MŚ 2006: 1/8 finału: BRAZYLIA - GHANA , 27.06.2006 r.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: girlfromipanema » 23 cze 2006, 19:53

Ghana w fazie grupowej zaprezentowała się bardzo dobrze i napewno zrobiła ogromne wrażenie szczególnie pokonaniem Czechów. na mnie także tym jak dojrzała pomiędzy pierwszą a drugą kolejką. w meczu z Włochami niemal wszystkie piłki przechodziły przez Essiena i Appiaha, jakby tylko oni potrafili grać w tym zespole, w kolejnych spotkaniach grała już cała drużyna. ich postawa w meczu z Czechami kompletnie mnie zaskoczyła i kibicowałam im, aby wyszli z grupy, ale nic więcej im nie wróżę. nawet mimo tego taksówkarza z Ghany, który na eurosporcie twierdził, że jego kraj zdobędzie Mistrzostwo Świata :}
grają odważnie, ofensywnie, są szybcy i waleczni. napewno więcej z siebie dali w meczach, które do tej pory widzieliśmy niż Brazylijczycy, którzy momentami jakby zapominali, że po boisku się biega. ale są mniej doświadczeni i ograni niż Kanarki, z których prawie wszyscy grają w ważnych europejskich klubach, są bardzo nieskuteczni (nie widziałam całego meczu z USA, ale w poprzednich tym razili), nie mają w nadmiarze indywidualności, które w razie co mogłyby pociągnąć mecz- a Brazylia ma ich conajmniej kilka i po prostu nie widzę możliwości, aby one wszystkie dały się pokonać Ghanie. no i nie zagra Essien, z którego mimo iż trochę odpowiedzialności spadło od czasu meczu z Włochami, wciąż jest kluczowym piłkarzem tej reprezentacji. to zagadka jak poradzą sobie bez niego i trochę szkoda, że widowisko odbędzie się bez niego- szczególnie, że podobno ta żółta kartka była za czysty wślizg. niech żyje Merk! ;/ no i na koniec, wczoraj widzieliśmy co się dzieje jak Brazylia się przyłoży, a ja przynajmniej myślę, że to jeszcze nie była ich gra na najwyższych obrotach. oby nie zlekceważyli przeciwnika, oby Parreira zastanowił się nad składem i oby Ronaldo za bardzo nie myślał o tym rekordzie, coby się nie zdenerwować i nie popsuć wszystkich sytuacji :}

Wróć do „Piłka nożna na świecie”