, 5-Fabio Cannavaro, 3-Fabio Grosso; 19-Gianluca Zambrotta, 21-Andrea Pirlo, 8- Gennaro Gattuso, 16-Mauro Camoranesi) (lub 10- Francesco Totti); 9-Luca Toni, 11-Alberto Gilardino
Mam nadzieję że masz rację Zaza, bo ta 11 średnio mi się podoba... :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 12:40

Czeher jednak Twój Czesi informator miał racje :!: Janek jest brany pod uwage i prawdopodobnie zasiądzie na ławce :!: To jest plus dla Czechów bo w razie czego daje możliwość gry na Kollera... Neste czeka nie lada wyzwanie w grze w powietrzu :wink:

Aga prawdopodobnie zagra Grosso na lewej a Zambrotta na prawej. Choć ja bym stawiał na flanki Zambrotta - Oddo a widać Lippi bardzie ufa Gianluce [a może prasa :P] trzeba też pamiętać że na tą strone Włochów [prawą] będzie wiecej ataków bo tam będzie grał duet Czechów z Calcio [doskonale sie uzupełniających] Nedved - Jankulovski...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 cze 2006, 12:56

Kicker podaje taki sklad:
Buffon - Zambrotta, Nesta, F. Cannavaro, F. Grosso - Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Perrotta - Totti - Gilardino

Taktyka "bez ryzyka".4 obroncow defensywny pomocnik i walczak Gattuso z pewnoscia powstrzymaja oslabiona ofensywe czeska.Koller wbrew doniesieniom (nie wiem skad takie informacje) raczej na pewno nie zagra.

Zagram sobie w takim razie under u bukow :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 13:02

Hmmm niby takie 4-4-1-1 :>? Czyli Kicker typuje że na X :roll: No prosze jak tak by zagrali to by mnie zaskoczyli - bo to ewidentne ustwienie by nie stracić :wink: Jak piszesz w środku pola typowa mucka. By ograniczyć Rosicky'ego czy Nedveda. Totti łącznik i sam Gila cały czas nekający lini obrony. Zobaczymy jak to będzie :P Forza Azzurri :!:
Chlopaczek pisze:Zagram sobie w takim razie under u bukow

Duży kurs że Gila strzeli :wink: zaufaj mu :P

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 22 cze 2006, 13:11

dzisiaj decydujące mecze o awansie z tej grupy, niestety ominie mnie ta wielka przyjemność obejrzenia tych meczów :evil: :x :(
mam nadzieję na to że wygrają Włochy i Ghana , wg mnie łatwiejsza sytuacje maja Włosi bo Czechy są bardzo osłabione - Ujfalusi , brak 3 napastników , poza tym muszą się bardzo zmobilizować i zmazać plame z meczu z Ghaną a to nie bedzie latwe ,
natomiast Włosi to Włosi - mało było turniejów MŚ , w ktorych piłkarze z Płw . Apenińskiego nie wcyhodzili z grupy - awans daje im remis , napewno nie beda gonic od poaczatku do przodu , bo to im nie potrzebne , a jaka maja defensywe to my wiemy - jedna z najlepszych w MŚ 8)

w drugim meczu Ghana - USA, Afrykańczycy będą mieli historyczną szansę na awans do 1/8 finału już w debiucie w MŚ - mam nadzieję że wygrają lub przynajmniej zremisuja ( co tez pewnie da im awans) i honor Afryki zostanie na barkach Ghańczyków

moje typy - Czechy - Włochy 0-2
Ghana - USA 2-1

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2006, 13:33

Mam nadzieje ze Czesi dzisiaj conajmniej zremisuja i bedziemy mieli 2 europejskie druzyny dalej ;) Wcale to nie jest niemozliwe pomimo braku kilku zawodnikow w skladzie Czechow. Czeska lokomotywa cos czuje ze dzisiaj znowu ruszy, nie maja nic do stracenia a tylko do zyskania. Zagraja o zwyciestwo i na pewno bronic sie nie beda. Co do braku Ujfalusiego to nie jest to duze oslabienie, jest kim go zastapic. Wlosi moga wyjsc na mecz zbyt pewni siebie i to moze ich zgubic. Azzurri awans maja juz w kieszeni bo watpie zeby Ghana pokonala USA. Amerykanie zagraja o zwwyciestwo bo Arena ze stolka nie bedzie chcial zejsc ;) Bruce zrobi wszystko zeby wygrac i zmazac plame po pogromie z Czechami. Ja w dalszej fazie turnieju widze Wlochow i Czechow.
macko001 pisze:moje typy - Czechy - Włochy 0-2
Ghana - USA 2-1
Jak to zwykl mawiac Przemek Babiarz " Dla rownowagi postawie odwrotnie"

