Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 23 cze 2006, 18:05

Manumef pisze:Wczoraj pojawiły się informacje jakoby Sir Alex Ferguson był zainteresowany pozyskaniem dwóch zawodników Juventusu Turyn - 33-letnim Fabio Cannavaro i 34-letni Lilianem Thuramem. Jeśli Juve spadnie z Serie A, zawodnicy Ci będą do wzięcia za darmo (dobrze prawie?). Nie wiem po co nam tak doświadczeni i leciwi zawodnicy?! Obronę mamy kompletną i niepotrzeba sprowadzać następnych zawodników.

To jest jakaś kompletna plota :lol: . Tak jak piszesz, obronę mamy kompletną, a nawet nadmiar obrońców, a tu zainteresowanie dwoma dziadkami, którzy już z pewnością w przyszłości niczego wielkiego nie zwojują. Ferdinand, Silvestre, Neville, Bardsley, Heinze, Vidic, Brown, O'shea, Evra, Pique. Praktycznie nikt nie może być pewien miejsca w składzie. Pique wyrózniłem nie bez powodu. Otóż 18/19 latek z Hiszpanii ma niesamowity talent do gry w ofensywie, mimo że jest środkowym obrońcą. Pokazywał to szczególnie w meczach pucharu ligi, w których miał okazję grać od pierwszych minut. Dodatkowo dyponuje bardzo potężnym udzerzeniem i jak dla mnie, to właśnie on mógłby grać w przyszłym sezonie nawet w pierwszym składzie. Przynajmniej z obroną nie mamy rzadnych zmartwień. Myślę mimo wszystko, że nasz zarząd przyjął jak narazie skuteczną taktykę, dał się wyszumieć Chelsea, a po Mundialu kupi kogo zamierza. Przecież póki co nikt nam nie zgarnął rzadnego zawodnika z przed nosa w tym okienku. Ani nie chcieliśmy Rosicky'ego, a tym bardziej Bellamy'ego :lol: . Już w lutym Fergie powiedział, że Ballack nie będzie miał miejsca w składzie United. Ribery - jeszcze nawet nie wiadomo, gdzie będzie grał. Za często nie miałem przyjomności oglądać w grze tego zawodnika jednak wydaje mi się on za słabym fizycznie na Premiership. Jeżeli już mowa o skrzydłach. To warto by pomyśleć nad prawym skrzydłowym. Na lewym skrzydle mamy już powoli odchodzącego Giggsa, bardzo obiecującego Richardsona oraz uniwersalnych Cristiano Ronaldo oraz Park Ji Sunga, a również awaryjnie Patricka Evre. Natomiast brak rasowego prawego pomocnika. Ja bym tu widział Joaquina, Lennona lub ewentualnie w sytuacji awaryjnej prawie za darmo Camoranesiego. Jeśli przybędzie do nas jeden z piłkarzy na prawą pomoc, to skrzydła także mamy dobrze obłożone. Fletchera celowo pominąłem :roll: . A środek pomocy, jak dla mnie Carrick, Nolan czyli przyszły środek pomocy reprezentacji Albionu i będzie fajnie. :D

Wróć do „Anglia”