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 22 cze 2006, 15:06

Okazuje sie ze grupa E jest najciekawsza i najbardziej wyrownana w tym turnieju prawdziwa 'grupa smierci' nie zdziwia mnie zadne rozstrzygniecia i kazda druzyna moze awansowac dalej.Nie wazne ze Wlosi maja 4 punkty to moze sie okazac za malo lub USA ktore maja 1 punkt awansuja z 2 miejsca.Kazdy wynik jest mozliwy w ostatnich meczach.Jako kibica to bardzo cieszy bo beda bardzo emocjonujace mecze a nie cos takiego jak mecze o pietruszke np. w grupie A.
Wlochy - maja dobra pozycje wyjsciowa ale co to znaczy jak trzeba grac z kims kto ma noz na gardle jak Czeci.Jezeli Wlosi beda grali na remis to moga przegrac ale uwazam ze kazdy rozsadny trener w tej sytuacji postawil by na walke o 3 punkty.Pytanie jest czy Czechy podniosa sie po przegranej i slabym meczu z Ghana a ze sa oslabieni to moga miec problem.Jezeli maja wartosciowych zmiennikow to powalcza tylko czy sie uda wygrac z Wlochami?
USA jest teoretycznie w najgorszej sytuacji bo ma 1 punkt ale jezeli wygraja z Ghana przy porazce Czechow awansuja z 2 miejsca.Amerykanie stracili dwoch pilkarzy za ewidentne bledy sedziego w meczu z Wlochami.Takich sedziow nie powinno byc na MS bo tylko szkodza pilce.Najwieksza strata dla USA bedzie brak defensywnego pomocnika Mastroeniego, bo obronce Pope'a spokojnie da sie zastapic.Ta druzyna ma solidnych zmiennikow a na kilku pozycjach 2 rownorzednych pilkarzy tak wlasnie Arena przygotowywal ten zespol na mistrzostwa.
Ghana pokazala sie z bardzo dobrej strony ale nie wiadomo czy poradza sobie ze strata 2 lub 3 pilkarzy za zolte kartki, ktorzy nie wystapia w ostatnim spotkaniu.Drugi problem jaki moze nastapic to czy Ghana bedzie w stanie zagrac 3 mecze pod rzad bardzo dobre, bo do takich zaliczam mimo porazki pierwsze spotkanie z Wlochami.To trudno wychodzi nawet najlepszym aby grac w grupie 3 rowne mecze.Jezeli kryzys dla Ghany nadejdzie w decydujacym meczu wtedy przegraja.
Jak by nie bylo to najtrudniejsza grupa turnieju i milo bedzie ogladac te ostatnie mecze grupowe o wielka stawke dla kazdego.Nie zamierzam typowac wynikow meczow lub ko awansuje z tej grupy bo to sprawa otwarta i kazdy moze awansowac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2006, 15:47

Chlopaczek pisze:Kicker podaje taki sklad:
Buffon - Zambrotta, Nesta, F. Cannavaro, F. Grosso - Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Perrotta - Totti - Gilardino
a w ekipie Czech zagra Milan Baros, ciekawe, czy już jest zdrowy rzeczywiście, czy zagra z przymusu :think:
Włochom wystarczy remis, ale wiadomo, ze od remisu do porażki droga daleka nie jest :P pewnie zagrają o zwycięstwo. To czesi musza atakować, muszą wygrać, żeby nie patrzeć na mecz Ghany.
Myślę, że mecz bedzie starsznie emocjonujący [w odróżnieniu do wczorajszego szlagieru o pietruchę :P]

EDIT :

No i Czesi chyba odpadną :? Ghana prowadzi, a Czesi w II połowei w 10 :shock: Polak niczym Polacy błysnął na mundialu :roll:
Szkoda Czechów a zwłaszcza Nedveda,

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”